Lincoln

LincolnLincoln er globale amerikanske bilkoncern Ford’s luksusmærke, der adskiller sig i kraft af ekstra udstyr, mere kraftfulde motorer og unikt design. Lincoln sælges hovedsageligt på hjemmemarkedet i USA, men i de senere år har Lincoln desuden forsøgt at sikre sig en plads som det foretrukne luksusmærke på det kinesiske vækstmarked.

Billig billeje med Lincoln

Lincoln Continental Mark IV – sammenlign priser på billeje og lej en billig Lincoln på BillejeInfo. Foto: zigazou76

En bil for præsidenter

Lincoln blev grundlagt i 1917 som producent af flymotorer til militæret. Grundlæggeren af Lincoln var Henry Leland, som navn gav det nye firma efter sin helt Abraham Lincoln. Firmaet rendte dog hurtigt ind i problemer, og blev derfor opkøbt af Ford Motor Company i 1922. Lincoln divisionen fandt sig efterfølgende til rette i Ford’s nicheproduktionen af luksusbiler, og havde succes med flere modeller som for eksempel Zephyr (1936) og ikke mindst Continental (1939), som med modifikationer indgik i produktionen helt frem til 2002.

I nyere tid er Lincoln især også kendt for modeller som den ikoniske Town Car (1981) og den lusuriøse firehjulstrækker Lincoln Navigator (1998), som har været med til at fastholde Lincoln’s status som et af de foretrukne amerikanske luksusbilmærke.

I et makabert sammentræf kørte præsident John F. Kennedy netop i en Lincoln Continental limousine, opkaldt efter en snigmyrdet præsident, da han selv blev skudt i 1963 i Dallas.

Lej en Lincoln

Drømmer du selv om at køre en ægte amerikanerbil, er det oplagt at benytte chancen for at leje en Lincoln næste gang du er i USA. Her finder du Lincoln lejebiler i bilflåden hos flere store og små biludlejningsfirmaer.

Fakta om Lincoln

  • Grundlagt: 1917
  • Moderselskab: Ford Motor Company
  • Hovedsæde: Michigan, USA

Læs også mere om Lincoln på bilproducentens officielle hjemmeside her

>> Find den billigste lejebil << Find Billeje her --> Sammenlign priser her!