Billig billeje med kreditkort

Alle biludlejningsfirmaerne kræver at få en kopi af et kreditkort for at udlevere din lejebil. Det er for at have sikkerhed for deres bil i lejeperioden. Har du kun et Visa-Dankort, bør du læse videre nedenfor.

Kreditkort bruges til depositum

Kreditkort

Et kreditkort er nødvendigt for at leje en bil. Foto: frankieleon, Creative Commons.

Når du benytter billeje, reserverer biludlejningsfirmaet som regel et beløb/depositum på dit kreditkort. Dette gøres så biludlejeren er sikker på, at du har penge til at betale for eventuelle skader eller tyveri, hvis uheldet er ude — samt eventuelt kan afregne benzin. Dette er dog kun et depositum og beløbet hæves i sidste ende kun på dit kort, hvis du ikke kan betale eller ikke allerede er dækket af forsikring ved uheld. Beløbets størrelse varierer fra land til land og fra firma til firma. Vigtigst er at vide, at dette depositum altid skal betales med et kreditkort udstedt i førerens navn, også hvis du har tegnet forsikring uden selvrisiko.

Ifølge CarTrawler, som står bag billeje-søgemaskinen her på Billeje.info, er accepterede kreditkort i skrivende stund MasterCard, Visa i nogle tilfælde American Express.

Billeje med VISA-Dankort

For mange danskere udgør Visa-Dankortet det foretrukne betalingsmiddel og er ofte det eneste kreditkort i pungen. Mange lejer da også uden problemer deres bil med et Visa-Dankort, men i andre tilfælde går det ikke så let. Selvom Finansrådet ifølge Forbruger Europa har bekræftet, at Visa/Dankortet er et gyldigt kreditkort i udlandet, oplever nogle billeje-kunder således, at Visa-Dankortet afvises af biludlejningsfirmaet. Begrundelsen der gives er, at det er et såkaldt debetkort, hvor ikke er muligt at reservere et depositum på. Det kan så føre til krav om tilkøb af ekstra forsikringer.

Uanset om biludlejningsfirmaerne med rimelighed kan afvise Visa-Dankort med henvisning til en øget risiko eller ej, er det godt at være forberedt på, at det kan ske. Vil du være på den sikre side, anbefales det derfor at medbringe et af de anerkendte kreditkort (udover Visa-Dankortet), som er i dit navn. Ellers risikerer du i værste fald ikke at kunne få udleveret din lejebil.

Har du spørgsmål i forbindelse med bestilling og betaling af billeje, bør du starte med at kigge i vores FAQ med ofte stillede spørgsmål om billeje.

Har du øvrige spørgsmål til din lejekontrakt, betaling, forsikringer etc. hos CarTrawler, skal du altid kontakte CarTrawlers kundeservice direkte, der har åbent 24 timer i døgnet.

  • Lars Krogh
   Lars Krogh says:

   Det afhænger helt af den enkelte billeje. Du kan se det i betingelserne på din voucher, hvor stort et beløb der skal være til rådighed på kreditkortet.

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *