Billeje Idaho

Staten Idaho ligger i den nordvestlige del af USA, omgivet af staterne Nevada, Oregon, Utah, Washington, Montana og Wyoming. Det er en bjergrig og naturskøn stat, der er kendt for at have megen vild natur; staten rummer blandt andet USA´s største beskyttede område for vild natur (Frank Church-River of No Return Wilderness Area). Med sine lidt mere end 215.000 kvadratkilometer er det den fjortende-største stat i USA. Navnet Idaho stammer muligvis fra ét af de indianske sprog, der dominerede området før europæerne bosatte sig der, men det er et omstridt spørgsmål. Nogle mener, at det stammer fra Apache-indianerne og betyder “fjende”.

Idaho landskab. Lej bil på Billeje.info

Idaho er kendt for sine smukke, åbne landskaber. Foto: Loren Kerns

Hovedstad

Idahos hovedstad er byen Boise, beliggende på bredderne af Boise-floden i den sydvestlige del af staten, omkring 65 kilometer fra grænsen til nabostaten Oregon og 177 kilometer fra græsnen til Nevada. Byen har lidt mere end 200.000 indbyggere og er den største by i Idaho. Navnet på byen stammer formodentlig fra canadisk-fransk og betyder “den skovklædte flod” (“La rivière boisée”).

Boise har en god infrastruktur, der gør det let at bevæge sig rundt i en lejebil. Den mellemstatslige motorvej I-84, der forbinder byen med Portland, Oregon, og Salt Lake City, Utah. I-184 forbinder I-84 med downtown Boise. Byen har en lufthavn, Boise lufthavn, der bruges af flyselskaberne Allegiant Air, Alaska Airlines, Delta Air Lines, Southwest Airlines, United Airlines, og US Airways. Lufthavnen har kun flyvninger til amerikanske destinationer.

Infrastruktur i Idaho

Idaho er blandt de få stateri USA, der er i besiddelse af en motorvej, der forbinder de to største storbyområder staten, nemlig Boise i syd og Coeur d’Alene i nord. US 95 de to ender af staten, men ligesom mange andre motorveje i Idaho. Det er hårdt brug for reparation og opgradering. Interstate 84 forbinder den sydøstlige og sydvestlige del af staten, sammen med Interstate 86 og Interstate 15.

Lufthavne

Der er flere lufthavne i Idaho. Den største lufthavn i staten er den allerede nævnte Boise lufthavn, der betjener den sydvestlige del af Idaho. Indbyggere i den nordlige del af Idaho benytter ofte Spokane International Airport, som ligger i Spokane, i nabostaten Washington. Sponkane International Airport er den andenstørste lufthavn i staten Washington med lidt over 3 millioner passagere om året. Ligesom Boise lufthavn  har Sponkane lufthavn ikke flyvninger til europæiske destinationer.

Andre lufthavne i staten – dog  alle uden europæiske flyvninger – er Pullman-Moscow Regional Airport, Lewiston-Nez Perce County Airport , der betjener Lewis-Clark-dalen, The Magic Valley Regional Airport i Twin Falls, Idaho Falls Regional Airport, og Pocatello Regional Airport.

Her er en samlet oversigt med alle lufthavne i staten. Du finder også lufthavnskoder som du evt. kan benytte i søgemaskinen når du skal sammenligne priser på billeje i USA.

  • Boise Boise Air Terminal (Gowen Field) BOI
  • Coeur D’Alene Coeur D’Alene Airport COE
  • Idaho Falls Fanning Field IDA
  • Indianapolis Mount Comfort Airport MQJ
  • Lewiston Nez Perce County Regional Airport LWS
  • Pocatello Pocatello Airport PIH
  • Sun Valley Sun Valley Airport SUN
  • Twin Falls Twin Falls City County Airport TWF

Billigste billeje i Idaho

I søgemaskinen oven over denne artikel kan du finde den billigste billeje i Idaho blandt mere end 500 biludlejningsselskaber. Med i prisen er blandt andet fri kilometer, afbestilling, ansvarsforsikring, og tyvesikring. Der er ingen skjulte gebyrer i prisen.

Hvis du beslutter dig til at bestille en lejebil hos os, eller hvis du sidder inde med generelle spørgsmål om billeje i udlandet, anbefaler vi dig at læse vores udførlige og populære side med ofte stillede spørgsmål (FAQ) igennem, hvor du kan få svar på alt fra kørsel i udlandet, kørekort i udlandet, forskringer, bestilling, afbestilling, betaling – og meget mere.

Andre populære billeje-destinationer i USA

Du kan her læse om andre populære destinationer i USA her på siden, såsom Los Angeles lufthavnSan Francisco lufthavnMiami lufthavn og Orlando lufthavn.

Du kan her se alle vores billeje-destinationer i USA.

Find den billigste lejebil i Idaho Find Billeje her --> Sammenlign priser her