Isuzu - information om Isuzu lejebiler

Japansk bilmærke som mest er kendt for produktionen af lastbiler og pickups. Samtidigt har Isuzu leveret dieselmotorer til millioner af køretøjer verden over fra andre bilmærker.

Isuzu pickup. Lej en Isuzu på billeje.info

Isuzu’s personbilproduktion består i dag af nogle få SUV og pickup modeller. Foto: Aidan

Historie

Med rødder tilbage til 1916 bryster Isuzu sig af at have den længste historie af alle de japanske bilmærker. Det år påbegyndte Tokyo Ishikawajima Shipbuilding and Engineering Co., Ltd. og Tokyo Gas and Electric Industrial Co. planer for udviklingen af en bilproduktion. Det var dog først i 1922 at det nye partnerskab lancererede deres første bil bygget på licens, Wolsely model A-9, som samtidigt blev Japans første hjemligt serieproduceret bil.
I efterkrigstiden ekspanderende Isuzu og selskabets lastbiler spillede en betydelig rolle for genopbygningen ved at fragte fornødenheder rundt i landet. I de følgende årtier producerede Isuzu personbiler i kraft af forskellige samarbejdsaftaler med blandt andet General Motors, og gik efterfølgende ind på det amerikanske marked. Blandt Isuzu’s personbiler på eksportmarkederne var især Isuzu Trooper, et sport utility vehicle (forkortet SUV), en succes og blev produceret i forskellige udgaver mellem 1981 og 2005. Trooper-modellen var med til at gøre SUV-biler voldsomt populære i 90erne, men i det nye årtusinde måtte den se sig overhalet af konkurrerende bilmærker og stigende brændstofpriser.

I dag bestå porteføljen af personbiler hos Izusu af et begrænset udvalg af SUV og pickup’en Isuzu D-Max, som er baseret på lignende General Motors biler.

Fakta om Isuzu

  • Grundlagt: 1916
  • Hovedsæde: Tokyo, Japan

Læs også mere om Isuzu på bilproducentens officielle hjemmeside her

>> Find den billigste lejebil << Find Billeje her -- data-src=