Billeje i Johannesburg

Johannesburg kan med sit gadeliv og intense trafik føles lidt overvældende, hvis du er førstegangsbesøgende. Men du vil hurtigt opdage, at der er orden i kaosset, og at kæmpebyen trods sit ry for ikke at rumme interessante seværdigheder er værd at bruge en dag eller to på at udforske før turen går videre. Under alle omstændigheder har du i Johannesburg det perfekte udgangspunkt for med billeje at tage på et kør-selv-eventyr i Sydafrika.

Johannesburg

Johannesburg er det sydlige Afrikas kommercielle hjerte. Foto: South African Tourism, CC BY 2.0.

Fra guldgraverlejr til metropol

Johannesburg er med omkring 4,4 millioner indbyggere Sydafrikas største by. Regnes de omkringliggende byområder med, er befolkningstallet på omkring 7,9 millioner. Der er med andre ord tale om en ægte metropol, som rummer en stor mangfoldighed.

Storbyen, som ligger på en højslette i den nordøstlige del af landet, har en forholdsvis kort historie sammenlignet med mange andre metropoler. Det var således først efter opdagelsen af vedens største guldåre i 1886, at en egentlig by blev etableret her. På bare de 10 første år voksede byens indbyggertal til 100.000. Trods et fald i prisen på guld, er der stadig aktiv minedrift i Johannesburg, der er kendt som “Guldets by”. Holder du øje ved indflyvningen til byen, kan du måske få øje på store lyse, bare bakker i landskabet omkring byen – det er restprodukterne fra mere end et århundredes minedrift.

Mineindustrien har da også på godt og ondt været med til at forme Johannesburg. Da det ikke var muligt at skaffe nok erfarne minearbejdere fra Europa i slutningen af 1800-tallet, blev minedriften afhængig af afrikanske migranter, som blev tvunget til at bo på afstand af de hvides områder. Senere med indførslen af apartheid oprettedes egentlige områder, townships, til de ikke-hvide arbejdere uden for byens centrum. Det berømte Soweto, hvor både Nelson Mandela og tidligere ærkebiskop Desmond Tutu boede, er netop en forkortelse for “South Western Township”.

Vil du blive klogere på byens og Sydafrikas historie, er der flere interessante museer i Johannesburg. Især Apartheid Museet, der ligger ca. 8 km fra bymidten, er spændende og giver et til tider barsk indblik i dette mørke kapital af landets historie. Du kan også tage på tur i Soweto i selskab med en lokal guide, som fortæller om områdets historie og nutidens liv her, som er præget af en imponerende kreativitet og fornyelse.

Eksempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Book fra 120,- pr. dag
Eksempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Book fra 119,- pr. dag
Eksempel

Mellemstørrelse

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Book fra 210,- pr. dag

Videre med billeje fra Johannesburg

De fleste turister flyver til Johannesburg for at rejse videre med et rejseselskab eller køre på egen hånd i lejebil til nogle af det store lands andre fantastiske byer og naturområder. Modsat hvad mange tror, er vejene i Sydafrika generelt af høj kvalitet. Motorvejene og de større landeveje er således oftest af mindst samme kvalitet som herhjemme. Selvom Sydafrika er 28 gange større end Danmark, kan du derfor nå langt omkring på et par uger i lejebil.

Flodhest. Oplev Sydafrikas rige dyreliv med billig biludlejning i Johannesburg

I Kruger National Park kan du komme helt tæt på det afrikanske dyreliv. Foto: Grant Peters, CC BY 2.0.

Mod nordøst venter for eksempel en af verdens bedste safariparker, Kruger National Park, som er berømt for sit rige dyreliv, der naturligvis inkluderer The Big Five (løve, elefant, bøffel, næsehorn og leopard). Du kan køre rundt i parken i egen bil. På vejen dertil kan du eventuelt lægge vejen forbi den administrative hovedstad Pretoria, som har en mere tilbagelænet atmosfære end Johannesburg. Kommer du her i foråret (oktober), kan du nyde det spektakulære syn af tusindvis blomstrende jacarandatræer langs byens gader.

Du kan også vælge at køre fra Johannesburg mod Durban ved kysten og undervejs eventuelt bruge nogle dage på at udforske det flotte Drakensberg bjergområde, som ligger på grænsen mellem KwaZulu-Natal provinsen og kongeriget Lesotho. Her findes masser af gode vandrestier, hulemalerier, et rigt dyreliv og det 912 meter høje Tugelafald, verdens næsthøjeste vandfald.

Vil du opleve den store variation i landskaber, som Sydafrika byder på, er det også oplagt at køre den lange tur fra Johannesburg ned til Cape Town. Du skal ganske vist afsætte 2-3 dage til den omkring 1.400 km lange tur, men det er en enestående chance for at opleve det golde slettelandskab i Karoo-regionen, før du når ned til den mere frodige Cape-provins.

Billeje i Johannesburg Lufthavn

Johannesburg Lufthavn (kode JNB), som officielt hedder O.R. Tambo International Airport, er Afrikas største og travleste lufthavn. Den betjenes af talrige store flyselskaber med ruter direkte til Europa og modtager årligt omkring 21 millioner rejsende.

I lufthavnsterminalerne finder du alt det, du vil forvente af en stor, moderne lufthavne med hensyn til spisesteder, butikker og andre faciliteter, heriblandt biludlejningsfirmaer. Der kører et nyt tog, Gautrain, fra lufthavnen ind til Johannesburg (og videre op til Pretoria), men for de fleste rejsende, som skal videre, vil det mest praktiske være at leje en bil. Firmaer som Avis, Europcar, Hertz og Thrifty har kontorer i lufthavnen, så det er ikke noget problem at finde en passende lejebil.

Læs mere om lufthavnen på den officielle hjemmeside.

Sådan finder du billig biludlejning i Johannesburg

Offentlig transport er ikke en reel mulighed i Johannesburg og resten af Sydafrika. I byerne er der taxier, men vil du længere omkring er biludlejning næsten altid den bedste løsning.

Hvad enten du vælger at afhente din lejebil i lufthavnen eller fra et kontor inde i byen, vil du have et stort udvalg af lejebiler at vælge mellem. Uanset om du rejser med hele familien og har brug for god plads eller kan nøjes med en mindre bil, er det en god ide at bestille billeje allerede hjemmefra. Så er du sikker på, at der er en ledig bil i netop den størrelse, som du har brug for.

Brug søgemaskinen her på siden til at finde og bestille den billigste biludlejning i Johannesburg. Søgemaskinen indhenter de bedste priser fra alle de anerkendte biludlejningsfirmaer i Sydafrika, så du nemt kan vælge det tilbud, der passer bedst til dine ønsker.

Godt at vide

Sikkerhed: Selvom sikkerhedssituationen i Johannesburg er blevet bedre de senere år, bør du stadig være på mere på vagt end du er vant til fra Danmark. Respekterer du de råd du får på hotellet eller hos biludlejeren og holder du dig til de populære turistområder, vil du normalt ikke opleve problemer. I bilen bør du altid holde værdigenstande og håndtasker ude af syne, også under kørsel.

Trafik: Forsøg at undgå at køre i Johannesburg og andre storbyer i myldretiden, hvor du nemt kommer til at sidde længe i kø.

Find den billigste lejebil i Johannesburg Find Billeje her --> Sammenlign priser her