Suzuki

SuzukiSuzuki er kendt for sin produktion af motorcykler og små biler, hvor især bilerne i mange år har været markedsførende på hjemmemarkedet i Japan. Virksomheden er dog tilstede globalt og er nok verdens førende producent af biler i mini-klassen. Danskerne har også taget godt imod Suzuki, som i de seneste år har været blandt de mest solgte bilmærker herhjemme.

Lej en billig Suzuki med Cartrawler

Suzuki Swift – sammenlign priser på billeje og lej en billig Suzuki på BillejeInfo. Foto: M 93

Historie

Suzuki-koncernen blev grundlagt af Michio Suzuki helt tilbage i 1909, men den første maskine der blev produceret, var dog ikke en bil men derimod en avanceret vævemaskine. Det var først i 1955, at Suzuki’s første serieproducerede personvogne rullede ud på Japans veje. Bilerne var små og kompakte, men med en lav pris blev de hurtigt populære.

Internationalt var det dog i mange år herefter mest virksomhedens motorcykler, Suzuki var mest kendt for. Men i løbet af årene har Suzuki produceret over 40 millioner biler, og mange af disse er gået til eksportmarkederne. Suzuki har produceret mange kendte og populære modeller. Hjemme i Japan har Wagon R for eksempel i flere år været den mest solgte bil, ligesom Suzuki’s firehjulstrækkere har klaret sig godt i USA og Europa. I Danmark har Suzuki ligeledes i nogle år været det bedst sælgende bilmærker, og mange danskere har således siddet bag rattet i for eksempel Suzuki Swift, Grand Vitara, Splash eller Alto.

Suzuki har i nyere tid haft samarbejdsaftaler med og produceret biler for flere andre bilproducenter, heriblandt General Motors, Mazda og Nissan.

Fakta om Suzuki

  • Grundlagt: 1909
  • Hovedsæde: Shizuoka, Japan
  • Adresse i Danmark:
    Suzuki Bilimport Danmark A/S
    4600 Køge
    Tlf: 56 65 66 00

Læs også mere om Suzuki på bilproducentens officielle danske hjemmeside her

>> Find den billigste lejebil << Find Billeje her --> Sammenlign priser her!