Billeje Indiana

Staten Indiana ligger i den centralt-østlige del af USA, i den østlige del af det område, der i USA normalt kaldes Midwest og som rummer i alt 12 forskellige stater. Navnet på staten henviser til dens fortid som tilholdssted for mange indianer-stammer, inden de europæiske bosættelser ændrede på det billede. Staten har omkring 6,5 millioner indbyggere og er dermed den 16. mest folkerige stat i USA, men geografisk set kun den 38. største stat i landet.

Hovedstad

Hovedstaden i Indiana er Indianapolis, der er USA´s trettende-største by med omkring 830.000 tusinder indbyggere. Byen er kendt for at rumme mange messer og sportsbegivenheder. Tidligere var byen præget af tung industri og administration, men idag er økonomien i byen mere sammensat og rummer blandt andet en voksende finanssektor og et stort uddannelsessystem og sundhedsindustri.

Indianapolis har en international lufthavn, Indianapolis International Airport, der er den største lufthavn i staten Indiana, og som betjener mere end 7.5 millioner passagerer hvert år. Der er let adgang til lufthavnen fra motorvejene I-65, I-69, I-70 og I-74, der alle er forbundet med byens ringvej, I-465. Lufthavnen har ingen direkte flyvninger til europæiske destinationer, så hvis man som dansker vil flyve til byen, er man nødt til at have en mellemlanding. Til gengæld har lufthavnen flyvninger til Washington-Dulles Airport, som på sin side (i skrivende stund 2013) har direkte flyvninger til København med SAS.

Infrastruktur i Indiana

Infrastrukturen i Indiana er generelt rigtigt god og gør det dermed let at bevæge sig rundt i staten i en lejebil. Det er ikke tilfældigt, at staten ofte kaldes for “USA´s korsvej”, for staten er fyldt med mellemstatslige og intrastatslige motorveje og landeveje. Mellemstatslige motoveje i Indiana er I-64, I-164, I-65, I-265, I-465, I-865, I-69, I-469, I-70, I-74, I-80, I-90, I-94 og I-275. Der er også mange intra-statslige motorveje, som vedligeholdes og udbygges af Indiana Department of Transportation.

Lufthavne

Den største lufthavn i staten er som allerede nævnt Indianapolis Internationale Lufthavn, der ligger indenfor Indianapolis´ byzone, ca. 20-25 minutters kørsel i bil fra Indianapolis´ bycentrum. Derudover har staten tre andre større internationale lufthavne; Evansville Regional Airport, Fort Wayne International Airport og South Bend Regional Airport, men ingen af dem har flyvninger til europæiske destinationer.

Den sydlige del af staten har også adgang til Louisville International Airport i Louisville, Kentucky, der har flyvninger til Washington Dulles-lufthavnen (der som sagt har flyvninger til København), mens den sydøstlige del af staten har adgang til Cincinnati/Northern Kentucky International Airport i Kentucky, der bl.a. har flyvninger til Charles de Gaulle-lufthavnen i Paris og til Washington Dulles-lufthavnen. Mange indbyggere i den nordvestlige del af Indiana bruger de to internationale lufthavne i Chicago; Chicago Midway International Airport og O’Hare International Airport, der er en af de allerstørste og mest travle lufthavne i verden med flyvninger til en lang række europæiske destinationer, bl.a. Berlin (Tegel), Paris, Düsseldorf, Helsinki, Dublin, Amsterdam, Madrid og London.

Billeje i Indiana

Du kan finde den billigste billeje i Indiana oven over denne artikel ved at indtaste de forespurgte informationer (destination, afrejsedato etc) i søgemaskinen. Søgemaskinen finder den billigste billeje i Indiana mellem mere end 500 biludlejningsselskaber. Med i prisen er bl.a.  fri kilometer, afbestilling, ansvarsforsikring, tyverisikring og ingen skjulte gebyrer.

I forbindelse med din reservation anbefaler vi dig at læse vores ofte stillede spørgsmål (FAQ), hvor du kan få svar på en masse af de typiske spørgsmål, der bliver stillet omkring billeje i udlandet, herunder kørekort i udlandet, forsikring, afbestilling, betaling, bestilling og meget mere.

Andre populære billeje-destinationer i USA

Du kan her læse om andre populære destinationer i USA her på siden, såsom Los Angeles lufthavnSan Francisco lufthavnMiami lufthavn og Orlando lufthavn.

Du kan her se alle vores billeje-destinationer i USA.

Find den billigste lejebil i Indiana Find Billeje her --> Sammenlign priser her