Mini - information om Mini lejebiler

Mini
Få bilmærker vækker samme umiddelbare genkendelse som en Mini. Det britiske bilmærke var oprindeligt betegnelsen for en bilmodel fremstillet af British Motor Corporation (BMC), og blev solgt under Austin og Morris bilmærkerne. Efter et kort fravær er Mini i dag tilbage i en moderne version på markedet med et af de stærkeste brands inden for små sporty biler.

Mini Cooper. Lej en billig Mini Cooper på Billeje.info

Find en Mini Cooper lejebil i søgemaskinen her på Billeje.info. Foto: NRMA Motoring and Services.

Historie

Den første Mini så dagens lys i 1959, som på hjemmemarkedet i Storbritannien blev kendt som Austin Seven eller Morris Mini-Minor. Den anden generation Mini-biler kom i 1967 og inkluderede blandt mange forbedringer også et nydesignet kølegitter og en større bagrude.

Mini’en, som oprindeligt blev skabt for at dække et behov for små billige benzinøkonomiske biler, kom i en specialudgave, Mini Cooper, i 1961. Med større motor, skivebremser med mere kom denne udgave af Mini’en til at gøre sig gældende i rallysporten, og var med til at etablere Mini’ens ry for små rappe biler. I 1963 fulgte Mini Cooper S modellen op på succesen i motorsport.

1960erne var en storhedstid for Mini’en, som ved slutningen af årtiet var produceret i mere end 2 millioner eksemplar. Mini blev i 1969 til et selvstændigt bilmærke, og man fortsatte med at producerer den originale Mini frem til år 2000 i forskellige udgaver. Men selvom man midt i 80’erne havde produceret mere end 5 millioner biler på verdensplan, var salget dog for nedadgående. BMW, som havde overtaget Mini i 1994, valgte derfor i 2000 at sætte produktionen i bero. Men allerede i 2002 vendte Mini tilbage i en ny moderne udgave.

Mini Cooper – en frisk start

BMW’s Mini Cooper fra 2002 har bibeholdt mange af den originale Mini’s karakteristika med hensyn til design og køreegenskaber, men eller er den er på alle måder en moderne bil med alle de teknologiske finesser, BMW er kendt for. Mini Cooper er da også blevet en solid salgssucces i både Europa og USA, og bilen fås i dag i en række forskellige udgaver.

Find en Mini Cooper lejebil

Mini Cooper er et populært valg hos de lejebilskunder, der ikke blot ønsker en billig lejebil men også en unik køreoplevelse. Vælger du en Mini Cooper lejebil kører du ikke blot med stil, men har også en perfekt lejebil til at komme hurtigt omkring uden besvær i snævre gader på en storbyferie. Adskillige store og små biludlejningsfirmaer har Mini Cooper i deres flåde af lejebiler, og i søgemaskinen her på Billeje.info finder du nemt den bedste pris på Mini Cooper lejebiler.

Fakta om Mini

    • Grundlagt: 1969
    • Moderselskab: BMW
    • Hovedsæde: England

Læs også mere om Mini på bilproducentens officielle danske hjemmeside her

>> Find den billigste lejebil << Find Billeje her --> Sammenlign priser her!