Billeje South Dakota

Velkommen til information og gode råd om billeje i staten South Dakota i USA. Foruden at få et par gode tips til din leje af bil i South Dakota kan du i søgemaskinen foroven søge den billigste billeje blandt mere end 500 biludlejningsselskaber. God fornøjelse!

South Dakota

South Dakota ligger i den nordlige-centrale del af USA i det såkaldte Midtvesten, som er en betegnelse for de delstater, der ligger vest for Appalacherne, nord for Ohiofloden og øst for Rocky Mountains. Staten er omgivet af nabo-staterne North Dakota mod nord, Nebraska mod syd, Iowa og Minnesota mod øst; og Wyoming og Montana mod vest.

Med en befolkning på omkring 844,877 indbyggere (2013-tal) fordelt på 199,905 kvadratkilometer hører staten til de 17 største delstater i USA, hvad arealet angår, mens staten er én af de mindste, hvad angår befolkningsantallet.

Staten er blandt andet kendt for at være hjemsted for nogle af USA´s meste kendte indianerstammer, herunder Sioux-stammen og Lakota-stammen, og rumme en fantastisk natur med store floder som Missouri-floden, nationalparkerne Badlands og Wind Cave, og flere berømte bjergkæder, såsom de små, men sagnomspundne Black Hills, der betragtes som helligdom for Sioux-indianerne, og Mount Rushmore med de berømte skulpturer af fire tidligere amerikanske præsidenter hugget ud af bjergkædens granitflade, i det, der kaldes for Mount Rushmore National Memorial, der faktisk har et dansk islæt, idet det var dansk-amerikaneren Gutzon Borglum og hans søn Lincoln Borglum, der lavede skulpturerne.

Største by og hovedstad

Den største by i South Dakota er Sioux Falls, der ligger i den østlige del af staten, tæt på grænsen til Minnesota. Byen har omkring 163.000 indbyggere og er den hurtigst voksende by i staten. Hovedstaden i staten er derimod byen Pierre, der kun har omkring 13.700 indbyggere, hvilket gør den til den næst-mindst befolkede delstats-hovedstad i USA, men som er blevet valgt på grund af dens praktiske geografiske placering midt i staten.

Infrastruktur

South Dakota har generelt en veludbygget og velholdt infrastruktur, som gør det let og behageligt at bevæge sig rundt i en lejebil. Hertil hjælper blandt andet 135.000 kilometer vejnet, foruden omkring 1000 kilometer Interstate Highway. Især to veje er vigtige trafikåre i staten: Interstate-90, der forbinder den øst og vest i den sydlige del af staten og Interstate 29, der forbinder den nord og syd i den østlige del af staten.

Andre vigtige veje i staten er Interstate 190 og 229 og U.S Roads 12, 14, 16, 18, 81, 83, 85, 212 og 281.

Lufthavne

De to største lufthavne i staten er Sioux Falls Regional Airport og Rapid City Regional Airport. Sioux Falls Regional Airport har – som navnet antyder – ikke flyvninger til Europa, men lufthavnen har i skrivende stund (maj 2014) flyvninger til andre amerikanske lufthavne, hvorfra der er forbindelse til større europæiske lufthavne, dog ikke til nogen i Danmark. Det samme gør sig gældende i Rapid City Regional Airport, der heller ikke har forbindelse til europæiske lufthavne, men som kan nås fra Danmark via to stop, hvoraf mellemstationen i USA f.eks. kunne være Dallas eller Minneapolis (gældende i maj 2014).

Billigste billeje i South Dakota

I søgemaskinen oven over denne artikel kan du finde den billigste billeje i South Dakota blandt mere end 500 biludlejningsselskaber. Med i prisen er blandt andet fri kilometer, afbestilling, ansvarsforsikring, og tyveriforsikring. Der er ingen skjulte gebyrer i prisen.

Hvis du beslutter dig til at bestille en lejebil hos os, eller hvis du sidder inde med generelle spørgsmål om billeje i udlandet, anbefaler vi dig at læse vores udførlige og populære side med ofte stillede spørgsmål (FAQ) igennem, hvor du kan få svar på alt fra kørsel i udlandet, kørekort i udlandet, forskringer, bestilling, afbestilling, betaling – og meget mere.

Andre populære billeje-destinationer i USA

Du kan her læse om andre populære destinationer i USA her på siden, såsom Los Angeles lufthavnSan Francisco lufthavnMiami lufthavn og Orlando lufthavn.

Du kan her se alle vores billeje-destinationer i USA.

 

Find den billigste lejebil i South Dakota Find Billeje her --> Sammenlign priser her