1. Søg priser
2. Bestil
3. Bekræft
4. Ordrebekræftelse
Sammenlign priser fra mere end 500 biludlejningsfirmaer blandt andet

Billeje i Sydafrika

Sydafrika er et stort land, og uanset hvorhenne i landet man planlægger sin rejse, så kan man finde et godt tilbud på billig billeje ved at benytte vores søgemaskine her på siden.

Oplev Cape Town med billeje

Du når helt ud til Sydafrikas sande perler med en bil lejet gennem Billeje.info. Foto: Danie van der Merwe

Områderne omkring Cape Town har nogle af de mest fantastiske landskaber i hele Sydafrika, og ved at leje en bil kan man opleve det hele i sit eget tempo.

Det er værd at tage en tur til vingårdene i Cape Winelands, hvor man kan få smagsprøver på den berømte vin. Man kan ligeledes køre til Kap Det Gode Håb og opleve enden af det Afrikanske kontinent.

På turen er det værd at stoppe på Boulders Beach, hvor man kan opleve et væld af pingviner, som holder til på stranden.

Kør med lejebilen omkring Johannesburg

Uanset om man planlægger en kort tur til et område i Sydafrika, eller om man planlægger en rundrejse i hele landet, så vil billeje være nyttig så længe man er forsigtig.

Carjacking er et problem i Sydafrika, primært i og omkring Johannesburg, så sørg for at holde bildørene låst, i hvert fald for at være på den sikre side.

Sydafrikas veje er af god kvalitet. Kilde: Steve Cornish

Planlægger man et besøg til Johannesburg, så kan man leje en bil og køre til Pretoria og Sun City, som tiltrækker mange turister. Man kan også besøge nogle af landets mange nationalparker, såsom Tshwane nær Johannesburg eller Umhlanga i nærheden af Durban på østkysten.

Et mangfoldigt land

Sydafrika kan opdeles i tre geografiske hovedregioner: Den første region omfatter det uhyre store afrikanske plateau i det indre af landet. I nord og øst falder dette gradvis og går til sidst over i det semiaride og tyndt befolkede Kalaharibækken. Mod øst stiger landskabet til højder på ca. 2.000 m. Den anden region, Witwatersrand, der varierer med hensyn til højde, struktur og stejlhed, er en lang bjergryg, der strækker sig omkring hele plateauet fra Drakensberge (i Transvaal) i nordøst til Namibia i nordvest. De højeste bjergtinder findes i Drakensberge, der ligger langs med grænsen til Lesotho. Den tredje region udgøres af de lange, smalle og frugtbare kyststriber.

Landbrugsprodukterne omfatter majs, (et hovedprodukt for mange afrikanske bønder), æbler, pærer, stenfrugter og druer, samt vin fra provinsen Eastern Cape, hvede fra provinsen Western Cape og sukkerrør fra kystprovinsen KwaZulu-Natal. På højlandets græsområder holdes der får i stor målestok, hvilket frembringer uld, mohair, skind og kød. I 1880’erne blev der fundet guld og diamanter i Witwatersrand, og siden da har guld- og diamantminerne udgjort fundamentet i landets nationale rigdom.

Langs med vestkysten, nord for Cape Town, hvor nedbøren på grund af den kolde Benguelastrøm er mere sjælden, ligger kystørkenen Namib. I det nordøstlige område findes et tørt savanne-buskland. På grænsen til Mocambique befinder sig det mest berømte af Sydafrikansek Republiks otte dyrereservater, Kruger National Park. Her lever bl.a. løver, leoparder, giraffer, elefanter og flodheste.

Befolkning og kultur

Urbefolkningen i Sydafrika var buskmænd af stammen san. I 1400-tallet blev landet besat af en bølge af nordfra kommende bantu-folk, der var kvægavlere og dyrkede korn, og hvis efterkommere er nutidens zhosa- og zulu-folk. I hhv. 1652 og 1688 ankom to grupper kolonister fra Europa – den første hollændere og den anden franske huguenotter. Disse strengt protestantiske grupper grundlagde en koloni mod syd i Cape Tow. De blev først kendt under navnet boerne (bønderne) og senere som afrikaaner (efter deres sprog, afrikaans). I 1806 bosatte briterne sig i Cape. I årenes løb opstod en befolkning af blandet afro-europæisk herkomst, kendt som cape coloreds. I 1800-tallet hentede briterne arbejdskraft fra Indien til Sydafrikanske Republik, hvorved endnu en stor etnisk gruppe blev dannet. Derudover findes et lille antal malajer.

Efter 1948 indførte de herskende hvide love vedrørende apartheid (adskillelse). Disse love fastsatte, hvordan de enkelte befolkningsgrupper af forskellig race skulle omgås hinanden. Afrikanerne blev tvunget

til at leve i reservater, de såkaldte homelands. Fra disse områder stammede størstedelen af landets arbejdskraft, da beboerne herfra kun kunne finde beskæftigelse ved at forlade deres hjem og tage til de sydafrikanske miner. Internationalt stødte racismen og alle de andre uretfærdigheder, der fandtes i dette system, i vid udstrækning på fordømmelse. Den elendighed, systemet fremkaldte, førte til vedvarende, voldelig modstand. I 1994 blev Nelson Mandela valgt som den første demokratisk valgte præsident