Optankning af bil. Find billeje på Billeje.infoFoto: komunews

Skal du på bilferie i Europa i år, må du mange steder være indstillet på højere brændstofpriser end tidligere. En engelsk prisundersøgelse af 18 lande viser således, at prisen på benzin er steget i over halvdelen sammenlignet med sidste år. Den største stigning (7,4 procent) er sket i det populære ferieland Spanien. Se her hvordan du finder den billigste benzin til din lejebil.

Benzinpriserne er ligeledes steget i Frankrig, en anden af danskernes favoritdestinationer om sommeren. De højeste brændstofpriser i Europa finder man dog ifølge undersøgelsen i Norge (ca. 15,80 kr/L) efterfulgt af Holland og Italien.

For de mange danskere, som i de senere år har fået øjnene op for Kroatien som ferieland med billeje, er der til gengæld godt nyt i undersøgelsen, da landet sammen med Andorra, Luxembourg og Østrig har EUs laveste benzinpriser.

Billigere væk fra alfarvej

Selv hvis du skal på ferie i Spanien eller Frankrig, er der næsten muligheder for at spare på benzin eller diesel. Ifølge Andrew Brown fra Post Office Travel Money, som står bag undersøgelsen, kan det for eksempel ofte betale sig at tanke ved et supermarked fremfor ved motorvejen.

“Det giver nok ikke mening for ferierejsende at planlægge store omveje for at spare nogle få pund, men de højere priser i Europa i år betyder at de bør planlægge deres rute mere omhyggeligt hjemmefra, så omkostningerne holdes nede,” og fortsætter: “En af måderne billister kan holde brændstofudgifterne på et minimum er ved at køre væk fra motorvejen for at tanke ved et supermarked. Ligesom i Storbritannien er dette ofte det billigste sted at tanke, hvorimod man typisk finder de højeste priser på hovedvejene.”

Læs den fulde undersøgelse fra Post Office Travel Money

Bestil billig billeje til sommerferien

Ligesom det kan betale sig at se sig for, når det gælder priser på brændstof, kan du spare mange penge ved at bestille billeje online hjemmefra. I søgemaskinen her på Billeje.info har du således mulighed for hurtigt at sammenligne priser på lejebiler i hele Europa, og finde lige præcis den ønskede lejebil til den bedste pris.

Vi anbefaler altid, at du bestiller billeje i god tid før ferien, da der typisk vil være en stigende efterspørgsel desto tættere man kommer på højsæsonen. Bestiller du din lejebil hjemmefra, slipper du desuden for bekymringer om offentlig transport osv.

Læs mere om billeje til sommerferien i blogindlæg : Bestil sommerferie med billeje i god tid

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *