Billeje New Mexico

Velkommen til information og gode råd om billeje i staten New Mexico i USA. Foruden at få et par gode tips til din leje af bil i New Mexico kan du i søgemaskinen foroven søge den billigste billeje i New Mexico blandt mere end 500 biludlejningsselskaber. God fornøjelse!

New Mexico

New Mexico ligger i det sydvestlige USA med grænser op til Oklahoma og Texas i øst, Texas og (landet) Mexico mod syd, Arizona mod vest og Colorado mod nord. Staten er blandt de arealmæssigt største i USA med sine 315,194 km2, der gør den til den femte-største stat i USA. Med en befolkning på omkring 2,085,538 indbyggere tilhører staten til gengæld de 14 mindst befolkede stater i landet.

New Mexico er især kendt for dens spektakulære natur, der blandt andet byder på mægtige ørkener, høje sneklædte bjerge, dybe kløfter, store bjergskove og floder og de karakteristiske taffelbjerge. Staten er også kendt for at rumme en stor del af den oprindelige indianske befolkning og efterkommere af de oprindelige spanske kolonister, der kom til landet, samt nye spansktalende indvandrere fra Latin- og Mellemamerika. Den store spanske og indianske indflydelse i staten kan ses i statens flag, hvis røde og gule farver afspejler farverne i det spanske flag og hvis sol-symbol i midten af flaget stammer fra en indiansk stamme kaldet Zia-folket.

Den spanske og indianske indflydelse afspejler sig også i sproget, hvor hele 28% af statens indbyggere taler spansk i hjemmet, og 4 % taler det indianske sprog navajo. Officielt er staten  ikke dobbeltsproget, da ikke alle love er nedfældet på både spansk og engelsk – Hawaii er i den forstand den eneste officielt dobbeltsprogede stat i USA – men de fleste offentlige dokumenter er formuleret på både spansk og engelsk, og staten var den første til at indføre en navajo-tekstbog i sine offentlige skoler. Den spanske indflydelse afspejler sig også på det religiøse område, hvor hele 42% af statens indbyggere er katolikker.

Hovedstad og største by

New Mexicos hovedstad er Santa Fe, der med et indbygger-antal på omkring 69,204 kun er den fjerde-største by i staten. Til gengæld er byen den ældste hovedstad blandt USA´s 50 stats-hovedstæder.

Den største by i staten er Alberquerque, der ligger i den nordvestlige del af staten og har omkring 555,417 indbyggere.

Infrastruktur

New Mexico har en veludbygget infrastruktur, som afspejler statens historie som et vigtigt knudepunkt for transport af varer og mennesker fra syd til nord. Staten har hele 96.443 kilometer motorvej, 703 motorvejsbroer og 1,614 kilometer såkaldte freeways (type af motorvej), hvoraf hoveddelen udgøres af Interstate Highways 10, 25 og 40.

Dette veludbyggede og omfattende vej-system gør det let at bevæge sig rundt i en lejebil i staten; dog skal man være opmærksom i en sin kørsel, da staten samtidig ligger relativt højt på listen over trafik-uheld (som nr. 13 på listen over amerikanske stater).

Lufthavne

Den største lufthavn i New Mexico er Albuquerque International Sunport, der ligger 5 kilometer sydøst for Alberquerque, men også betjener indbyggerne i hovedstaden Santa Fe. Lufthavnen har ca. 5.8 millioner passagerer hvert år.

Der er ingen direkte flyforbindelser til Danmark fra Albuquerque International Sunport, eller fra nogen anden lufthavn i New Mexico, så hvis du vil flyve til New Mexico fra Danmark er det via mellemlandinger i en anden amerikansk stat og typisk en anden europæisk lufthavn. Det kunne f.eks. være en mulighed at rejse over Hartsfield–Jackson Atlanta International Airport  med i alt to stop fra Danmark, eller via Denver (også med i alt to stop fra Danmark) med ankomst i en anden af statens lufthavne, nemlig Santa Fe Municipal Airport, der ligger 16 kilometer sydvest for Santa Fe.

Billigste billeje i New Mexico

I søgemaskinen oven over denne artikel kan du finde den billigste billeje i New Mexico blandt mere end 500 biludlejningsselskaber. Med i prisen er blandt andet fri kilometer, afbestilling, ansvarsforsikring, og tyveriforsikring. Der er ingen skjulte gebyrer i prisen.

Hvis du beslutter dig til at bestille en lejebil hos os, eller hvis du sidder inde med generelle spørgsmål om billeje i udlandet, anbefaler vi dig at læse vores udførlige og populære side med ofte stillede spørgsmål (FAQ) igennem, hvor du kan få svar på alt fra kørsel i udlandet, kørekort i udlandet, forskringer, bestilling, afbestilling, betaling – og meget mere.

Andre populære billeje-destinationer i USA

Du kan her læse om andre populære destinationer i USA her på siden, såsom Los Angeles lufthavnSan Francisco lufthavnMiami lufthavn og Orlando lufthavn.

Du kan her se alle vores billeje-destinationer i USA.

Find den billigste lejebil i New Mexico Find Billeje her --> Sammenlign priser her