Chevrolet

ChevroletChevrolet er GM’s største mærke og sælges på nuværende tidspunkt i 19 forskellige modeller og mange varianter.
Navnet kommer fra den schweizisk fødte racerbilkører Louis Chevrolet, som sammen med William C. Durant grundlagde firmaet i 1911.

Billig billeje med Chevrolet

Chevrolet – sammenlign priser på billeje og lej en billig Chevrolet på BillejeInfo. Foto: David Guo’s Master

Historie

For medgrundlæggeren af General Motors William C. Durant, blev partnerskabet med Louis Chevrolet en vej tilbage til en dominerende rolle i bilindustrien. Chevrolet formåede således at fravriste Ford T førertrøjen som den mest solgte bil, og gav ikke mindst Duran den nødvendige økonomiske pondus til at generobre ejerskabet af General Motors i 1916. Med Durant tilbage på toppen i General Motors blev Chervolet snart efter indlemmet i den store bilkoncern som en selvstændig division.

Chervolet har igennem årene udviklet og lanceret flere bilmodeller, som har fået status som ærkeamerikanske symboler. Den legendariske Corvette er nok en af verdens mest kendte sportsvogne, og blev modtaget så godt, at den har været Chervolet’s længst levende model. Forretningsmæssigt var 60erne det foreløbige højdepunkt for Chervolet, hvor 3 ud af 10 biler solgt i USA var en Chervolet.

I dag rummer biludvalget hos Chervolet ikke blot (stadig) sportsvognen Corvette, men en bred vifte af biler i alle klasser lige fra store firehjulstrækker, pickups og SUV’er til kompakte økonomiske modeller som for eksempel Chervolet Spark, der var Danmarks mest solgte bil i 2011.

Lej en bil fra Chervolet

Rejser du til USA er det oplagt at benytte chancen for at leje en billig Chervolet og eventuelt udleve drengedrømmen om at køre en muskelbil som Corvette. Du finder dog også Chervolet lejebiler i mere almindelige udgaver hos forskellige biludlejningsfirmaer både i USA og Europa.

Fakta om Chevrolet

 • Grundlagt: 1911, USA.
 • Moderselskab: General Motors
 • Hovedsæde: Detroit, Michigan, USA.
 • Adresse i Danmark:
  Dankor Autoimport A/S
  Chevrolet Danmark
  Hovedvejen 3
  2600 Glostrup

Læs også mere om Chevrolet på bilproducentens officielle danske hjemmeside her

>> Find den billigste lejebil << Find Billeje her -- data-src=