Billeje Louisiana

Velkommen til information og gode råd om billeje i staten Louisiana i USA.

Den amerikanske stat Louisiana ligger i den sydøstlige del af USA, afgrænset af staten Texas mod vest, staten Arkansas mod nord, staten Mississippi mod øst og Den Mexicanske Golf mod syd. Ud af  USA´s i alt 50 stater er Louisiana nr. 31 i geografisk størrelse med et samlet areal på 135.000 kvadratkilometer, mere end tre gange så meget som hele Danmark, og nr. 25, hvad angår befolkningsantal med en samlet befolkning på omkring 4,6 millioner, en million mindre end i Danmark.

Louisiana er bl.a. berømt for sin største by New Orleans, der er kendt som jazzens by, Mississippi-floden, der løber ud i Den Mexicanske Golf omkring 160 kilometer neden for New Orleans, for at have været ophav til kreolsk og Cajun-kultur, og så er staten den stat i det sydlige USA, som har flest indfødte amerikanske indianer-stammer.

Infrastruktur

Louisiana har en veludbygget og moderne infrastruktur, der gør det let at bevæge sig rundt i staten i en lejebil. Staten er gennemkrydset af et væld af inter-statslige vejnet og U.S. motorveje. Staten har følgende inter-statslige veje: Interstate 10, 12, 20, 49, 55, 59, 110, 210, 220, 310, 510, 610, og 910. Af U.S. motorveje har staten følgende: U.S. Route 11, 51, 61, 63, 65, 71, 79, 80, 84, 90, 165, 167, 171, 190, 371, og 425.

Den absolut største lufthavn i staten er Louis Armstrong New Orleans International Airport, der betjener mere end 8,600.000 passagerer om året. Lufthavnen har hovedsageligt flyvninger til andre amerikanske stater, og ingen flyvninger til Danmark eller andre europæiske lande, men til gengæld har lufthavnen flyvninger til andre lufthavne, der er forbundet med Danmark, f.eks. Washington-Dulles lufthavn.

Klima og vejr

Staten har et fugtigt subtropisk klima med varme, lange og fugtige somre og korte, milde vintre. Det subtropiske klima skyldes for en stor del nærheden til Den Mexicanske Golf, som aldrig er mere end 350 kilometer fra noget punkt i staten. Der er hyppigt regn i staten, hvoraf størstedelen falder i den sydlige del af staten, specielt i vintermånederne. Men generelt er somrene en smule mere regnfulde end vintrene i Louisiana.

I sommerperioden – fra midten af juni til september – kan gennemsnits-temperaturen nå helt op på 32 grader om dagen og 22 grader om natten. Den nordlige del af staten, der er længst væk fra Den Mexicanske Golf og kysten, er den varmeste om sommeren, og kan undertiden opleve temperaturer på helt op til 41 grader. Omvendt er det den sydlige del af staten, der ligger tættest på Den Mexicanske Golf, der oplever de mest milde vintre, og den nordlige del af staten længst væk fra Den Mexicanske Golf, der oplever de koldeste vintre.

Ligesom mange andre amerikanske stater oplever Louisiana forskellige former for voldsomt uvejr i løbet af året, f.eks. gennemsnitligt 27 tornadoer hvert år, 60 dage med tordenstorme i gennemsnit pr. år, og orkaner, specielt i området omkring New Orleans.

Lufthavne

Her finder du en komplet liste med alle lufthavne i Louisiana. Du kan også med fordel benytte de viste lufthavnskoder når du skal sammenligne priser og ledige lejebiler i USA.

  • City Name Airport Name Code
  • Alexandria Alexandria International Airport AEX
  • Baton Rouge Baton Rouge Metro Airport BTR
  • Belle Chasse Naval Air Station Joint Reserve Base New Orleans NBG
  • Haughton Barksdale AFB Airport BAD
  • Lafayette Lafayette Regional Airport LFT
  • Lake Charles Lake Charles Municipal Airport LCH
  • Monroe Monroe Municipal Airport MLU
  • New Orleans Louis Armstrong International Airport MSY
  • Shreveport Shreveport Regional Airport SHV

Billigste billeje i Louisiana

I søgemaskinen oven over denne artikel kan du finde den billigste billeje i Louisiana blandt mere end 500 biludlejningsselskaber. Med i prisen er blandt andet fri kilometer, afbestilling, ansvarsforsikring, og tyveriforsikring. Der er ingen skjulte gebyrer i prisen.

Hvis du beslutter dig til at bestille en lejebil hos os, eller hvis du sidder inde med generelle spørgsmål om billeje i udlandet, anbefaler vi dig at læse vores udførlige og populære side med ofte stillede spørgsmål (FAQ) igennem, hvor du kan få svar på alt fra kørsel i udlandet, kørekort i udlandet, forskringer, bestilling, afbestilling, betaling – og meget mere.

Andre populære billeje-destinationer i USA

Du kan her læse om andre populære destinationer i USA her på siden, såsom Los Angeles lufthavnSan Francisco lufthavnMiami lufthavn og Orlando lufthavn.

Du kan her se alle vores billeje-destinationer i USA.

Find den billigste lejebil i Louisiana Find Billeje her --> Sammenlign priser her