Roadtrip i Australien

En roadtrip langs den spektakulære kyst eller ind i den øde Outback er en af de bedste måder at opleve Australien på. Lejer du en bil i Australien kan du tage på alt fra korte dagsture for at udforske en lokal seværdighed til langdistance-eventyr, hvor du udforsker flere af det enorme lands landskabstyper. Det er generelt nemt at tage på en roadtrip med billeje i Australien, men læs alligevel med her og få råd til, hvordan du planlægger den bedste tur og få tips til de flotteste roadtrips “downunder”.

Udsigtspunkt på kystvejen mellem Cairns og Port Douglas. Foto: gérard, CC BY-SA 2.0

Roadtrip i Australien

Vil du ikke nøjes med kun at opleve ét sted i Australien, er et roadtrip, som er en form for kør-selv-ferie, det ideelle valg. Med en bil ligger hele det enorme kontinent i princippet for dine fødder med dets fantastiske mangfoldighed af landskaber og naturtyper, der spænder lige fra frodige regnskove til den knastørre outbacken, fra eksotiske fisk på koralrev til forunderlige pungdyr og farverige farvestrålende papegøjer i 550 nationalparker.

Et roadtrip med billeje i Australien er samtidig en chance for at opleve landet på dine helt egne betingelser. Du er ikke bundet til en bestemt tidsplan, men vælger selv hvor du vil bruge mest tid. Måske finder du den en strand med de helt rigtige surfbølger eller måske får du lyst til blot at trække stikket ud resten af dagen for at nyde den typiske australske, tilbagelænede stemning på en vingård eller restaurant. Intet overgår den frihed og fleksibilitet, du får med billeje.

Bestil billeje i Australien online

Der er et godt udvalg af biludlejningsselskaber i alle Australiens større byer og lufthavne, hvor Avis, Hertz, Budget, Europcar og Thrifty typisk har kontorer. I mindre byer kan det derimod være vanskeligt at finde en lejebil – især hvis du har særlige krav til størrelse, pris eller lignende. Under alle omstændigheder bør du bestille din lejebil til dit australske roadtrip hjemmefra.

Det kan du nemt gøre i søgemaskinen her på Billeje.info, som indhenter de bedste tilbud fra både store, internationale og små, lokale biludlejere i Australien. Skal du afsted med hele familien eller en gruppe venner, er du sikkert kun interesseret i køretøjer af en vis størrelse. Brug da eventuelt filterfunktion til at indsnævre søgeresultatet yderligere, så du for eksempel kun får vist de billigste priser på minivans med god plads til både passagerer og bagage.

Godt at vide

Når først du har vænnet dig til at køre i den “forkerte” side af vejen, er det i de fleste henseender helt uproblematisk at tage på et roadtrip i Australien. Der er dog alligevel et par ting, som er værd at være særlig opmærksom på. Du skal for eksempel have et internationalt kørekort for at leje en bil i Australien. Det kan du få mod et beskedent gebyr hos din lokale borgerservice.

Må du køre på alle slags veje?

Du bør altid tjekke lejebetingelserne for din lejebil grundigt. I Australien er det blandt andet vigtigt at være opmærksom på om der gælder særlige betingelser for, hvilken slags veje du må køre på i din lejebil. Medmindre du har lejet en firehjulstrækker til dit roadtrip, betinger biludlejningsselskaberne i Australien sig typisk, at du holder dig til veje, der er asfalterede (sealed) eller pålagt grus / småsten. Forhør dig hos din udlejer, hvis du er i tvivl om formuleringerne i lejebetingelserne for din bil.

Hold pause eller skift chauffør

Afstandene er store i Australien, så man ender nemt med at bruge adskillige timer bag rattet. Vær derfor ekstra opmærksom på at få holdt nogle gode pauser undervejs eller skift eventuelt chauffør (Husk at en ekstra chauffør skal registreres og godkendes af udlejningsselskabet). Billister, som ignorerer deres tunge øjenlåg, er langt oftere involveret i ulykker og de australske myndigheder forsøger med forskellige kampagner at få folk til at tage problemet alvorligt.

Kør i dagslys

Er du på et roadtrip i Australien, siger det næsten sig selv, at du får mest ud af turen, når du kører i dagslys. Det er dog ikke kun for bedre at kunne nyde landskabet og spotte seværdighederne, at det kan anbefales at køre om dagen. Når mørket falder på og det bliver lidt køligere, kommer meget af det rige australske dyreliv for alvor til live. Påkørsler af kænguruer, emuer, wombats eller sågar vilde dromedarer skaber nemt farlige situationer, så det er en god ide at undgå at køre efter mørkets frembrud.

Løb ikke tør

I store dele af Australien er det ikke usædvanligt, at der er flere hundrede kilometer mellem tankstationerne, at det er vigtigt at tanke op, når chancen er der. Du vil se store skilte med påmindelser om at have nok brændstof (og vand) til at klare den kommende strækning.

De bedste roadtrips i Australien

  • Great Ocean Road
  • Grand Pacific Drive
  • Red Centre Way
  • Nullarbor
  • Great Eastern Drive (Tasmanien)
>> Find den billigste lejebil << Find Billeje her --> Sammenlign priser her!