Dodge - information om Dodge lejebiler

DodgeDodge brødrene startede beskedent med at levere mekaniske dele til Ford og andre fabrikanter i Detroits spirende bilindustri, med brødrene havde appetit på mere og sendte i 1914 deres første egenproduceret bil af samlebåndet. Den skulle vise sig blot at være den første i en række af ikoniske bilmodeller, som Dodge siden stod bag.

Biler med muskelkraft

Dodge producerede fra starten biler for middelklassen, og bilernes robusthed kombineret med nye tekniske finesser gjorde dem populære og til en økonomisk succes for firmaet. Begge Dodge brødrene døde af sygdom i 1920 og de efterladte enker solgte i 1925 firmaet til en investeringsbank i New York for den rekordstore sum af 146 millioner dollars. Blot tre år senere blev Dodge blev solgt videre til Chrysler, som også i dag har ejerskabet.

Blandt Dodge’s klassiske modeller er det i dag især muskelbilerne fra de sene 60ere og tidlige 70ere, som har opnået ikonisk status. Senere var Dodge Viper, som stadig produceres, med til at forstærke Dodge’s position i muskelbil-segmentet.

Som følge af en omstrukturering af Chrysler Group markedsføres varmærket Dodge ikke længere i Europa.

Fakta om Dodge

  • Grundlagt: 1900, USA
  • Moderselskab: Chrysler Group LLC
  • Hovedsæde: Michigan, USA.

Læs også mere om Dodge på bilproducentens officielle hjemmeside her

>> Find den billigste lejebil << Find Billeje her --> Sammenlign priser her!