Foto: Thomas doerfer, Creative Commons.

Vil du have mest mulig billeje for pengene, er det værd at overveje brændstoføkonomien. Særligt hvis du regner med at tage på en lang kør-selv ferie i din lejebil, kan det betale sig at huske nedenstående tips til køre længere på literen.

Vælg den rigtige bilstørrelse og kørestil

Skal du have flest mulig kilometer ud af en tankfuld brændstof, er der en række gode råd, du bør følge. Her får du 5 nyttige tips, som er forholdvis nemme at følge.

1. Vælg en brændstoføkonomisk bil. Det siger sig selv, at en stor rummelig lejebil vil sluge mere benzin end en lille kompakt bil. Af hensyn til brændstofforbruget bør du derfor vælge en biltype, som passer til dine behov.

2. Kør ikke hurtigt. Vindmodstand har stor betydning for brændstofforbruget, og derfor bør du tage toppen af hastigheden. Din bil vil for eksempel bruge omkring 20 procent mere brændstof ved en fart på 130 km/t sammenlignet med 110 km/t.

3. Kør ikke aggressivt. Undgå stærk acceleration og hårde nedbremsninger, men forsøg at ramme en ‘glidende’ kørestil. En kørestil der minimerer antallet af skift mellem nedbremsninger og accelerationer kan reducere brændstofforbruget med op til en tredjedel.

4. Spar energi på udstyr. Aircondition, sædevarmere og lignende bruger alt sammen energi. De fleste vil dog nok gerne bruge lidt mere brændstof på aircondition, hvis det er stegende hedt udenfor. Det kan endda være en bedre løsning end at køre med åbne vinduer, som vil øge bilens luftmodtand.

5. Kontroller dæktryk. Et for lavt dæktryk vil øge rullemodstanden. Før du køre afsted i din lejebil, bør du derfor tjekke at alle dæk ser ud til at have korrekt tryk.

Forskellige benzin- og brændstofregler ved billeje

Du kan selv gøre meget for at maksimere udbyttet af din lejebil, når det angår brændstofforbrug. Vil du gerne undgå uventede regninger, er det dog også vigtigt altid at læse reglerne for brændstof i leje-betingelserne, når du booker din lejebil online.

Du kan støde på forskellige benzin- og brændstofsregler, når du benytter billeje i udlandet. I de fleste tilfælde er det billigste at vælge en løsning, hvor man selv skal fylde bilen helt op, lige inden aflevering. Læs mere om benzin- og brændstofregler ved billeje.

Find den billigste billeje

Er du på udgik efter den billigste billeje til din næste rejse? Trods de mulige besparelser nævnt ovenfor, er det mest afgørende af finde den laveste lejepris. Det kan du nemt gøre i søgemaskinen her på siden.

Søgemaskinen fra CarTrawler, som er indlejret øverst på denne side, indhenter de bedste tilbud fra hundredevis af biludlejningsselskaber verden over – store og små. Det gør det hurtigere og lettere for dig at finde den bedste pris på den lejebil, som passer bedst til dine ønsker.

Du kan eventuelt benytte søgemaskinens filterfunktionen til at kun se tilbud på billeje fra udlejere, som tilbyder ‘Afhent og aflever med fuld tank’.

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *