Billeje Arkansas

Delstaten Arkansas ligger i den sydøstlige del af USA og bliver ofte kaldt “natur-staten” på grund af dens meget varierede og storslåede landskaber, der spænder over bjergrige regioner og det indre amerikanske højland i den vestlige og centrale del af staten, over skovrige områder i den sydlige del af staten, til det østligt beliggende lavland kendt som Arkansas Delta, centreret omkring Mississipi-floden.

Oprindelse

Arkansas navn har sin oprindelse i den indianske sprogstamme (nærmere bestemt den algonkinske), og betyder sandsynligvis noget i retning af “det folk, der bor nede af floden” eller “den sydlige vinds folk”, hvilket vidner om statens historie som et sted med høj koncentration af indianske stammer – såsom Caddo, Osage og Quapaw-stammerne – før europæerne kom til landet og ændrede på den situation.

Infrastruktur

Infrastrukturen i Arkansas er generelt rigtig god, når man er i lejebil, ikke mindst takket være en række store mellemstatslige motorveje, der passerer gennem staten, foruden USA´s trettende-største interne motorvejs-system.

Eksempler på mellemstatslige motorveje, der går gennem staten, er Interstate 30 og Interstate 40, der begge passerer gennem hovedstaden Little Rock. I den nordøstlige del af staten passerer Interstate 55 gennem området på sin vej fra Memphis til Missouri, mens det nordvestlige Arkansas har tilgang til Interstate 540, der går fra Fort Smith til Bella Vista.

Lufthavne

Der er fire lufthavne i Arkansas med kommerciel luftfart: Little Rock National Airport, Northwest Arkansas Regional Airport, Fort Smith Regional Airport, og Texarkana Regional Airport. Ingen af dem har dog europæiske destinationer på programmet, så hvis man vil flyve til Arkansas fra Danmark bliver det via mellemlanding, f.eks. i New York.

Her kan du se en oversigt over alle lufthavne i staten. Du kan også se de forskellige lufthavnskoder som du kan benytte i søgemaskinen når du skal finde priser på billeje i USA.

 • Batesville Batesville Regional Airport BVX
 • El Dorado Goodwin Field ELD
 • Fayetteville Northwest Arkansas Regional Airport XNA
 • Fayetteville Fayetteville Mun. Apt. FYV
 • Fort Smith Fort Smith Municipal Airport FSM
 • Harrison Boone County Airport HRO
 • Hot Springs Memorial Field HOT
 • Jonesboro Jonesboro Municipal Airport JBR
 • Little Rock Little Rock Regional Airport LIT
 • Mountain Home Baxter County Regional Airport WMH
 • Rogers Rogers Airport ROG
 • Springdale Springdale Airport SPZ
 • Texarkana Texarkana Municipal Airport TXK

Hovedstad

Hovedstaden i Arkansas er byen Little Rock, der ligger i den centrale del af staten, på bredderne af Arkansas-floden, og har fået sit navn fra en sten-formation på den sydlige del af Arkansas-flodens bredder, som hedder Le Petite Roche, og som historisk har været brugt som landmærke for de både, der har transporteret varer op og ned ad floden. Det franske navn peger tilbage på den franske indflydelse i 1800-tallet, indtil Napoleon solgte staten Arkansas – som en del af Fransk Louisiana – til de forenede amerikanske stater i 1803. Little Rock har været hovedstad siden 1821.

Byen har omkring 720.000 indbyggere, og er den største i staten Arkansas. Ligesom resten af staten har Little Rock en indiansk fortid med spor fra indianske folkeslag, der går tusinder af år tilbage. De vigtigste indianske stammer i området var Quapaw, Osage, Caddo, Choctaw og Cherokee.

Økonomi

Staten var en af de sidste til at opgive en økonomi, der baserede sig på slaveri og plantage-drift, hvilket fik den til at sanke bagud i forhold til mange andre amerikanske stater inden borgerrettighedsbevægelsen i midten af det 20 århundrede ændrede på det billede, men selvom staten stadig har bevaret sit landlige præg, er økonomien idag præget af en stor service-industri, samt fly-industri, produktion af ris, bomuld og stål, foruden en del turisme, som hovedsageligt skyldes statens storslåede natur.

Staten har fostret flere amerikanske berømtheder såsom Bill Clinton og Johnny Cash.

Billigste billeje i Arkansas

I søgemaskinen foroven kan du finde den billigste biludlejning i Arkansas, idet den søger priser på lejebiler blandt mere end 500 biludlejningsselskaber. For at foretage søgningen skal du blot indtaste de informationer, den beder dig om (udlejningssted, dato etc), og trykke søg, så finder den automatisk det bedste tilbud til dig.

Med i prisen er bl.a. fri kilometer, tyveriforsikring, ansvarsforsikring, afbestilling, skatter m.m. For at danne dig et overblik over, hvordan reservationen og billejen fungerer, vil vi anbefale dig at læse vores mest stillede spørgsmål, som besvarer en masse spørgsmål omkring kørsel i udlandet, betalingen af billejen, forsikring og meget andet omkring billeje.

Andre populære billeje-destinationer i USA

Du kan her læse om andre populære destinationer i USA her på siden, såsom Los Angeles lufthavnSan Francisco lufthavnMiami lufthavn og Orlando lufthavn.

Du kan her se alle vores billeje-destinationer i USA.

Find den billigste lejebil i Arkansas Find Billeje her --> Sammenlign priser her