Billeje i Paris

Paris’ vartegn Eiffeltårnet set fra Seine om natten. Foto: Sami Dalouche

Sammenlign priser på billeje i Paris fra alle biludlejnings-selskaber i Paris og i lufthavnene i Paris. Er du i Paris, og vil du ud at opleve de mange ting det omkringliggende område har at byde på, er en lejebil den foretrukne måde at gøre det på. Hvad enten du vil til Euro Disney eller Chantilly, gør en lejebil det meget nemmere og hurtigere at komme frem.

Byernes by, romantikkens hjerte, Paris vækker minder eller drømme i alle. Paris er en af Europas største byer, og man kan opleve de imponerende dimensioner overalt: i Eiffeltårnet, de store pladser, de brede boulevarder, Louvres kunstsamling og ikke mindst solkongernes fantastiske slot Versailles.
Paris har noget at tilbyde alle. Modehusene, parkerne, caféerne, latinerkvarteret, Montmartre og også pariserne selv giver tilsammen en overflod af muligheder for oplevelser.

Med en bil lejet hos Billeje.info åbner muligheden for at opleve slottet ved Versailles sig. Her kan du se den traditionelle franske arkitektur. Du kan også køre en tur til Fontainebleau og udforske de jagtmarker, på hvilke Napoleon brugte mange timer.

Er der børn med på ferien, giver en lejet bil hele familien muligheden for at komme komfortabelt og samlet frem til Disneyland Paris. Her er en vidunderverden for alle aldre. Alt kan lade sig gøre, uanset om du er 5 eller 85. Er du til shopping, vil lejebilen gøre det nemmere at bringe indkøbene fra loppemarkederne ved Saint Ouen med tilbage til hotellet.

Billig biludlejning i Paris kan sikres på forhånd her gennem billig billeje guide, og med en bil klar, når du ankommer, kan du og familien straks komme i gang med at udforske byen og området omkring den, så du når at få mest muligt ud af de værdifulde dage på rejsen.

Det skal siges, at hvis du udelukkende har tænkt dig at forblive i byens centrum, giver en lejebil ikke så meget mening på grund af trafik og parkeringsafgifter.

Paris historiske overblik

I århundrederne omkring Kristi fødsel bosatte den keltiske stamme Parisii sig på Ille de la Cité i midtgen af Seinen, der også i dag er bycentrum.
Efter nederlag til de romerske tropper under Cæsar, blev bosættelsen nedlagt, og senere grundlagde romerne byen Lutetia på samme sted.
Lutetias undergang som romersk by fulgte nedturen i Romerriget. I 360 blev byen omdøbt til Paris efter de tidligere folk, og i 400-tallet endte den romerske tid med frankernes indtog. I 508 gjorde den kristne frankerkonge Clovis I Paris til hovedstad i sit nye rige, men byens betydning mindskedes igen i 700-tallet, da Aachen blev gjort til ny hovedstad. Gennem 800-tallet belejrede danske vikinger Paris talrige gange. Det kom til kampe og plyndringer, men som oftest lod vikingerne sig nøje med betaling for at skåne byen. I 987 blev Paris atter gjort til rigets hovedstad, og byens betydning blev større. Det blev starten på en blomstrende udvikling og en række bygningsværker, der endnu står i dag. I 1163 begyndte opførelsen af Notre Dame, Les Halles fra 1167, Louvres første anlæg fra 1200, Sainte Chapelle fra 1248 og Sorbonne fra 1253 er andre eksempler på de store fremskridt, der skete i Paris. Den nordlige Seine-bred blev på vide arealer drænet og bebygget. I 1200-tallets Paris var der cirka 100.000 indbyggere, og det var i disse år, Frankrig blev en stormagt. Økonomisk og kulturelt var byen førende, og det var også på denne tid, parlamentet blev grundlagt. I 1337 startede 100-års krigen mellem England og Frankrig. Nederlaget i 1415 betød engelsk fremrykning, og Paris blev besat i 1420. I 1429 tog Jeanne d’Arc til Paris og opildnede tropperne til ny modstand mod England. Jeanne d’Arc blev såret og taget til fang af englænderne, der brændte hende på bålet. Efter fransk sejr ved Orléans og de følgende slag, blev englænderne i 1437 drevet ud af Paris og i 1453 helt ud af Frankrig. Gennem Renæssancen fra sidste halvdel af 1400-tallet udvikledes Paris kraftigt. Igen blev mange store bygningsværker opført. I 1528 blev opførelsen af paladset Louvre påbegyndt af Francois I, størst præg har senere konger dog sat.
I 1572 kom det til en opstand mellem de protestantiske huguenotter og katolske grupper. Hårde kampe i forbindelse med Henri af Navarres bryllup resulterede i en massakre mod huguenotterne. I årene efter blev byen belejret af katolikker. I 1594 blev Henri af Navarre katolik og konge i Paris. Begyndelsen af 1600-tallet stod igen i byggeriets tegn, f.eks. blev Pont-Neuf anlagt som den første bro over Seinen. Med solkongen, Ludvig XIV’s tronbestigelse i 1643, eskalerede de store byggerier. Kulminationen var pragtslottet Versailles, der blev anlagt fra 1676. Udviklingen fortsatte stødt gennem 1700-tallet under solkongernes absolutte magt, og spændingerne i samfundet udløste den Franske Revolution den 14. juli 1789 med stormen på Bastillen. Opgøret med kongemagten blev endeligt taget i 1792, hvor den 1. franske republik blev udråbt. I 1795 blev en royalistisk opstand nedkæmpet af Napoleon, der i 1804 blev Frankrigs kejser ved en ceremoni i Notre Dame. I dag kan man bl.a. se Napoleons triumfbue i Paris fra tiden indtil hans abdicering i 1815. I 1800-tallet gennemgik Paris en kraftig modernisering af de gamle bydele. Saneringen medførte store nye mondæne boligområder, og Paris’ berømte brede boulevarder blev anlagt. Pariserkommunen blev etableret i 1871. I 1889 husede Paris verdensudstillingen, hvis vartegn var Eiffeltårnet, Paris’ metro blev åbnet i 1900, samme år, som byen var vært ved de olympiske Lege. Det var i den blomstrende Belle Epoque, der er kendt for Art Nouveau. I 1940-1944 var Paris besat af Tyskland, men på grund af manglende industri blev byen skånet for bombardementer. De senere år har Frankrig etableret store nye kulturelle institutioner som Centre Pompidou og byggeprojekter som den moderne bydel La Défense. Paris er – som altid – i udvikling.

Paris Shopping

Paris bugner af indkøbsmuligheder. På alle byens store strøggader er der forretninger, bl.a. varehus-kvarteret med Galaries Lafayette og Printemps omkring Opéra. Specialforretninger er der mange af, f.eks. i Latinerkvarteret, på og omkring St-Michel. I Le Marais ligger mange af Paris’ trendy specialforretninger. Området er da også midtpunktet for haute couture (Avenue Montaigne og Rue du Faubourg St-Honoré)- Af store indkøbscentre ligger det traditionsrige Forum des Halles i hjertet af byen, mens der i omegnen af centrum ligger mange moderne indkøbscentre med internationale kædeforretninger.
Et af verdens største loppemarkeder, Les Puces de St-Quen, finder sted lørdag-søndag ved Porte de Clignancourt.

Paris gastronomi

Paris er en af Europas metropoler, og her kan man finde al slags mad. Også alle de franske regioners køkkener, er repræsenteret her. Prøv bl.a. trøfler, Bayonne-skinke og gåseleverpostej. Frankrig er også dejlige oste, baguettes og de mange velsmagende vine fra de forskellige distrikter. Paris er også et godt sted at finde restauranter fra Frankrigs mange kolonier.
Der er spisesteder over hele byen, f.eks. i Latinerkvarteret med den særlige stemning eller på Montmartre.

Paris miniparlør

Hej/goddag – Bonjour
Godaften – Bonsoir
Godnat – Bonne nuit
Farvel – Adieu
Ja/nej – Oui/non
Tak – Merci
Hvor ligger…? – Ou est…?
Højre/venstre – Droit/gauche
Ligeud – Tout droit
Lufthavn – Aéroport
Station – Gare
Billet – Ticket
Fly/tog/bus – Avion/train/bus
Hvad koster det? – Ca coute combine?
Må jeg se menuen? – Puis-je voir le menu, s’il vous plait?
Må jeg betale? – L’addition, s’il vous plait
Regning – Addition
Tager I kreditkort? – Acceptez-vous les cartes de credit?
Vi har en reservation – J’ai une réservation
Har I et værelse? – Avez-vous une chambre de libre?
0/1/2 – Zéro/une/deux
3/4/5 – Trois/quatre/cinq
6/7/8 – Six/sept/huit
9/10/1000 – Neuf/dix/cent
Mineralvand – Eu minerale
Rødvin/hvidvin/øl – Vin rouge/vin blanc/bière
Kaffe/te/sukker – Café/thé/sucre
Mælk/juice – Lait/jus

Udsigt over Paris fra Notre Dame. Kilde: Brian Jeffery Beggerly 

Lej en bil i den franske hovedstad Paris

Bestil billeje i Paris og kom nemmere rundt på jeres ferie i den franske hovedstad. Med biludlejning i Paris, kommer I nemt og hurtigt rundt i og til og fra Paris, hvis man for eksempel ønsker at se nogle af seværdighederne lidt uden for byen.

Eksempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Book fra 120,- pr. dag
Eksempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Book fra 119,- pr. dag
Eksempel

Mellemstørrelse

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Book fra 210,- pr. dag

Lej bil i Paris

Paris er en af de mest populære storbyer i Europa, og de fleste forbinder den franske hovedstad med en af verdens største monopoler inden for mode og såkaldt haute couture. Med biludlejning i Paris får I mulighed for at tage bilen ind til de populære shoppesteder i byen og ikke mindst til byens mange berømte seværdigheder.

Et godt tip er at benytte filteret i søgemaskinen til at finde netop den lejebil i Paris, som bedst opfylder dine behov og ønsker. Du kan for eksempel indstille filteret til at finde biler fra bestemte biludlejningsselskaber, biler med ekstra udstyr og specialtilbud med eller uden fri kilometer inkluderet i lejeprisen.

Mere at opleve med biludlejning i Paris

Symbolet på Paris og resten af landet er selvfølgelig det imponerende Eiffel Tårn, som er smukkest i aften- og nattetimerne og i øvrigt en af verdens mest besøgte turistattraktioner. Faktisk er Paris fyldt med kendetegn, og med biludlejning kommer I til at opleve flest mulige af disse. Er man på ferie i Paris, er disse nemlig alle utroligt interessante monumenter og seværdigheder at besøge. Blandt andet det berømte og berygtede Moulin Rouge, Triumfbyen og selvfølgelig dem imponerende katedral, Notre Dame, som er verdensberømt for at være handlingssted i Victor Hugos populære roman om klokkeren der fra.

Find den billigste lejebil i Paris Find Billeje her -- data-src=