Billeje i Wales

Velkommen til informationer og gode råd om billeje i Wales. Her finder du ikke blot alt, du behøver at vide om at leje en bil i Wales, men kan i søgemaskinen herover også nemt finde den billigste billeje i Wales fra både store og små biludlejningsselskaber. God fornøjelse!

Wales flag

Det walisiske flag.

Wales

Wales er en delvis selvstyrende del af Storbritannien, som geografisk udgøres af en bjergrig halvø på vestsiden af England.

Med et et areal på ca. 20.800 km² er Wales kun knap halvt så stort som Danmark og har kun godt 3 millioner indbyggere. Historisk har waliserne da også måtte kæmpe hårdt for at bevare deres selvstændighed og kulturelle arv. I en periode i 800-tallet allierede kelterne i Wales sig for eksempel med de Skandinaviske Vikinger i kampen mod de angelsaksiske englændere og vandt et stort slag. Senere blev Wales dog lagt under den engelske krone, hvorefter walisisk sprog og kultur kom under alvorligt pres.

I nyere tid har der dog været en fornyet interesse og indsats for at bevare og genopbygge walisisk sprog og kultur, og en stor del af befolkningen taler stadig walisisk, dog primært i den vestlige del af landet.

Eksempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Book fra 120,- pr. dag
Eksempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Book fra 119,- pr. dag
Eksempel

Mellemstørrelse

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Book fra 210,- pr. dag

Oplevelser med billeje i Wales

En lang og som nævnt til tider dramatiske fortid betyder, at Wales har mange interessante historiske seværdigheder og en unik keltisk kultur, der adskiller sig meget fra hvad du ellers møder i Storbritannien. Wales har for eksempel mere end 600 gamle slotte og borge spredt ud over det meste af landet, og adskillige steder er optaget på UNESCO’s verdensarvsliste.

Wales omtales ofte som “the land of song”, og musik udgør da også en stor del af den nationale identitet. Du kan i Wales således opleve en rig tradition for folkemusik, som minder om det keltiske musik man finder i Skotland og Irland.

Udover de kulturelle oplevelser er det især de smukke landskaber, som trækker mange besøgende til Wales. Flere områder er udpeget til nationalparker for at beskytte den unikke natur, og her kan du være sikker på at finde flotte landskaber.

Benytter du billeje i Wales, har du også mulighed for at udvælge de mest spændende strækninger på den forholdsvis nyetableret “Wales Coast Path”, som er en vandrerute langs den walisiske kyst. Her kan du udforske nogle af landets flotteste strande, klipper, skove og åbne landskaber. Dette kombineres med hyggelige byer, gamle borge og slotte. Wales er i det hele taget rig på muligheder for at være aktiv i den smukke, dramatiske natur med masser af vandreruter, surfing og ridning for at bare nævne nogle få.

Vil du hellere udforske Wales med en bils komfort, kan du se frem til at bevæge dig ad nogle af Storbritanniens mest spektakulære veje. Blandt de smukkeste ruter du kan køre er Some A466 langs med Wye Valley, B4574 fra Rhayader til Vale of Rheidol og A4069 over Black Mountain bjergene.

Ankommer du med fly til Wales, vil du oftest lande i Cardiff Lufthavn, som ligger syd for landets hovedstad. Det er dog også en oplagt mulighed at flyve til en af lufthavnene i det sydlige England omkring London. Især hvis du planlægger at besøge det sydlige Wales, er der herfra gode motorvejsforbindelser fra England. Uanset dit valg, er der gode muligheder for at finde billig billeje.

Læs mere om seværdigheder og attraktioner i Wales på landets officielle turistkontors hjemmeside her

Landskab i det nordlige Wales

Landskab i det nordlige Wales. Foto: Roger Davies, Creative Commons.


Billigste billeje i Wales

I søgemaskinen oven over denne artikel kan du finde den billigste billeje i Wales blandt mere end hundredvis af biludlejningsselskaber. Du kan naturligvis selv bestemme, om du vil afhente din bil i en lufthavne eller en by. Med i prisen for din lejebil er blandt andet fri kilometer, afbestilling, ansvarsforsikring, og tyveriforsikring. Derimod er der ingen skjulte gebyrer i prisen.

Har du et spørgsmål om at benytte billeje i udlandet, vil vi anbefale vi dig at læse vores udførlige og populære side med ofte stillede spørgsmål (FAQ) igennem. Her finder du svar på alt fra kørsel i udlandet, kørekort i udlandet, forskringer, bestilling, afbestilling, betaling – og meget mere.

Find den billigste lejebil i Wales Find Billeje her --> Sammenlign priser her