Billeje Maryland

Velkommen til information og gode råd om billeje i Maryland.

Maryland

Staten Maryland, beliggende i den nordøstlige del af USA, er én af de arealmæssigt mindste og samtidig meste befolkede amerikanske stater med et samlet areal på 32,133 kvadratkilometer og en befolkning på 5,9 millioner. Staten er især kendt for at være én af de rigeste stater i USA og for at være én af de første stater til at tilslutte sig den amerikanske forfatning.

Den største by i staten er Baltimore med omkring 621.000 indbyggere, mens Annapolis, med omkring 38.500 indbyggere, er statens hovedstad.

Infrastruktur

Som mange andre amerikanske stater har Maryland en god og veludviklet infrastruktur, der gør det let at bevæge sig rundt i en lejebil. Staten råder blandt andet over lange kørestrækninger på en række betydningsfulde interstate motorveje, herunder I-95, der tilgår staten fra nordøstlig retning og fortsætter 180 kilometer til Woodrow Wilson Bridge; I-68, der forbinder den vestlige del af staten med I-70 (ved byen Hancock), som på sin side tilgår staten fra Pennsylvania og fortsætter indtil Baltimore; I-83, der forbinder Baltimore med den sydligt-centrale del af Pennsylvania; I-81, der krydser kort gennem staten ved byen Hagerstown; og I-97, der forbinder Baltimore-området med Annapolis-området.

Herudover er der en række supplerende motorveje, kaldet auxiliary Interstate Highways, i staten, som blandt andet tæller I-695, I-495 og I-270.

Lufthavne

Den største lufthavn i staten er Baltimore-Washington International Thurgood Marshall Airport, der ligger ti kilometer syd for Baltimore. Lufthavnen har omkring 22 millioner passagerer om året, hvilket bringer den blandt de 24 mest travle lufthavne i Nordamerika. Ifølge forskellige bruger-undersøgelser regnes den for én af de bedste lufthavne i USA i forhold til dens størrelse.

Lufthavnen har flyvninger til London (Heathrow) og Frankfurt (sæsonmæssigt) i Europa, men ikke til Danmark. Til gengæld ligger Washington Dulles International Airport i nabostaten Virginia inden for en forholdsvis kort distance, hvorfra der anno 2014 endnu er flyvninger direkte til København.

Klima

Maryland har en række forskellige klima-typer. I den østlige del tæt på den atlantiske kystlinje er der et fugtigt subtropisk klima, med varme, fugtige somre og korte, milde vintre, mens der i den vestlige del af staten overvejende er et fugtigt kontinentalt klima.

På grund af beliggenheden tæt på Atlanterhavet er staten ofte udsat for tordenvejr – 40-50 stykker på årsbasis – og undertiden også tropiske orkaner (omkring 6 stykker på årsbasis i gennemsnit).

Billigste billeje i Maryland

I søgemaskinen oven over denne artikel kan du finde den billigste billeje i Maryland blandt mere end 500 biludlejningsselskaber. Med i prisen er blandt andet fri kilometer, afbestilling, ansvarsforsikring, og tyveriforsikring. Der er ingen skjulte gebyrer i prisen.

Hvis du beslutter dig til at bestille en lejebil hos os, eller hvis du sidder inde med generelle spørgsmål om billeje i udlandet, anbefaler vi dig at læse vores udførlige og populære side med ofte stillede spørgsmål (FAQ) igennem, hvor du kan få svar på alt fra kørsel i udlandet, kørekort i udlandet, forskringer, bestilling, afbestilling, betaling – og meget mere.

Andre populære billeje-destinationer i USA

Du kan her læse om andre populære destinationer i USA her på siden, såsom Los Angeles lufthavnSan Francisco lufthavnMiami lufthavn og Orlando lufthavn.

Du kan her se alle vores billeje-destinationer i USA.

Find den billigste lejebil i Maryland Find Billeje her --> Sammenlign priser her