Billeje på Naxos

Oplev Naxos i Grækenland med en billig billeje!

Find den billigste lejebil på Naxos gennem vores søgemaskine, som finder priser og tilbud fra alle biludlejningsselskaber på øen.

Naxos er den største ø i Kykladerne og derfor attraktiv for alle slags turister i alle aldre. Skal du holde ferie på øen er det oplagt at bestille en billig billeje på Naxos, så har du frihed til selv at tage på oplevelser. Strandene Agios Prokopios og Plaka, der ligger i hver sin ende af øen, er blandt de bedste i grækenland. Vær dog forberedt på, at vandet er usædvanligt koldt. På stranden i Alykos kan man stadig campere frit.

Oplevelser på Naxos

”Denne ø har en sødme. Dens indbyggere har venlige ansigter. Der er bunker af meloner, ferskner og figner, og havet er roligt. Jeg så på disse mennesker, som hverken jordskælv eller tyrkere havde skræmt væk, og deres øjne brændte ikke”.
Sådan beskrives Nikos Kazantzakis, en græsk forfatter, Naxos, den største ø i øgruppen Kykladerne i Grækenland. Han opfangede, at folk var så vant til frihed, at den ikke længere var et spørgsmål i deres liv, og han nød den afklarethed og tryghed, han mærkede, når han slentrede rundt i hovedbyens stræder. Det er Naxos. På et stort stykke land midt i Det Ægæiske Hav, omringet af mindre øer, så man aldrig føler sig ensom, med en kystlinie på 90 km. Zasbjerget (lige over 1.000 m) og Fanari –bjergets (908 m) tinder, der hæver sig højt over bølgerne, er Naxos et mikrokosmos af et øsamfund, der har ligheder med fastlandet og dets bjerge. Kystlinien er ganske jævn, med kun få af de skarpe indskæringer, der karakteriserer andre øer. Det betyder, at der er yderst få naturhavne, men masser af strande.

Seværdigheder på Naxos

En særlig attraktion nord for havnen i Chora er Portara, som er en stor fritstående marmorportal og det eneste, som står tilbage af det antikke Apollon-tempel, der aldrig blev fuldendt, men som skulle have været antikkens største og smukkeste tempel nogensinde. Filoti er øens største by og tilmed den største af alle byer på øerne i Kykladerne med flere end 2.000 indbyggere. I byen findes en masse traditionelle caféer og tavernaer samt en kirke viet til Panagia (Jomfru Maria), hvis historie en lokal beboer helt sikkert vil være ivrig efter at fortælle dig! Med et par gode vandresko og en lygte kan man herfra gå på opdagelse i Za-grotten efter at have drukket af den iskolde Argion-kilde, som løber der, hvor også stien til grotten begynder. De, som er så heldige at have en firhjulstrækker, kan komme til den smukke og afsidesliggende Kalantos strand på den sydlige del af øen.

Festligheder og lokale traditioner

Hvert år i september bliver ”Chatzanemata” holdt på Naxos. Det er en festival, der bliver holdt, før fremstillingen af vin og raki begynder.
Der er 3 Blå Flag Strande: Agia Anna, agios Prokopios, Agios Georgios

Information om Naxos i Grækenland

Naxos har ca. 14.000 faste indbyggere, et befolkningstal, der selvfølgelig stiger i sommermånederne, når turister og byboere kommer sejlende i stort antal. Mere end fyrre landsbyer ligger spredt langs kysten og på højderne inde på øen. De kan nås ad et godt vejnet, der fører gennem den ene hvidkalkede landsby efter den anden, hvor farvestrålende blomster hænger på husenes balkoner, og kilometervis af grøn landbrugsjord gradvist rejser sig mod de ujævne og stejle klipper. Takket være bjergene og den regn, de tiltrækker, er Naxos velsignet med tilstrækkeligt grundvand, der muliggør dyrkning af citrusfrugter, oliven, druer og den saftige Naxos-kartoffel. Kvæg- og biavl holder øens befolkning velforsynet med kød, mejeriprodukter og honning.

Bjergsiderne er lager af marmor og granit, der har forsynet øen med slidstærke byggematerialer i århundreder. Måske er det granitfundamentet, der ubevidst har givet indbyggerne på Naxos det mod og den følelse af tryghed, som forfatteren Kazantzakis lagde mærke til , og som synes enestående blandt græske øboere. Der ligger et marmorbrud fra gammel tid i Flerio, hvor en stor ufuldendt statue af en græsk ung mand fra det 6. århundrede, en kouros, stadig ligger efter tilsyneladende at være blevet forladt i stor hast.
Kastro, den venetianske borg bygget i det 13. århundrede, dominerer havnebyen. Borgen havde i sin tid syv stolte tårne, hvoraf kun et enkelt er bevaret. Noget nyere er den Katolske Metropolis og residensen for den lokale romersk-katolske menigheds biskop. På en nærliggende bjergskråning ligger et kapucinerkloster. I Apollonas, ca. 50 km fra hovedbyen, ligger den katolsk-ortodokse Agios Ioannis-kirke og vidner om den fredelige sameksistens mellem de to trosretninger i dette fredfyldte hjørne af verden.

Fra et hvilket som helst sted i Apollonas kan du køre, cykle eller tage en bus til stranden i Moutsouna på østkysten. På vejen ligger Apeiranthos, en smuk landsby, der huser et godt museum med fund fra forhistorisk tid, og du kan se en anden ufuldendt kouros i et nærliggende marmorbrud fra gammel tid. Naxos’ vartegn for turister er den temmelig medtagede, men stadig opretstående marmorportal, der blev bygget af Lygdamis, den lokale hersker, som en del af det, der skulle have været et umådeligt Apollon-tempel i det 6. århundrede f.v.t., men som aldrig blev fuldendt. Alene størrelsen af den giver et indtryk af, hvordan resten skulle have set ud. Stedet kan nås ad en kort vej over en dæmning, der strækker sig fra et hjørne af strandpromenaden til den lille ø ud for kysten, hor portalen står.

Få mere information om Naxos hos turistkontoret.

Transport på Naxos

Der er regelmæssige færgeforbindelser til Naxos fra havnebyen Piræus og en daglig flyvning fra Athen med turbopropfly af typen ATR-42. Færgeturen tager ca. seks timer og flyveturen 45 min. Men hvis du ikke har travlt, er færgeturen bedre, både på grund af den store fornøjelse det er at se ø efter ø dukke op af det utrolige blå hav, og den mulighed du har for at tage din bil eller cykel med, så du har firheden til at udforske denne store og meget afvekslende og gæstfrie ø. Bliv ikke forbavset, hvis du får vild trang til at smide din returbillet væk.

Bestil billigste billeje på Naxos

På billeje.info kan du sammenligne priser på billeje hos alle biludlejningsselskaber på Naxos. Vi samarbejder med billeje-søgemaskinen fra CraTrawler der er blandt de største i verden. Du kan i fred og ro sammenligne priser og ledige biltyper. Priserne på billeje på Naxos igennem CarTrawler er altid inkl. fri kilometer og lovpligtige forsikringer.

Find den billigste lejebil på Naxos Find Billeje her --> Sammenlign priser her