Billeje Ohio

Du kan finde den billigste billeje i staten Ohio i USA via søgemaskinen foroven, der sammenligner priser på billeje fra mere end 500 biludlejningsselskaber og bestille din lejebil sikkert, hurtigt og nemt online.

Ohio

Ohio er den syvende mest folkerige stat i USA, men kun den 34. største efter geografisk udstrækning, beliggende i Midvesten. Staten har en særdeles central placering, idet den forbinder det nordøstlige af det store land med Midtvesten, hvilket har bevirket, at meget gods, trafik og handel fra andre amerikanske stater passerer gennem staten.

Landets tiende-største vejnet

På grund af den megen trafik gennem staten har Ohio en særdeles udviklet infrastruktur med veludviklede motorveje og landets 10. største vejnet. Staten ligger inden for en-dags køretur for 50% af Nordamerikas befolkning og 70% af Nordamerikas produktionsvirksomheder.

Lang kystlinje

Takket være søen Lake Erie har Ohio hele 502 kilometers kystlinie mod nord, som har affødt en lang række havne. Ohios sydlige grænse er derimod defineret af Ohio-floden. Ohio er omgivet af en række andre amerikanske stater; Pennsylvania mod øst, Michigan mod nordvest, Ontario i Canada mod nord, Indiana mod vest, Kentucky mod syd og West Virginia mod sydøst.

Hovedstad

Statens hovedstad og største by er Columbus, som med lidt over 800.000 indbyggere er den femtende-største by i USA og den fjerde-tættest befolkede by i USA. Byen blev grundlagt i 1812 og er opkaldt efter den italienske opdagelsesrejsende Christoffer Columbus. Byen har flere gange modtaget amerikanske priser for dens forretnings- og handelsmiljø, der baserer sig på så forskellige områder som bankvæsen, forsikring, stål-produktion, uddannelse, forsvarsinstitutioner, mode, logistisk, teknologi og medicinsk forskning.

Oprindelse

Navnet Ohio menes at stamme fra det indianske, nærmere bestemt irokiske, ord, Ohi-yo, som betyder “stor flod” eller “store strømme”. Ohio er historisk blevet kaldt for “Buckeye-staten” (med reference til buckeye-træet, der vokser mange steder i Ohio) og indbyggerne i Ohio bliver også kaldt “Buckeyes”.

Infrastruktur

Som nævnt har Ohio en særdeles veludviklet infrastruktur, der blandt andet inkluderer USA´s tiende-største vejnet.

Veje

Af større øst-vest-vendte veje kan nævnes Ohio Turnpike ( I-80/I-90 ) mod nord; I-76, som går gennem Akron til Pennsylvania; I-70, som går gennem Columbus og Dayton; og Appalachian Highway (Ohio 32), som går fra West Virginia til Cincinnati. Af større nord-syd-vendte veje kan nævnes I-75, som i vest går gennem Toledo, Dayton og Cincinnati; I-71, som går gennem midten af staten fra Cleveland gennem Columbus og Cincinnati til Kentucky; og I-77, som går fra Cleveland gennem Akron, Canton, New Philadelphia og Marietta ned til West Virginia. Rute 75, der går mellem Cincinnati og Dayton, er én af de tungest trafikerede dele af Ohio´s vejnet.

Lufthavne

Ohio har hele 5 internationale lufthavne, 4 kommercielle lufthavne og 2 militære lufthavne. De internationale lufthavne omfatter blandt andre Cleveland Hopkins International Airport, som er et vigtigt knudepunkt for det store amerikanske flyselskab United Airlines (tidligere Continental Airlines); Port Columbus International Airport; og Dayton International Airport, som er Ohios tredjestørste lufthavn. Akron Fulton International Airport håndterer for det meste gods og privat brug.

Cincinnati/Northern Kentucky International Airport ligger i Hebron, Kentucky, og er derfor ikke nævnt her blandt Ohios lufthavne, selvom den benyttes af passagerer fra begge stater.

Andre større lufthavne ligger i Toledo og Akron.

Billigste billeje i Ohio

I søgemaskinen oven over denne artikel kan du finde den billigste billeje i staten Ohio og bestille din lejebil online hurtigt, nemt og sikkert. Indtast de oplysninger, som søgemaskinen foroven har brug for, så finder den selv den billigste biludlejning i Ohio ved at sammenligne priser hos mere end 500 biludlejningsselskaber. Der er ingen skjulte gebyrer i prisen, som bl.a. inkluderer fri kilometer, tyveriforsikring, ansvarsforsikring, afbestilling, skatter m.m.

Hvis du vil have gode råd og tips til din billeje, eller vil vide, hvad din reservation dækker og ikke dækker, eller har spørgsmål vedrørende kørsel i udlandet, så kan du læse meget mere om, hvilke vilkår, der gør sig gældende, når du lejer bil i Ohio og andre steder i udlandet, og få svar på eventuelle spørgsmål omkring bestilling af lejebil og meget mere, under vores hyppigst stillede spørgsmål.

Andre populære billeje-destinationer i USA

Du kan her læse om andre populære destinationer i USA her på siden, såsom Los Angeles lufthavn, San Francisco lufthavn, Miami lufthavn og Orlando lufthavn.

Du kan her se alle vores billeje-destinationer i USA.

Find den billigste lejebil i Ohio Find Billeje her --> Sammenlign priser her