Billeje Oklahoma

Velkommen til informationer og gode råd om billeje i staten Oklahoma i USA. Foruden at finde gode tips om biludlejning i Oklahoma, kan du i søgemaskinen foroven søge den billigste billeje i Oklahoma blandt mere end 500 biludlejningsselskaber. God fornøjelse!

Oklahoma

Oklahoma, beliggende i det sydlige-centrale USA, er – med sine 181,195 kvadratkilometer – en af USA´s middelstore stater rent arealmæssigt, og hører også befolkningsmæssigt til landets middelstore stater med omkring 3.850.000 indbyggere. Staten, der har fået sit navn fra to indianske ord, okla og humma, der betyder “rødt folk”, er kendt for sine rige ressourcer på naturgas, olie og landbrugsafgrøder og sine spidsfærdigheder inden for telekommunikation og bio-teknologi, der har gjort staten til én af de hurtigst voksende økonomier i USA.

Oklahoma er også kendt for at være det sted i USA, hvor der tales næstflest indianske sprog – hele 25 af slagsen – og for at have ét af de mest dramatiske klimaer i landet med hele 54 tornadoer om året i gennemsnit og ekstreme temperatur-udsving, ofte inden for det samme geografisk afgrænsede område, hvilket er en medvirkende årsag til de mange tornadoer, der hærger staten.

Største by og hovedstad

Oklahoma City, beliggende i den centrale del af staten, er både Oklahomas største by og statens hovedstad. Byen har omkring 599,199 indbyggere, hvilket bringer den ind på en ni-og-tyvende plads blandt amerikanske byer; til gengæld er byen den ottende-største i USA målt på landområde.

Byen har ét af de største kvægmarkeder i verden og er desuden beliggende midt i et aktivt oliefelt, hvorfor en stor del af byens arbejdsstyrke er beskæftiget i energisektoren. Oklahoma City er også én af de mest brugte trafik-korridorer på vejen til Texas og Mexico.

Infrastruktur

Oklahoma har et omfattende og veludbygget vejnet, der udgør ét af knudepunkterne i USA´s interstatslige motorvejs-system, særligt dér, hvor Interstate 35 støder på Interstate 44 og Interstate 40. Af disse er Interstate 44 den mest travle med over 100.000 biler pr. dag. I alt er der mere end 19,000 kilometer vejnet i Oklahoma, som blandt andet inkluderer den længste strækning af den legendariske Route 66 i landet.  Til gengæld skal man som bil-lejer være opmærksom på, at Oklahoma ikke har det mest vedligeholdte vejnet i USA.

Lufthavne

Statens to største kommercielle lufthavne – målt på passagerantal – er Will Rogers World Airport og Tulsa International Airport med henholdsvis 3.6 millioner og 2.8 millioner passagerer om året.

Will Rogers World Airport, beliggende 8 kilometer sydvest for Oklahama City´s centrum, har ikke direkte flyvninger til europæiske destinationer, men som dansker er det muligt at flyve til lufthavnen med kun ét stop, idet den har flyvninger til Washington-Dulles lufthavn i staten Virginia, hvorfra der er direkte flyvninger til København (maj, 2014) med SAS.

Tulsa International Airport, beliggende 8 kilometer nordøst for byen Tulsa, har ligesom Will Rogers World Airport heller ikke nogen direkte flyvninger til europæiske destinationer, men som dansker kan man også flyve til denne lufthavn via Washington-Dulles lufthavn i Virginia (maj, 2014).

Her ser du en liste med alle lufthavne i staten inkl. lufthavns-koder som du med fordel kan benytte når du sammenligner priser og ledige lejebiler i USA.

  • Bartlesville – Bartlesville BVO
  • Durant – Durant Regional Airport Eaker Field DUA
  • Enid – Enid Woodring Municipal Airport WDG
  • Lawton – Lawton Municipal Airport LAW
  • Oklahoma City – Will Rogers Airport OKC
  • Ponca City – Ponca City Airport PNC
  • Stillwater – Stillwater Municipal Airport SWO
  • Tulsa – Tulsa International Airport TUL

Billigste billeje i Oklahoma

I søgemaskinen oven over denne artikel kan du finde den billigste billeje i Oklahoma blandt mere end 500 biludlejningsselskaber. Med i prisen er blandt andet fri kilometer, afbestilling, ansvarsforsikring, og tyveriforsikring. Der er ingen skjulte gebyrer i prisen.

Hvis du beslutter dig til at bestille en lejebil hos os, eller hvis du sidder inde med generelle spørgsmål om billeje i udlandet, anbefaler vi dig at læse vores udførlige og populære side med ofte stillede spørgsmål (FAQ) igennem, hvor du kan få svar på alt fra kørsel i udlandet, kørekort i udlandet, forskringer, bestilling, afbestilling, betaling – og meget mere.

Andre populære billeje-destinationer i USA

Du kan her læse om andre populære destinationer i USA her på siden, såsom Los Angeles lufthavnSan Francisco lufthavnMiami lufthavn og Orlando lufthavn.

Du kan her se alle vores billeje-destinationer i USA.

Find den billigste lejebil i Oklahoma Find Billeje her --> Sammenlign priser her