Nissan

NissanNissan er Japans tredjestørste bilproducent efter Toyota og Honda. Nissan er anerkendt i hele verden for at producere biler med fokus på designkvalitet og brugervenlighed.

Baggrund

Det japanske selskab har siden 1934 produceret biler som ‘Nissan Motor Company’, men solgte i begyndelsen sine biler under navnet ‘Datsun’. Først i 1981 besluttede man, at selskabets biler i stedet skulle benytte bilmærket Nissan og ‘Datsun’ forsvandt derefter helt fra biler og markedsføring. Knap ti år senere i 1990 skabte Nissan en derudover ny division for luksusbiler – Infiniti. Midt i 90erne løb Nissan dog ind i økonomiske problemer, men blev dog reddet ved at indgå en alliance med Renault i 1999. Senere er denne alliance blevet udvidet til at inkludere Daimler, som blandt andet giver selskaberne fordele i form af teknologideling og udviklingssamarbejde.

Siden årtusindskiftet er Nissan vokset, og selskabet har udviklet flere nye spændende modeller og forbedret nogle af de gamle. Fornyelig har Nissan desuden meddelt, at selskabet igen vil benytte ‘Datsun’ mærket til markedsføringen af billige personbiler på nye vækstmarkeder i blandt andet Indonesien, Indien og Rusland.

Nissan Primera vandt i 1991 titlen af “Årets bil i Danmark”.

Nissan lejebiler

Nissan’s bilmodeller inkluderer næsten alt fra mini-klassen over sportsvogne til store firehjulstrækkere, og deres biler indgår ofte i udvalget af lejebiler hos store og små biludlejningsfirmaer verden over. Vil du leje en Nissan? Så benyt søgemaskinen her på Billeje.info, hvor du finder priser på Nissan lejebiler og alle andre bilmærker.

Fakta om Nissan

 • Grundlagt: 1933
 • Moderselskab: Mitsubishi Group
 • Hovedsæde: Yokohama, Japan
 • Adresse i Danmark:
  Nissan Nordic Dansk Filial
  Lyngbyvej 24
  2100 København
  Danmark
  Tel: 39 10 00 10

Læs også mere om Nissan på bilproducentens officielle danske hjemmeside her

>> Find den billigste lejebil << Find Billeje her --> Sammenlign priser her!