Spar penge på benzinVi har lavet nogle gode råd om hvordan du sparer penge på benzin og billeje. Foto: Sean MacEntee

Er du en af de tusindvis af danske billister, som denne sommer drager på bilferie i egen eller lejet bil, er her en række gode råd til, hvordan du sparer på brændstofforbruget og finder billig billeje.

Trafikstyrelsen opfordrer danskerne til at spare på miljøet og egen pengepung ved at følge en række gode råd på en ny hjemmeside, KørGrønt, hvor man også finder en række instruktions videoer til miljørigtig kørsel.

I forbindelse med den forestående sommerferie har Politiken.dk udvalgt fem særlig relevante køreråd fra Trafikstyrelsen, som især på de lange ture sydpå kan spare dig for adskillige hundrede kroner.

5 gode råd til sommerens bilferie

1. Tjek dæktrykket
Dæktrykket har stor betydning for både brændstofforbrug og køreegenskaber. “Dæktrykket kan isoleret set spare en bilist 10 procent på brændstoffet alt efter, hvor bløde sutter man kører rundt med«, siger Martin Hellung- Larsen, civilingeniør i Trafikstyrelsen, således til Politiken.
Bliver bilen godt læsset med feriebagage, er det desuden ekstra vigtigt at få tjekket om dæktrykket er korrekt.

2. Let foden fra speederen – og bremsen
Selvom det er fristende at give los på de store motorveje, koster det at køre stærkt på grund af den stigende luftmodstand. Ifølge Trafikstyrelsen kan det således give en stigning i forbruget på op til 20 procent at øge hastigheden fra 110 km/t til 130 km/t.
Du bør ligeledes forsøge tilpasse din kørsel til det er muligt at bremse med motoren i stedet for bremsen, da man sparer brændstof ved at slippe speederen med bilen i gear fremfor at koble ud og bremse. Husk dog at advare bagvedkørende ved at trykke let på bremsen, dine bremselys aktiveres.

3. Pak med omtanke
En tunglæsset bil bruger mere brændstof, og er det nødvendigt at tage en tagboks i brug for at få plads til det hele, skal du regne med at bruge helt op til 15 procent mere brændstof på grund af større vindmodstand.

4. Spar på aircondition
Det kan være fristende at skrue op for bilens aircondition i sydens varme, men det er en energi-sluger, som kan øge brændstofforbruget med op til 15 procent. Brug såvidt mulig derfor kun ventilationssystemet.

5. Brug dine gear rigtigt
En moderne bil kan ifløge Trafikstyrelsen sagtens køre i femte gear allerede ved 50 km/t, og det vil ved bykørsel eller langsom landevejskørsel reducere brændstofforbruget med 30-35 procent i forhold til at benytte 3. gear. Det gælder derfor også om ikke at hænge for længe i de lave gear, men at accelerer kvikt.

Find billig billeje til sommerferien

Vælger du at lade bilen stå derhjemme i garagen, og i stedet benytte dig af billeje på rejsemålet, er der også mange penge at spare ved at bestille billig billeje online her på Billeje.info. I søgemaskinen her på siden, kan du nemt sammenligne priser fra alle biludlejningsfirmaerne på dit rejsemål, og vælge præcis den lejebil som passer til dit behov.

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *