Færdselsregler i USA

Skal du benytte billeje i udlandet, er det altid en god idé at sætte dig ind i de lokale færdselsregler inden du tager afsted for at undgå ærgerlige bøder. Her kan du finde information om hastighedsgrænser, betalingsveje og andet, der er godt at vide, hvis du skal benytte billeje i USA.

Skilt USA

Vær opmærksom på skilte med hastighedsgrænser i USA. Foto: David Lofink, Creative Commons.

Hvilke færdselsregler bør jeg være opmærksom på i USA?

Skal du på storbyferie i for eksempel New York, er det næppe værd at have en bil til rådighed. Men vil du rejse lidt mere omkring i det store land, vil du hurtigt opdage at USA er bilernes land.

USA har et særdeles veludbygget vejnetværk, som gør det nemt at komme omkring i egen bil. Rejser du på tværs af statsgrænser, skal du være opmærksom på, at det er op til de enkelte stater at regulere færdselsreglerne. De fleste regler er dog fælles, og du vil i de fleste tilfælde ikke bemærke nogen forskelle fra stat til stat.

De grundlæggende færdselsregler i USA er de samme som de danske. Men der er alligevel enkelte ting, som du bør være opmærksom på før du begiver dig afsted i din lejebil. For eksempel må du i nogle bestemte tilfælde køre over for rødt!

Hastighedsgrænser

Med forbehold for at det er på til hver enkelt stat at fastsætte sine egne hastighedsgrænser, er her en oversigt over vejledende hastighedsgrænser i USA.

Bymæssig bebyggelse: 25-30 mph (svarende til 40-48 km/t)
Landevej: 55-65 mph (88-104 km/t)
Motor- og motortrafikvej: 55-75 mph (88-120 km/t)

Promillegrænse

Der blev i 2011 indført en fælles promillegrænse for alle stater i USA på 0,8. Er du under 21 år, er grænsen lavere.

Vær desuden opmærksom på, at de i fleste stater er ulovligt at køre rundt med en åben flaske eller dåse med alkohol.

Overhaling højre om

Generelt er det nemt og sikkert at køre bil i USA. Mange synes dog det kan være lidt overvældende at færdes på motorvejene omkring de større byer, som ofte er både fem, seks og syv-sporede. Tager du det roligt og følger med trafikken, opstår der dog sjældent problemer. Husker du at bruge blinklys i god tid ved vognbaneskift, er amerikanerne generelt meget hensynsfulde og gode til at give plads.

Du skal dog være forberedt på, at der på de store flersporede motorveje i USA ofte overhales indenom, selvom det i princippet ikke er tilladt. Ligeledes overraskes mange over, hvor hurtigt de store lastbiler ofte kører på motorvejene.

Til højre på rød

En færdselsregel i USA, som vi ikke kender herhjemme, er muligheden for at dreje til højre i lyskryds selvom der er rødt.

Skolebus

Skolebus. Foto: Chris Waits, Creative Commons.

Medmindre der er skiltet med andet, må du dreje til højre, MEN du skal dog først stoppe ved stoplinjen og sikre dig, at der er ikke er tværgående trafik – herunder også fodgængere og cyklister. Vær sikker på, at der ikke er et skilt med “No turn on red”. Der kan ligeledes være skiltning med bestemte tider på døgnet, hvor det ikke er tilladt at dreje til højre for rødt.

I staten New York er byer med over en million indbyggere undtaget fra reglen om at dreje til høre for rødt. Det betyder for eksempel, at du ikke må gøre det i New York City.

Vejstriber

De gule striber på vejen adskiller modsatrettet trafik, mens de hvide adskiller kørebaner for trafik i samme retning.

Skolebusser

De er ikke til at tage fejl af, skolebusserne, og det er der en god grund til. Det er strengt forbudt at overhale en skolebus, der holder stille med blinkende advarselslys og stopskilte for at sætte børn af eller samle dem op. Forbuddet gælder også, hvis du kommer fra modsatte køreretning.

Brug af moniltelefon

Der er et nationalt forbud mod brug af mobiltelefoni under kørsel. Forbuddet gælder også at sms’e.

Betalingsveje

I USA kaldes en betalingvej for “Turnpike” eller “Toll Road”. Særlige i det østlige USA kan du møde mange betalingsmotorveje blandt andet i Florida. Det er ikke alle steder, du kan betale med kreditkort, så sørg for at have nogle kontanter i bilen.

Forbehold
Ovenstående informationer om færdselsreglerne i USA omfatter ikke alle elementer af den amerikanske færdselslov, som adskiller sig fra den danske. Vi tager desuden forbehold for fejl og ændringer, da færdselslove jævnligt opdateres. Spørg eventuelt efter yderligere information ved afhentningen af din lejebil i USA. Her vil du kunne få oplyst, om der gælder særlige regler for staten, du skal køre i.

Har du i øvrigt spørgsmål om at benytte billeje i udlandet, vil vi anbefale vi dig at læse vores udførlige og populære side med ofte stillede spørgsmål (FAQ) igennem.

>> Find den billigste lejebil << Find Billeje her --> Sammenlign priser her!