Billeje i Athen

biludlejning, athen, billeje, grækenland, Athen

Parlamentet i Athen. Foto: Orlovic

Athen er en fremragende by at besøge, hvis man interesserer sig for historie og gamle kulturer. Søg og sammenlign priser på lejebiler med Billeje.info, vi finder priser fra alle kendte biludlejningsselskaber i Athen.

Grækenlands hovedstad Athens uovertrufne arkitektur ses bedst på Akropolis i Athen, som står højt og stolt over byen den dag idag. Nedenfor Akropolis, i Plaka-kvarteret; det ældste kvarter i Athen, finder man moderne butikker og eksklusive restauranter blandt historiske seværdigheder og byzantinske kirker.

Ved at bestille sin udlejningsbil i Athen i god tid, kan man sikre, at man får den bedst egnede lejebil til sin rejse. Husk på, at en lille bil kan være en fordel i en travl by, når det drejer sig om parkering og kørsel ad de små, smalle veje.

Køretips for Athen

Bilkørsel i Athen kan dog være en vanskelig affære på grund af megen trafik, og de smalle og snoede veje man finder i de gamle kvarterer. Det kan derfor være vanskeligt at navigere, og bilkørsel skal foregå med omhu, især i en udlejningsbil. I centrum af Athen er det nærmest umuligt at finde parkering langs gaderne, og det er sikrere og lettere at bruge en af de større parkeringspladser.

Athen historisk overblik

Athen er en af verdens helt store historiske byer. Grækernes påvirkning af hele verden i form af demokrati, videnskab og kunst blev ledt fra Athen, og som turist i byen mærker man straks det historiske islæt. I dag har Athen 4 millioner indbygger. Byen er moderne, men med meget tydelige rødder tilbage til oldtiden. Det historiske og traditionelle sammen med den nærværende græske livsglæde, giver altid et uforglemmeligt indtryk.

Athens historie begynder med grækernes bosættelser af fastlandet for flere tusind år siden. Cirka 1000 f.Kr. oplevede bystaten Athen stigende materiel velstand og en betydelig udvikling inden for f.eks. kunst og pottemageri. Omkring 600 f.Kr. blev der gennemført økonomiske og sociale reformer. I samme periode fik man mere samhandel med udlandet, og Athen udvidede sit territorium med blandt andet øen Salamis. Grækenland kaldes demokratiets vugge, for allerede i disse år udvikledes demokratiet og dets institutioner løbende. Udefra kom truslen primært fra Persien og Kejser Darius, og adskillige slag blev udkæmpet. I 490 f.Kr. var de persiske hære tæt på Athen, men blev slået tilbage i slaget ved Maraton. Darius’ efterfølger som persisk hersker, Xerxes, sendte 10 år senere en stor flåde mod Athen, der dog overvandt det persiske angreb. For at undgå persiske angreb fremover, dannede man det Deliske Søforbund. Athen, der var kommet styrket ud af perserkrigene blev den ledende bystat i forbundet. Med årene overgik flere og flere opgaver til Athen, så forbundet blev i realiteten en større stat ledet af og fra Athen. De økonomiske betalinger fra øvrige stater i forbundet blev brugt til at opføre flere nye bygninger på Akropolis som erstatning for dem, perserne havde ødelagt. Politikeren Perikles var hovedmand bag byggerierne.

Flere stridigheder kom hurtigt efter, og i 431 f.Kr. udbrød den Peloponnesiske Krig, hvor Athens imperium stod over for bystater på Peloponnes med Sparta i spidsen. Athen blev tvunget til at ødelægge forsvarsværker, og reelt var Athen under stærk indflydelse fra Sparta. Krigen varede i 27 år indtil 404 f.Kr. I årene efter dannede Athen forbund med de tidligere persiske fjender og førte sammen den Korintiske Krig mod Sparta. Efter sejren over Sparta genvandt Athen for en stund sin førende militære status, men med Kong Filip II af Makedoniens kroning i 359 f.Kr. startede et erobringstogt sydpå mod Athen. Det endelige slag, hvor grækerne tabte til Filip II’s makedonske hære, blev udkæmpet ved Khaironaia i 388 f.Kr. Filip II’s søn, Alexander den Store, regerede i Athen over et udstrakt makedonsk/græsk kongerige. Alexander den store døde i 323 f.Kr. efter succesrige erobringer i Asien og Egypten, hvor han bl.a. grundlagde Alexandria. Makedonernes herredømme varede i knapt 200 år. Romernes stigende styrke gjorde, at de overvandt Makedonien, og Athen blev en del af en romersk provins. Byen beholdt dog mange af sine rettigheder og udviklede sig fortsat kraftigt, ikke mindst som et af Europas mest betydningsfulde steder for uddannelse.

De følgende århundreder var en omskiftelig periode i Athens historie. Romerne satte store bygningsprojekter i gang, men alligevel dalede byens vigtighed, specielt i forhold til Thessaloniki. Kristendommen blev indført, og der foregik plyndringer, f.eks. af goterne i år 267. I år 330 flyttede den romerske kejser Konstantin hovedstaden fra Rom til den græske by Byzans, der skiftede navn til Konstantinopel. I 395 blev Romerriget delt i det Østromerske hhv. det Vestromerske Rige. I de følgende århundreder blev Athen udsat for flere angreb; af goterne, bulgarerne og normannerne. I 204 faldt Konstantinopel for frankiske korsriddere, og Athen kom under 107 års frankisk styre. Efter en fredelig periode under venetiansk styre, blev Athen i 1456 indtaget af tyrkerne, der regerede fra Sultan Mehmet II’s nyomdøbte Konstantinopel – Istanbul. Erobringen medførte cirka 400 års tyrkisk overherredømme over Athen. Stigende modstand mod tyrkerne endte i 1821 med en uafhængighedskrig, der efter en lang kamp endte med Grækenlands anerkendelse som selvstændigt kongerige i 1829. Athen blev hovedstad fem år senere.

I sidste halvdel af 1800-tallet blev store arkæologiske udgravninger startet, de moderne olympiske lege åbnet og Korinterkanalen indviet. I 1920’erne flyttede mange grækere fra græske område i Lilleasien til Athen, da landet mistede regionerne til Tyrkiet. 1900-tallet var præget af statskup eller forsøg herpå, før Grækenlands nye forfatning blev indført i 1975, og landet seks år senere blev medlem af EF.

Udflugter med billeje ved Athen

Nogle udflugter nås bedst på gåben, specielt dem i centrum af Athen, men skal du besøge nogle af de mange seværdigheder omkring Athen, er det bedst at have en billeje. Her finder du nogle forslag og korte beskrivelser af de meste kendte seværdigheder, både dem i centrum og dem du kan besøge med en lejebil.

Akropolis: Skal man på rundtur i Athen er Athens kendteste monument, Akropolis, det rigtige sted at starte. Akropolis er 156 meter højt, og det går op ad bakke, så hav de rigtige sko på. Husk også vand, hvis det er varmt.Indgangen til Akropolis er ved Propylærtrappen, hvor Nike-templet ligger lige bagved. Templet er bygget i marmor i 421 f.Kr. Det er et minde om århundredets sejre over perserne. Det store tempel, Parthenon, blev færdiggjort i 438 f.Kr. Det blev bygget som Athens skatkammer med Fidias’ Athene-statue indeni. Templet er bygget i marmor, og mens Nike-templet er i jonisk stil, er Parthenon i dorisk. Parthenons imponerende dimensioner er 70×30 meter. Ved siden af Parthenon ligger Erechtheion-templet, der er bygget på Athens helligste sted. Templet er færdiggjort 406 f.Kr. Besøg eventuelt det udførlige Akropolis-museum og nyd i hvert fald udsigten over store dele af Athen. Umiddelbart foran nedstigningen fra Akropolis ligger Pnyxhøjen. Pnyx har spillet en markant rolle i Athens og hele verdens historie. Pnyx var Athens første politiske mødested op gennem 400-tallet f.Kr., og i klippen kan man stadig se selve tribunen, hvor talerne stod. Møderne var grundlæggelsen af det græske demokrati.

Akropolis’ amfiteatre: Ved foden af Akropolis’ sydside ligger teatrene Herodes Atticus Odeon (opført i 177) og Dionysos-teatret (opført over flere gange i cirka 400 f.Kr.). Ved Athens festspil benyttes fortsat Herodes Atticus Odeon, der er en fantastisk ramme med plads til 5000 tilskuere. Dionysos-teatret husede op til 17.000 tilskuere.

Plaka: Ved den nordøstlige fod af Akropolis starter et af Athens gamle og meget stemningsfulde kvarterer, Plaka. Området har været beboet siden oldtiden og er kendt for sin idyl midt i storbyen og for sine mange hyggelige lokale spisesteder. Gå på opdagelse i gaderne, hvor der ud over taverner ligger mange souvenirbutikker.

Lysikrates-monumentet: Monumentet er fra 334 f.Kr. og rejst af en Cheregos, en rig athener, i anledning af de årlige konkurrencer, der fandt sted i det nærliggende Dionysos-teater.

Det Romerske Forum: Forum i Romerriget var byens politiske og kommercielle centrum, og Athens Romerske Forum var byens centrale plads for byggeriet 19-11 f.Kr og 500 år frem. Forum er 112 x 98 meter og blev bygget efter ønske og med donation fra Cæcar.

Vindenes Tårn: Vindenes Tårn på 12 meter blev bygget i århundredet f.Kr. af en astronom. Marmortårnet blev bygget som vand- og solur, og det er dekorativt udsmykket med angivelserne for de otte forskellige vindretninger.

Fethiye-Djami-moskeen: Ved det Romerske Forum ligger Fethiye-moskeén fra 1456. moskéen er bygget af tyrkerne, men blev siden benyttet af den katolske kirke.

Lille og Store Mitropolis: Athens tidligere domkirke. Lille Mitropolis, er fra 1100-tallet og med sine relieffer af klassisk og byzantinsk oprindelse er den værd at se. Domkirken, Store Mitropolis, er fra 1862.

Hadrians Bibliotek: Biblioteket blev bygget i 132 af kejser Hadrian, og det rummer bl.a. en søjlegård og kirker. Senere i historien blev det bygget ind i romerske forsvarsmure rundt om Athen. I dag kan man især se de syv korintiske søjler fra søjlegården.

Agora: Agora, antikkens markedsplads, var omdrejningspunktet i datidens Athen.
Det var her, Sokrates underviste sine elever, og politiske møder for byens styre blev afholdt, alt imens der blev solgt olivenolie fra de mange boder. Athens agora fik betydning cirka 500 f.Kr. under Solon. I dag er pladsen ikke velbevaret, men der er, ud over områdets naturlige herlighedsværdi, flere interessante steder at besøge.

Hefaistos-templet: Templet er det bedst bevarede doriske tempel i Grækeneland. Det er bygget cirka 440 f.Kr.

Tholos: Før grundlæggelsen af demokratiet på Pnyx-højen mødtes Athens ledere her. Tholos er fra cirka 470 f.Kr.

Attalos-Stoa: Den 112 meter lange bygning er genopbygget i 1950’erne. Oprindeligt indeholdt bygningen boder, og nu findes museet for Agora-udgravningen her.

Monastiraki: Selve pladsen er anlagt som en tyrkisk basar, og man kan stadig se bygninger fra denne tid.

Pantanassa-kirken: Pantarassa-kirken har givet navn til Monastiraki-pladsen. Kirken kaldes ”Det lille kloster” (monastiraki) i folkemunde.

Tzistarakis-moskéen: Moskéen er fra 1759.

Hadrians Triumfbue: Man kan tage en hastig vandring fra oldtiden mod nutiden. Hadrians triumfbue er bygget i 131 af byens borgere til ære for Hadrian. Buen står på en af oldtidens veje, der førte fra den gamle græske by til Hadrians nye romerske bydel.

Olympieion: Opførelsen af det mægtige Olympieion blev påbegyndt i 515 f.Kr. men der skulle gå 640 år, før Hadrian i 125 færdiggjorde det. I templet stod en kolossal statue af Zeus udført i guld og elfenben. Templet var enormt, og der fandtes i alt 104 korintiske søjler, hvoraf man stadig kan se de 15.

Panathinaiko Stadion: Mellem bakkerne Agra og Ardetto byggede Lykourgos i 330 f.Kr. et stadion til afholdelse af de panathenære lege (de antikke Olympiske Lege).
Fra 140-144 blev stadionet restaureret til omtrent det bygningsværk, vi ser i dag. Det nuværende stadion blev bygget i marmor til de første olympiske Lege i moderne tid, som blev afholdt i Athen i 1896. Stadionet blev igen brugt til konkurrencer ved OL i 2004.

Nationlparken: Nationalparken i Athen er et fredeligt åndehul i byen, der ellers ikke er præget af store grønne områder. Der er mange eksotiske træer i parken, der støder op til parlamentet.

Syntagma-pladsen: Syntagma betyder forfatning, og det er på denne plads, Grækenlands forfatning fra 1843 blev udråbt.

Parlamentet: Grækenlands parlament blev bygget i 1836-1840 i neoklassicistisk stil som kongeslot for Kong Otto I, der skulle regere efter tyrkernes tilbagetrækning. I 1935 blev bygningen landets parlament, og det bagvedliggende nye slot er siden blevet præsidentbolig.

Hotel Grand Bretagne: Grand Bretagne er et af verdens mest berømte hoteller, og siden opførelsen i 1862 har et utal af statsoverhoveder og andre berømtheder boet her. Det kan anbefales at gå herind og eventuelt drikke en kop kaffe, mens man nyder den elegante atmosfære.

Schliemanns Palæ: På vejen fra Syntagma ses på højre side Schliemanns Palæ. Palæet er i italiensk renæssance og et fornemt eksempel på en privatbolig. Schliemann var arkæolog og opdageren af Troja og Mykene. I dag huser palæet Athens numismatiske museum.

Trilogien i Athen: De tre neoklassicistiske bygninger, Akademiet, universitetet og Nationalbiblioteket, kaldes Trilogien i Athen. Bygningerne er alle opført af de danske brødre Theophilus og Christian Hansen.

Akademiet: Akademiet er en utrolig smuk og harmonisk bygning i marmor, tegnet af Theophilus Hansen og opført i 1859-1885.

Universitetet: Athens universitet er bygget fra 1839 af arkitekten Christian Hansen.

Nationalbiblioteket: Nationalbiblioteket er bygget i 1887-1902 efter Theophilus Hansens tegninger. Bygningen er smukt beliggende, men husk også at kigge indenfor.

Omonia-pladsen: Omonia-pladsen er i sig selv ingen seværdighed, men den giver et godt indtryk af Athens hektiske trafik og gadeliv. Den udgør sammen med Syntagma Athens centrale pladser.

Arkæologisk Nationalmuseum: Athens arkæologiske nationalmuseum har selvsagt en af verdens fineste og mest interessante samlinger af fund fra Grækenland og græsk kultur.
Udstillingerne er så righoldige, at det er en god idé enten at tage en hurtig rundtur for at danne sig et godt overblik over de mange genstande eller at vælge et eller flere emner, f.eks. mykensk kultur, og gå i dybden med dem. I foyeren kan man få guide-bøger og information om samlingerne. Husk at besøge museumsbutikken, der har mange flotte kopier af oldtidens fund.

Funiculare – kabelbane: Tag funicularen til toppen af Lykabettos-bjerget, turen er en del af oplevelsen mod toppen.

Lykabettos: Lykabettos-bjerget er Athens højeste med 277 meter. Det nås nemmest med bjergbanen, men ellers kan man gå op til toppen, hvor der er en formidabel udsigt over Athen og ikke mindst til Akropolis. Kan man planlægge turen derop til lige inden solen går ned og mørket lægger sig over byen, er det en helt speciel oplevelse. Kapellet på toppen af Lykabettos er bygget til ære for helgenen Agios Giorgios.

Athens omegn i lejebil

Piræus: Piræus er Athens havneby, og den nås nemmest med metro fra Athen. Det tager cirka 20 minutter. Stå af på Piræus banegård, der i sig selv er et kig værd. Lige udenfor ligger havnen, der siden oldtiden har været byens livsnerve. Piræus var længe en mindre by, men med de græske tilflyttere fra det nuværende Tyrkiet i 1923 voksede byen hurtigt. Som turist kan man tage bus rundt i Piræus eller eventuelt gå turen gennem byen fra Piræus metrostation til stationen Neo Faliro, hvorfra man kan tage tilbage mod Athen. Efter at have passeret klokketårnet To Rolei og kirken Ag Triadha kommer man ind i centrum. Efter kort tid kommer man til byens rådhus og det neoklassicistiske teater fra 1885. Man kan her gå mod det arkæologiske museum og parken, der bl.a. rummer ruiner af romerske huse. Gastronomi er et af højdepunkterne i Piræus, og det er værd at gå til marinaområdet ved Mikrolimano. Den cirkelrunde havn og gaderne i retning mod Athen bugner af dejlige græske retter, og udsigten over havet er enestående.

Maraton: Maraton-sletten ligger 42,195 km fra Athen, og byen har givet navn til Maratonløbet. I 490 f.kr. vandt athenerne over den angribende persiske hær, og sejren i dette slag skulle meddeles Athen. I fuld udrustning løb en soldat hele vejen. Han nåede netop at råbe Sejr, før han faldt død om. Til hans minde blev Maratonløbet indført ved OL i 1896.

Korinterkanalen: Allerede i oldtiden blev stedet ved den nuværende Korinterkanal benyttet til at transportere både. Dengang foregik det dog over land på en 6 km lang brolagt vej, idet vejen syd om Peloponnes var særdeles farlig. Med bådtransporterne blev Korinth en velstående by.
Der havde siden Kejser Nero været planer om at foretage en udgravning, men først i slutningen af 1800-tallet startede arbejdet. Kanalen blev åbnet i 1893 efter nogle års udgravning. Den er 23 meter bred og 8 meter dyb, og den besejles fortsat hyppigt.

Korinth: Sydvest for korinterkanalen på det østlige Peloponnes ligger ruinerne af antikkens Korinth. Området er udgravet, og man kan se mange dele af byen. Lechaion-vejen mellem byen og havnen, Apollon-templet og Odeon, der var et af byens teatre.

Mykene: Længere mod syd fra Korinth kan man se ruinerne af Mykene, der i oldtiden var en by med stærk befæstning, se bl.a. Løveporten fra cirka 1250 f.Kr. Mykene kender man måske bedst gennem hele den mykenske kultur, som der udstilles genstande fra på Athens arkæologiske museum.

Epidavros: Epidaros sydøst for mykene (og 150 km fra Athen) er mest kendt for sit velbevarede og imponerende amfiteater.
Teatret er opført cirka 300 f.Kr. og det kan rumme 14.000 tilskuere.
Om sommeren er der friluftsforestillinger i amfiteatret. Her kan man bl.a. overvære klassiske dramaer.
Ud over amfiteatret kan man se de store udgravninger af byen, der var en kurby. Er der tid, er et besøg på museet turen værd.

Kap Sounion: På sydspidsen af Attika-halvøen kan et af verdens smukkeste beliggende templer opleves. Poseidon-templet, der ligger på toppen af det 60 meter høje bjerg Kap Sounion. Området omkranses af havet og en befæstningsmur, og ud over Poseidon-templet er der udgravet beboelseshuse.
Poseidon-templet er bygget i marmor (444 f.Kr., og det har, ud over at fungere som et pejlemærke, man kunne se fra havet, altid tiltrukket besøgende. Den romantiske poet Lord Byron ridsede sit navn i templet i begyndelsen af 1800-tallet. Templet er med sine 15 doriske søjler ganske velbevaret.
Har man mulighed for at opleve templet og området ved solnedgang, får man en sjældent smuk oplevelse.

Thorikos: Nordøst for Kap Sounion på vejen mod Lavrio ligger oldtidens havneby Thorikos. I byen er udgravet et amfiteater, et tårn og resterne af en større dorisk bygning.

Glyfada: På vej til eller fra Kap Sounion passerer man cirka 15 km fra Athen forstaden Glyfada. Glyfada er et af Athens mondæne åndehuller ved kysten, og på en varm dag kan et besøg her være forfriskende. Der er mange gode restauranter i området.

Dafni: I den nordvestlige udkant af Athen ligger Dafni-klosteret, der er et højdepunkt i den byzantinske byggestil. Mest specielle er de fine mosaikker.

Eleusis: Eleusis 23 km nordvest for Athen er grundlagt cirka 2000 f.Kr. Byen udviklede sig til et stort befæstet område. Byens religiøse vigtighed i det græske område steg, og den blev hjemsted for en af Athens største festivaler, de Elysiske Mysterier. Romerne udbyggede stedet, men ved kristendommens komme mistede byen sin betydning. I dag står ruinerne tilbage.

Oplevelser ved Athen i lejebil for familien

Atica Park – Athen Zoo: Athens zoologiske have er oprindeligt åbent som en fuglepark, og den er da også en af de artsrigeste i verden herfor med mere end 300 forskellige slags fugle.
Ud over fuglene bor her et væld af forskellige dyr. Her er aber, mange af de store kattedyr, dyr fra Afrikas savanne, reptiler og ikke mindst dyr fra den græske fauna såsom bjørne, ræve og vildkatte.

Allou Fun Park: Allou Fun Park er en forlystelsespark med en række kørende forlystelser. Her er aktiviteter for børn i alle aldre, bl.a. rutschebaner og karruseller.

Athen jernbanemuseum:Det græske jernbanemuseum i Athen skildrer på spændende vis landets jernbanehistorie samt historien om Grækenlands sporvogne.
På museet kan man se kort, fotografier, effekter og naturligvis rullende materiel fra de græske baner bl.a. kong Georgios i’s kongevogn, en sporvogn fra Piræus, en dræsine, smalsporstog fra Peloponnes og interiør fra forskellige perioder i jernbanehistorien.

Badestrande: For at tage en dukkert i Ægæerhavet kan man tage en færge fra havnen i Piræus til en af de mange græske øer. Nogle ligger tæt nok på til en dagtur, mens mange andre kræver mere end en dag. Athen har dog også sine dejlige strande. Generelt kan man sige, at jo længere væk fra centrum, man tager, desto flere strande er der. Noget af det tætteste er i Piræus, hvor man kan bade på den såkaldte Apolly-kyst. Vouliagmeni er et andet sted kendt for sine lange badestrande.

Shopping i Athen

Der er mange indkøbsmuligheder i Athen. I centrum er gaderne Emou og Aeolou gode steder at starte, hvis man søger special- eller kædeforretninger med mode. Eksklusive forretninger findes ligeledes på gågaden Ermou, i Kolonaki-området eller i den mondæne Glyfada-forstad. For kunsthåndværk og græske souvenirs n.m. er Monastirak i og Plaka-kvarteret de rette steder. Her kan man roligt gå på opdagelse hos de mange handlende. På Athina-gaden mellem Ermou og Omonia-pladsen er der markeder for frugt og grønt samt et fiskemarked. Af større markeder ligger der et i Piræus, der har åbent hver søndag og et på Avyssinias-pladsen i Monastiraki.

Gastronomi i Athen

Den dejlige græske middelhavsmad fås over hele byen, på de store strøggader, i det hyggelige Plaka-kvarter med de små gader, i underholdningsområdet Glyfada sydøst for Athen eller på en af de mange restauranter, der ligger ned til vandet i Piræus. Fisk og skaldyr er fantastisk i Grækenland, ligesom der spises meget lam og de berømte græske salater. Prøv moussaka, tzatziki, grillspyddene souvlaki og de mange andre græske retter, og smag eventuelt den særlige græske Retsina dertil.

Mest billeje for pengene i Athen

Hos Billeje.info kan vi hjælpe dig med at finde billig biludlejning i Athen ved at sammenligne priser og tilbud fra mere end 25 biludlejningsfirmaer. På få sekunder kan vi hjælpe dig med at finde en billig lejebil i Athen. For at få et godt tilbud på billig biludlejning i Athen, skal du blot udfylde billeje-søgemaskinen til venstre og fortælle os, hvornår du ønsker at afhente og aflevere din bil, hvilken bil du ønsker samt førerens alder. Herefter trykker du på søg og vi ordner resten!

Lej en bil i Athen

Athen er på én gang en moderne og sprudlende by og samtidig en imponerende velbevaret gammel by, der kan dateres længere tilbage end 3000 år f.v.t. Med biludlejning i Athen kan I komme til at opleve mest muligt i denne fantastiske by, som har en af verdens mest interessante historier at fortælle, som man stadig kan finde spor af på sin ferie i den græske hovedstad.

Eksempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Book fra 120,- pr. dag
Eksempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Book fra 119,- pr. dag
Eksempel

Mellemstørrelse

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Book fra 210,- pr. dag

Kom nemt rundt i Athen med en lejebil

Der er ingen tvivl om, at Grækenlands hovedstad, Athen, kan prale af et væld af velbevarede bygninger og monumenter, og det er vel også en af de største grunde til at man som turist vælger at holde sin ferie der. Med en lejet bil i Athen har I mulighed for at komme ud og se flest mulige af disse imponerende attraktioner og seværdigheder, der findes i området.

Oplev Athen med biludlejning

Bestil billeje i Athen online hjemmefra og tag ud og se det højeste punkt i byen, og den populære turistattraktion, Akropolis og den ikke nær så overrendte bydel Kifissia, som ligger i den nordlige del af Athen, men som er et hyggeligt område at tage en gåtur i og omkring.

Med en lejebil i Athen, kommer I nemt rundt i og omkring byen. Bestiller I en lejebil hjemmefra, har I nemlig rig mulighed for også at besøge nogle interessante områder uden for byen.

Find den billigste lejebil i Athen Find Billeje her --> Sammenlign priser her