Billeje på Chios

Bestil billig billeje på Chios i Grækenland her. Med søgemaskinen på Billeje.info kan du sammenligne priser på billeje fra alle biludlejningfirmaer på øen Chios. En lejebil er den sikre opskrift på en vellykket, oplevelsesrig ferie på den charmerende ferieø – og det behøver endda ikke koste ret meget!

Chios
Lej en bil på Chios. Foto: Kostas Limitsios, CC BY 2.0

Mastiks-øen

Chios er en meget grøn ø og foruden at være Homers fødested, som siges at være i Volissos, er øen hovedsageligt kendt for sine plantager af mastikstræer, hvis harpiks blandt andet bruges til fremstilling af medicinsk tyggegummi og som smagsstof i Tyrkisk delight.

Mastiks er efter sigende også godt naturligt middel mod mavelidelser og kan fås overalt i byernes butikker både som krystaller og som tyggegummi.

Chios er Grækenlands femtestørste ø, så vil du se hele øen i løbet af din ferie, bør du leje en bil. Så vil du blandt andet opdage, at ikke to landsbyer på Chios er ens. Husene i Pyrgi er for eksempel meget smukt og særpræget malet og ornamenteret med geometriske indridsninger i gips. Der er gode strande i Karfa, Agia Ermioni, Vrontados, Lo Bay og Daskalopetra. Vrontados er hvert år om aftenen 2. påskedag skueplads for det fuldkomne kaos, når rivaliserende grupper af unge skyder fyrværkeri raketter af mod hinanden og skaber de mest utrolige syn.

Find biludlejning på Chios

Vil du ikke ligge ved den samme strand hele ferien, eller vil du kombinere afslapning ved vandet med spændende udflugter, bør du bestille biludlejning på Chios.

Brug søgemaskinen øverst her på siden til at finde den billigste lejebil på Chios. Her kan du med blot én søgning sammenligne de bedste tilbud fra de forskellige biludlejningsselskaber på øen som Avis, Budget, Hertz, Sixt og Thrifty. Når du har fundet den bedste pris på den lejebil, som passer bedst til dine ønsker, er du blot nogle få klik fra at have sikret dig en oplevelsesrig ferie på Chios med billeje.

Udforsk Chios med en lejebil

Der er lokale busser på Chios, men de tåler ikke sammenligning med den frihed en lejebil giver dig. Med en bil til rådighed kan du for eksempel udforske øens mange middelalderbyer med de borge og tårne, som findes i en usædvanlig høj koncentration på Chios.

Trods de kulturelle og historiske seværdigheder i byerne er det blandt turister dog især populært at leje en bil på Chios for at kunne komme nemt omkring til de mange forskellige strande. Så slipper man helt for at bekymre sig om køreplaner, men kan blot slappe af på stranden og nyde ferien.

Inousses øerne

Dette er en lille klynge øer, der kun ligger et stenkast fra Chios og den tyrkiske kyst. Den største af disse er Inoussa, som sandsynligvis er opkaldt efter de vingårde som fandtes der (”inos” betyder vin på oldgræsk). Landsbyen Inoussa er bygget som et amfiteater på en stejl skrænt på øens sydside. Der er meget velholdte traditionelle nyklassicistiske palæer og smalle stenbelagte stræder som eksempler på de gode indtægter, øens første skibsrederfamilier havde. Inoussa er faktisk vuggen til den moderne græske skibsreders succes. Øen er attraktiv og rolig med masser af gode badesteder. Der er daglig bådforbindelse fra Chios.

Populære udflugtsmål med billeje

  • Middelalderbyerne
  • Mavra Volia stranden
  • Nea Moni klosteret
  • Chora (øens største by)

Læs mere om Chios på turistkontorets hjemmeside her

Find den billigste lejebil på Chios Find Billeje her --> Sammenlign priser her