Billeje i Nordirland

Velkommen til informationer og gode råd om billeje i Nordirland. Her finder du ikke blot alt, du behøver at vide om at leje en bil i Nordirland, men kan i søgemaskinen herover også nemt finde den billigste billeje i Nordirland fra både store og små biludlejningsselskaber. God fornøjelse!

Nordirland

Nordirland er en del af Storbritannien, men har lokalt selvstyre. Nordirland omfattende den nordøstlige del af øen Irland, som i 1921 blev delt mellem Republikken Irland og Nordirland. I modsætning til Nordirland er Irland ikke en del af Storbritannien.

Nordirland udgør kun en sjettedel af øen og er kun omkring en tredjedel af Danmarks størrelse. Det anslås, at befolkningen i Nordirland er på 1,7 millioner mennesker, som hvad angår sprog og religion, er præget af koloniseringer fra England og Skotland gennem historien. Indvandringen af en overvejende protestantisk befolkning har frem til vores tid været anledning til konflikter med den oprindeligt overvejende katolske irske befolkning. Selvom der er indgået fred i den nordirske konflikt og der sjældent er sammenstød mellem katolikker og protestanter, har de to befolkningsgrupper dog stadig et anspændt forhold og lever i vid udstrækning adskilt fra hinanden.

Omtrent en tredjedel af befolkningen bor i og omkring Nordirlands hovedstad, Belfast, på landets østkyst. Området er domineret af protestanter, mens flertallet i de fleste andre byer og i landdistrikterne udgøres af katolikker.

Giants Causeway i Nordirland

Giants Causeway i Nordirland. Foto: Chmee2, CC BY-SA 3.0, Wikimedia Commons.

Eksempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Book fra 120,- pr. dag
Eksempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Book fra 119,- pr. dag
Eksempel

Mellemstørrelse

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Book fra 210,- pr. dag

Oplev Nordirland med billeje

Sin dramatiske fortid og de fortsatte politiske spændinger til trods, har Nordirland meget at byde sine besøgende og er generelt et trygt land at rejse i.

Benytter du billeje i Nordirland, kan du for eksempel nemt besøge nogle af landets mange historiske seværdigheder. For dig som er historisk interesseret byder Nordirland blandt andet på et sandt skattekammer af gamle slotte og borge. Besøg for eksempel Audley’s Castle fra det 15. århundrede, som fornyligt blev brugt som kulisse i tv-serien Game of Thrones.

En anden, nyere historisk seværdighed finder du på museet ‘Titanic Belfast’, hvor du i hjertet af Belfast præsenteres for hele historien omkring det legendariske skib ligefra de første tegninger til den skæbnesvangre jomfrurejse.

En rejse i Nordirland er derudover også rig på store naturoplevelser. Kør for eksempel en tur ad ruten “Causeway Coastal Route”, som er kåret til en af verdens smukkeste bilruter, der vil fører dig igennem maleriske byer og spektakulære landskaber. Glæd dig for eksempel til et besøg ved det geologiske fascinerende Giant’s Causeway, som er det eneste sted i Nordirland optaget på UNESCO’s verdensarvsliste.

Læs mere om oplevelser i Nordirland på det officielle turistkontors hjemmeside her

Billigste billeje i Nordirland

I søgemaskinen oven over denne artikel finder du nemt billeje i alle byer og lufthavne i Nordirland fra mere end hundredvis af biludlejningsselskaber. Med i prisen for din lejebil er blandt andet fri kilometer, afbestilling, ansvarsforsikring, og tyveriforsikring. Derimod er der ingen skjulte gebyrer i prisen.

Har du et spørgsmål om at benytte billeje i udlandet, vil vi anbefale vi dig at læse vores udførlige og populære side med ofte stillede spørgsmål (FAQ) igennem. Her finder du svar på alt fra kørsel i udlandet, kørekort i udlandet, forskringer, bestilling, afbestilling, betaling – og meget mere.

Find den billigste lejebil i Nordirland Find Billeje her --> Sammenlign priser her