Collision Damage Waiver – udvidet ansvarsforsikring ved billeje

Collision Damage Waiver – udvidet ansvarsforsikring ved billeje

Ligesom når du skal forsikre en privat bil med en ansvarsforsikring (kaldet liability insurance på engelsk), så skal du naturligvis også tegne en ansvarsforsikring, når du lejer en udlejningsbil. Ofte vil en eller anden type ansvarsforsikring være inkluderet i lejeprisen, når du lejer en bil. Og sådan er det også, når du lejer en bil gennem CarTrawler hos Billeje.info.

Læs mere om ansvarsforsikring ved billeje her.

Udvidet ansvarsforsikring

Men som altid er der en selvrisiko (kaldet excess på engelsk), når man tegner en forsikring, og det gør sig naturligvis også gældende, når det vedrører eventuel skade på udlejningsbilen; i nogle tilfælde kan denne selvrisiko løbe helt op til bilens fulde værdi. Beløbet varierer fra land til land og er desuden afhængig af bilgruppe.

Det er her, man som bil-lejer kan vælge at tegne forskellige typer af udvidet ansvarsforsikring, hvis man vil slippe for at være ansvarlig for den største del af selvrisikoen ved skader på udlejningsbilen; eller endda betale sig helt ud af den.

Læs mere om de forskellige typer udvidede ansvarsforsikringer hos Wikipedia.

Collision Damage Waiver

En af de typer udvidede ansvarsforsikringer, man kan tegne, er den såkaldte “Collision Damage Waiver”, som dækker ved kollision. Collision Damage Waiver – eller CDW, som den ofte omtales i forkortet udgave – omtales ofte som en kasko-forsikring i dansk sammenhæng, hvilket er en forsimpling, da den ikke svarer fuldstændig til en dansk kasko-forsikring, men blot overlapper med visse dele af en dansk kasko-forsikring.

Du bør også være opmærksom på, at Collision Damage Waiver ofte  ikke dækker skader på dæk, vinduer og undervogn.

Ofte vil Collision Damage Waiver allerede være inkluderet i lejeprisen som en del af ansvarsforsikringen, men dette varierer fra biludlejnings-formidler til biludlejnings-formidler. Vi anbefaler dig derfor, at du altid læser meget grundigt igennem, hvad der er inkluderet i den ansvarsforsikring, du tegner, inden du booker din lejebil.

Læs lejekontrakten godt igennem

Du vil kunne se de forskellige forhold, der gør sig gældende i den enkelte ansvarsforsikring, i step 2 eller 3 af booking-processen (afhængigt af land). Af samme grund anbefaler vi, at du altid læser hele lejekontrakten grundigt igennem, når du bestiller en lejebil.

Det kan også være en god idé at tjekke hjemmefra, om du allerede har noget dækning i forbindelse med billeje i udlandet fra dit eget forsikringsselskab eller om du har kreditkort hos et kreditkortselskab, der tilbyder deres egen forsikring ved leje af bil i udlandet.

Sidst men ikke mindst bør du undersøge, om der i din rejseforsikring er dækning af ansvarsforsikring.

Læs mere om forsikring af lejebil her.

Tjek aktuelle betingelser

Dette indlæg er sidst opdateret i juni 2014 – jeg håber, at du fandt informationerne nyttige. Har du input eller gode råd om ansvarsforsikring i forbindelse med billeje, som andre kan få glæde af, er du altid velkommen til at kontakte os, da vi ønsker at give så god og opdateret information som muligt.

For god ordens skyld tager vi forbehold for fejl og ændringer og anbefaler, at du altid læser aktuelle betingelser i lejekontrakten godt igennem, når du bestiller en lejebil.

>> Find den billigste lejebil << Find Billeje her --> Sammenlign priser her!