Peugeot

PeugeotI 1889 fremviser Peugeot et dampdrevet trehjulet køretøj på Verdensudstillingen i Paris. I 1913 producerer Peugeot halvdelen af alle biler i Frankrig. I 1952 rullede bil nummer 1 million af samlebåndet.

Historien om Peugeot som bilproducent tager for alvor sin begyndelse i 1889, da Armand Peugeot præsenterer sit firmas første motordrevne køretøj under navnet Serpollet-Peugeot, der er et 3-hjulet dampdrevet køretøj produceret i samarbejde med Léon Serpollet. I samme innovative ånd har Peugeot siden udviklet biler i samarbejde forskellige partnere som for eksempel Ford, BMW og i dag den kinesiske bilproducent Dongfeng og Changan.

Peugeot opkøbte i 1976 hovedparten af Citroën og skabte derved PSA Peugeot Citroën-koncernen, som i dag er Europas andenstørste bilkoncern (efter Volkswagen). PSA Peugeot Citroën har produktionsfaciliteter og samarbejdspartnere over hele verden som en del af strategien om at få del i de nye vækstmarkeder. Selvom Peugeot og Citroën i salg og marketing er adskilte bilmærker, er de to bilmærker baseret på fælles teknologi og fremstilling, og har under karosseriet derfor i vid udstrækning identiske komponenter.

Lej en billig Peugeot med Cartrawler

Peugeot 206 – sammenlign priser på billeje og lej en billig Peugeot på BillejeInfo. Foto: Mi Planeta Personal

 

Blandt de mest populære lejebiler i miniklassen finder man ofte biler fra Peugeot som for eksempel Peugeot 208, der netop er kommet i en ny forbedret udgave.

Peugeot vandt senest i 2002 titlen som “Årets bil i Danmark” med Peugeot 307.

Fakta om Peugeot

 • Grundlagt: 1889.
 • Moderselskab: PSA Peugeot Citroën.
 • Hovedsæde: Paris og Sochaux-Montbéliard.
 • Ansatte: ca. 186.000
 • Adresse i Danmark:
  Peugeot Danmark
  Hovedvejen 1
  2600 Glostrup
  Telefon: 43 45 16 22

Læs også mere om Peugeot på deres officielle danske hjemmeside her

I Danmark varetages markedføring og salg af Peugeot af K. W. Bruun.

>> Find den billigste lejebil << Find Billeje her --> Sammenlign priser her!