Billeje Rhode Island

Velkommen til information og gode råd om billeje i staten Rhode Island i USA. Foruden at få et par gode tips til din leje af bil i Rhode Island kan du i søgemaskinen foroven søge den billigste billeje blandt mere end 500 biludlejningsselskaber. God fornøjelse!

Rhode Island

Rhode Island ligger i regionen New England i den nordøstlige del af landet, og er omgivet af Connecticut mod vest, Massachusetts mod nord og øst, Atlanterhavet og Rhode Island Sound mod syd og Long Island mod sydvest. Dens beliggenhed ved havet med en lang række større bugter og fjorde, som tilsammen udgør hele 14% af statens areal, har givet den øgenavnet “The Ocean State”. Dens fulde, officielle navn – der er det længste navn blandt USA´s 50 stater – er State of Rhode Island and Providence Plantations. Navnet er en sammentrækning af navnene på to gamle kolonier – Rhode Island og Providence Plantations. Navnet Rhode Island skyles, at staten blev grundlagt på øen Rhode Island (idag Aquidneck Island), som er den største ø i Narrangansett Bay.

Den er USA´s mindste stat, men til gengæld nr. 2 på listen over tæt befolkede stater i landet med omkring lidt over en million indbyggere fordelt på kun 3,140  kvadratkilometer.

Staten er især kendt for dens smukke kystlandskaber, dens mange strande, havne, sommerhuse ved kysten og fremragende muligheder for sejlads i lystbåde.  De største erhverv i staten er sundhedssektoren – blandt andet med en række store hospitaler –  efterfulgt af turisme-sektoren og fabrikation af især smykker, metal-produkter og skibe/både. Også uddannelsessektoren og finansvæsnet brødføder en del af Rhode Islands indbyggere.

Største by og hovedstad

Den største by i Rhode Island er Providence, der samtidig er statens hovedstad. Byen, der ligger ved udmundingen af floden af samme navn, har omkring 183.000 indbyggere, hvilket gør den til den tredje-største by i New England-regionen. Providence blev grundlagt af den engelske teolog Roger Williams, der drog i religiøs eksil i området i 1636, og navngav området til ære for “Guds nådige forsyn” (heraf navnet Providence), som han mente havde ledt ham og hans disciple til at bosætte sig netop der.

Infrastruktur

Rhode Island har generelt en veludbygget og omfattende infrastruktur, der gør det let og behageligt at bevæge sig rundt i staten i en lejebil. De vigtigste veje i staten er Interstate 95, der går fra den sydvestlige del af staten til den nordøstlige del af staten, og som forbinder staten med andre stater på den amerikanske østkyst.

Interstate 195 forbinder Providence med Cape Cod, mens Interstate 295 forbinder Providence med den vestlige del af staten. RI-4 forbinder Provindence og Warwick med kystområderne i Narragansett Bay, mens RI-10 forbinder centrum af Providence med Cranston og Johnston. RI-37 forbinder I-95 og I-295 og er en vigtig trafikåre fra øst mod vest, mens RI-99 forbinder Woonsocket med Providence.

Lufthavne

Den største lufthavn i staten er T. F. Green Airport i Warwick, 10 kilometer syd for Providence. Lufthavnen har lidt under 4 millioner passagerer om året og omkring 83.000 flyoperationer, men ingen direkte flyvninger til Europa, og dermed Danmark. Til gengæld har lufthavnen  flyvninger til Washington Dulles lufthavn, hvorfra der (i skrivende stund, maj 2014) er direkte flyvninger til København med SAS.

Mange indbyggere i staten bruger også Logan International Airport i nabo-staten Massachusetts, der med sine over 30 millioner årlige passagere og mere end 361.000 flyoperationer er en langt større lufthavn. Fra lufthavnen er der flyvninger til en lang række europæiske destinationer, dog ikke til Danmark. Men ligesom i T.F.Green Airport er der flyvninger til Washington Dulles lufthavn med videre forbindelse til Danmark.

Her finder du en oversigt med lufthavne i staten, inkl. lufthavns-koder. Brug koderne i søgemaskinen når du skal sammenligne priser og ledige lejebiler i USA:

  • Newport – Newport State Airport NPT
  • North Kingstown – Quonset State Airport OQU
  • Providence – Theodore Francis Airport PVD
  • Westerly – Westerly Airport WST

Billigste billeje i Rhode Island

I søgemaskinen oven over denne artikel kan du finde den billigste billeje i Rhode Island blandt mere end 500 biludlejningsselskaber. Med i prisen er blandt andet fri kilometer, afbestilling, ansvarsforsikring, og tyveriforsikring. Der er ingen skjulte gebyrer i prisen.

Hvis du beslutter dig til at bestille en lejebil hos os, eller hvis du sidder inde med generelle spørgsmål om billeje i udlandet, anbefaler vi dig at læse vores udførlige og populære side med ofte stillede spørgsmål (FAQ) igennem, hvor du kan få svar på alt fra kørsel i udlandet, kørekort i udlandet, forskringer, bestilling, afbestilling, betaling – og meget mere.

Andre populære billeje-destinationer i USA

Du kan her læse om andre populære destinationer i USA her på siden, såsom Los Angeles lufthavnSan Francisco lufthavnMiami lufthavn og Orlando lufthavn.

Du kan her se alle vores billeje-destinationer i USA.

Find den billigste lejebil i Rhode Island Find Billeje her --> Sammenlign priser her