Volvo

VolvoSvenske Volvo er kendt for at fremstille sikre, pålidelige og måske lidt konservative biler.

Lej en billig Volvo med Cartrawler

Volvo v40 – sammenlign priser på billeje og lej en billig Volvo på BillejeInfo. Foto: Kees Romkes

Jeg ruller

Volvo, som blev grundlagt af Assar Gabrielsson og Gustaf Larsson, valgte fra starten at sikkerhed skulle have højest prioritet i deres biler, eftersigende fordi Assars hustru var omkommet i netop en biludlykke. I de første år efter grundlæggelsen i 1927 var Volvo dog stadig mest kendt for produktionen af lastbiler, og virksomhedens biler var stadig forholdsvis ukendte internationalt, til dels da de mest henvendte sig til pengestærke købere.

Men i 1947 kom Volvo’s første mindre bil, PV444, og med den fik Volvo hul igennem til især det amerikanske marked. Bilen blev en stor succes, og Volvo fulgte op med flere populære modeller som for eksempel PV544 og Amazon. Det var dog lanceringen af Volvo 144 i 1966, som satte standarden for Volvo’s designstil de næste mange år. Den understregede Volvo som en bil uden unødige dikkedarer, og ikke mindst var det også bilen, som forstærkede Volvo’s ry for sikre biler blandt andet med introduktionen af 3-punkts sikkerhedsseler og deformationszoner. Den efterfølgende lignende 240-serie (1974) blev produceret helt frem til starten af 1990erne, og var Volvo’s mest populære model nogensinde med mere end 4 millioner solgte biler.

Volvo’s hovedkoncern (Volvo AB) valgte i 1998 at sælge den bilproducerende del af koncernen, Volvo Car Corporation, til Ford for 6,45 milliarder dollars. Hermed produktionen af Volvo biler og lastbiler blev delt på to forskellige virksomheder. En del af overskuddet fra handlen brugte Volvo AB til at investere i andre lastbilproducenter. Ford løb dog selv ind i økonomiske problemer og videresolgte Volvo Car Corporation til den kinesiske bilproducent Geely i 2010 for 1,8 milliarder dollars.

Ifølge Volvo betyder det nye kinesiske ejerskab, at “Volvo er nu et eget selskab og får en større frihed end tidligere”. Ligeledes vil Volvo’s hovedkontor og fabrikker fortsat ligge Gøteborg og i Gent i Belgien. Planen er dog at bygge Volvo fabrikker i Kina for at få del i et af verdens hurtigst voksende bilmarked.

Fakta om Volvo

 • Grundlagt: 1927
 • Hovedsæde: Göteborg, Sverige
 • Adresse i Danmark:
  Volvo Personvogne Danmark A/S
  Lyskær 5
  2730 Herlev
  Tlf.: 70 11 27 00

Læs også mere om Volvo på bilproducentens officielle danske hjemmeside her

>> Find den billigste lejebil << Find Billeje her --> Sammenlign priser her!