Mazda

MazdaDen japanske bilproducent Mazda Motor Corporation har gjort det til sit speciale at lave billige men stilfulde biler, der med tekniske innovationer og et strejf af noget sportsligt er sjove at køre.

Billig billeje med Mazda

Mazda CX-7 – sammenlign priser på billeje og lej en billig Mazda på BillejeInfo. Foto: David Villarreal Fernández

Simpelt og sjovt

Mazda startede i 1920 med at fremstille kork, og det var først i 1931, at man begyndte at lave køretøjer. Første resultat af den nye satsning var en lille 3-hjulet lastbil (Mazda-go), som blev eksporteret til flere lande, bland andet Kina og Indien. Samme år begyndte man at bruge navnet Mazda. Efter krigen, hvor Mazda’s fabrik som en af de få ikke blev lagt i ruiner, fortsatte Mazda produktionen af lastbiler i større firehjulede udgaver. I 1960 kom den første Mazda-bil på markedet i Japan, og den gav firmaet et fodfæste på markedet for småbiler. Mazda kastede sig med stor succes over det nordamerikanske marked i starten af halvfjerdserne, men oliekrisen ramte Mazda’s salg hårdt, da deres biler var kendt som nogle benzinslugere. Som en konsekvens heraf investerede Ford i Mazada, og købte de følgende år en stadig større andel af virksomheden indtil de i 1996 ejede 33,4 procent af Mazda’s aktier. Ford har dog efter den seneste finanskrise i 2008 igen solgt størstedelen af Mazda-aktierne, men de to virksomheder har dog stadig et strategisk samarbejde.

I dag spænder bilsortimentet hos Mazda over en bred vifte af modeller og klasser lige fra minibiler til luksus-sedans. Flertallet af bilerne produceres stadig på fabrikker i Japan, men der er også Mazda-fabrikker i USA, Kina, Taiwan, Thailand, Philippinerne, Zimbabwe, Sydafrika, Ecuador og Colombia.

Mazda er kåret til “Årets Bil i Danmark” tre gange med modellerne 626 i 1993, Mazda 3 i 2004 og Mazda 2 i 2008.

Lej en Mazda

Det er nemt at finde billige Mazda lejebiler, da de ofte indgår i udvalget af lejebiler hos både store og mindre biludlejningsfirmaer. Har du brug for en pålidelig lejebil, som er sjov at køre? Så benyt billeje-søgemaskinen her på Billeje.info til at finde en Mazda lejebil. Vi sammenligner priser på lejebiler i hele verden.

Fakta om Mazda

 • Grundlagt: 1920
 • Moderselskab: Ford Motor Company
 • Hovedsæde: Hiroshima, Japan
 • Adresse i Danmark:
  Mazda Motor Danmark
  Vojensvej 11
  2610 Rødovre
  Telefon 43 25 21 00

Læs mere om Mazda på bilproducentens officielle danske hjemmeside her

>> Find den billigste lejebil << Find Billeje her --> Sammenlign priser her!