Aston Martin - information om Aston Martin lejebiler

Aston MartinAston Martin blev grundlagt i 1914 af Lionel Martin og Robert Bamford. De havde året før fundet sammen, hvor de solgte biler af mærket Singer. Navnet Aston Martin stammer således fra et stednavn og et personnavn – ikke begge fabrikanter.

 

 

Billig billeje med Aston Martin

Aston Martin – sammenlign priser på billeje og lej en billig Aston Martin på BillejeInfo. Foto: CraigMoulding

 

Navnet er Martin, Aston Martin

Efter en fin begyndelse for Aston Martin betød finansielle problemer i tyverne at firmaet blev tvunget til at lukke i 1925. Året efter sørgede en investorgruppe dog at puste liv i foretagnet igen og fik forretning på fode igen med en foreløbig kulmination da Aston Martin stillede til start i Le Mans i 1928. Sidst i trediverne valgte Aston Martin trods fortsat succes i racerløb i stigende grad at satser på produktionen af almindelige gadebiler.

Efter krigen blev firmaet opkøbt af den engelske industrimand David Brown, under hvem Aston Martin de følgende årtider oplevede periode med sjælden finansiel stabilitet. Brown introducerede DB serien, hvor DB5-modellen blev udødeliggjort som James Bond’s bil i “Goldfinger”. Aston Martin var igennem 50 og 60erne fortsat aktiv i racerløb, hvilket var med til at styrke opfattelsen af Aston Martin som et stærkt sportsvogns-mærke. Firmaet mistede dog med skiftende ejerskaber sit momentum igen i 70erne, hvor Aston Martin mærket fremfor spændende nye sportsvogne i højere grad blev forbundet med håndværk af god kvalitet i konkurrence med Bentley og Mercedes. I 1987 optrådte Aston Martin med ‘V8 Volante’ igen i James Bond, og samme år skiftede Aston Martin endnu en gang ejerskab, da Ford købte 75% af firmaet. Succes med blandt andet DB7-modellen satte efterfølgende fornyet skub i forretningen, og Aston Martin modtog i 1998 ‘Dronningens pris for eksport’ for bidraget til Storbritanniens økonomi. De senere år har Aston Martin fortsat udviklingen af nye modeller, som er godt på vej til at relancerer mærket som en af de førende sportsvognsproducenter.

Lej en Aston Martin

En køretur i en Aston Martin vil være stor køreoplevelse for alle, men forvent ikke at kunne leje den hos alle biludlejningsfirmaer. Der findes dog biludlejere, som specialiserer sig i sport- og luksusbiler, hvor du også vil kunne finde et udvalg af Aston Martin lejebiler.

Fakta om Aston Martin

 • Grundlagt: 1914, England
 • Moderselskab: Fiat
 • Hovedsæde: Gaydon, Warwickshire, UK.
 • Adresse i Danmark:
  Aston Martin Denmark
  Bryggervangen 39
  2100 København Ø
  Tel: 70 256 007

Læs også mere om Aston Martin på bilproducentens officielle danske hjemmeside her

>> Find den billigste lejebil << Find Billeje her --> Sammenlign priser her!