Billeje i Athen

Athen er på én gang en moderne, levende by og en imponerende gammel by med historiske rødder mange årtusinder tilbage i tiden. Med biludlejning i Athen kan du få mest muligt ud af din tid i denne fantastiske by – især hvis du også skal videre fra den græske hovedstad. Her får du tips til at finde den billigste billeje i Athen.

Grækenlands hovedstad breder sig over et stort område. Meget af den historiske kerne, hvor de største seværdigheder ligger, kan du dog sagtens udforske til fods. Skal du lidt længere omkring i byen, er der både en velfungerende metro og busser. Oprigtigt talt så er offentlig transport i de fleste tilfælde at foretrække inde i centrum af Athen, hvor den tætte trafik og kampen om parkeringspladser kan gøre livet som billist svært.

Foto: Arthur YetiUnsplash

At køre bil i Athen

Har du alligevel brug for biludlejning i Athen, er et godt tip at gå efter at leje en forholdsvis lille bil. Det er en fordel, når du skal parkere og køre ned ad smalle gader. Nogle områder i byen er desuden ganske bakkede med stejle gader, hvor en lille bil med en vaks motor lettere kommer op. Det kan desuden anbefales at leje en bil med GPS eller benytte din egen, da du sandsynligvis vil have for travlt med at holde øje med trafikken til også at læse skilte.

Planlægger du at bestille billig billeje i Athen for at tage på udflugter? Så prøv at finde et hotel med egen parkering eller spørg hotellet, hvor det nærmeste parkeringshus ligger. Det er næsten umuligt at finde en ledig parkeringsplads på gaden i Athens centrum.

Undgå myldretiden

Der, hvor det for alvor giver mening at leje en bil i Athen er, hvis du skal på ture ud af byen eller rejse videre til andre dele af Grækenland. I den forbindelse er det værd at planlægge tidspunktet for din tur. At forlade Athen i lejebil fredagen før en ferieweekend eller at vende tilbage til byen efter en ferieweekend er for eksempel ofte et trafikalt mareridt, næsten uanset hvor du skal hen. Særligt i forbindelse med påsken og i begyndelsen af august, hvor mange af athenerne selv holder ferie er trafikken ekstra tæt. Hvis du har mulighed for at køre uden for disse myldretider, kan det derfor stærkt anbefales.

Udflugter med billeje fra Athen

Mens den centrale del af Athen kan udforskes på gåben, er der mange spændende udflugtsmål og seværdigheder omkring hovedstaden, hvor det bedste er at benytte sig af billeje. Selvom det kan være en udfordring at køre i Athen, er det da også langt hen ad vejen blot et spørgsmål om tilvænning. Når du kommer ud af byen, går det som desuden regel meget nemmere med at komme frem. Med din egen lejebil kan du selv bestemme tempoet og er ikke bundet af køreplaner. Herunder finder du nogle forslag og korte beskrivelser af de meste kendte seværdigheder, du kan besøge med en lejebil.

Maraton-sletten 42,195 km fra Athen. Stedet har givet navn til Maratonløbet. I 490 f.kr. vandt athenerne over den angribende persiske hær, og sejren i dette slag skulle meddeles Athen. I fuld udrustning løb en soldat hele vejen. Han nåede netop at råbe Sejr, før han faldt død om. Til hans minde blev Maratonløbet indført ved OL i 1896.

Korinth: Sydvest for korinterkanalen på det østlige Peloponnes ligger ruinerne af antikkens Korinth. Området er udgravet, og man kan se mange dele af byen. Lechaion-vejen mellem byen og havnen, Apollon-templet og Odeon, der var et af byens teatre.

Mykene & Epidavros: Kører du sydpå fra Korinth, kan du se ruinerne af Mykene, der i oldtiden var en by med stærk befæstning, se bl.a. Løveporten fra cirka 1250 f.Kr. Mykene kender du måske bedst fra den mykenske kultur, som der udstilles genstande fra på Athens arkæologiske museum. Epidaros sydøst for mykene (og 150 km fra Athen) er mest kendt for sit velbevarede og imponerende amfiteater. Teatret er opført cirka 300 f.Kr. og det kan rumme 14.000 tilskuere. Om sommeren er der friluftsforestillinger i amfiteatret. Ud over amfiteatret kan man se de store udgravninger af byen, der var en kurby. Er der tid, er et besøg på museet turen værd, inden du kører retur.

Kap Sounion: Lejer du en bil i Athen, kan det også anbefales at køre en tur ned til sydspidsen af Attika-halvøen for at se et af verdens smukkeste beliggende templer. Poseidon-templet, der ligger på toppen af det 60 meter høje bjerg Kap Sounion. Poseidon-templet er bygget i marmor (444 f.Kr.), og det har, ud over at fungere som et pejlemærke, man kunne se fra havet, altid tiltrukket besøgende. Den romantiske poet Lord Byron ridsede sit navn i templet i begyndelsen af 1800-tallet. Templet er med sine 15 doriske søjler ganske velbevaret. Bliv gerne til solnedgang, der er en sjældent smuk oplevelse herfra.

Sådan finder du den billigste billeje i Athen

Du bør booke din billeje hjemmefra, da der særligt i højsæsonen kan være rift om de billigste lejebiler i Athen. Brug søgemaskinen her på Billeje.info, hvor du i ro og mag kan sammenligne priser de forskellige biludlejningsfirmaer i den græske hovedstad. Det inkluderer store internationale firmaer som Europcar og Hertz, men også en række mindre lokale udlejere med gode tilbud.

Det tager dig blot nogle få klik at få en oversigt over de bedste priser på biludlejning i Athen, når du har oplyst, hvornår du ønsker at afhente og aflevere din bil. Der efter skal du blot vælge den bil, som passer bedst til dine ønsker. Nemmere bliver det ikke!

Find den billigste lejebil i Athen Find Billeje her --> Sammenlign priser her