Billeje i Cape Town

Cape Town

Få storbyer i verden har en lige så smuk beliggenhed som Cape Town. Foto: Loren Kerns, CC BY 2.0.

Alene den smukke beliggenhed for foden af det majestætiske Table Mountain ved Atlanterhavet er nok til, at du med det samme vil forelske dig i Cape Town. Dertil kommer, at Cape Town med billeje desuden er inden for kort rækkevidde af Sydafrikas mest berømte vinområde, Kap Det Gode Håb, den fantastiske Garden Route og meget andet.

Verdens smukkeste storby

Cape Town er Sydafrikas næststørste by efter Johannesburg, men overgår som rejsemål storebroren på en lang række områder. I modsætning til den lidt ensformige højslette, som omgiver Johannesburg, byder Western Cape-provinsen således på nogle af landets smukkeste landskaber, som i høj grad indbyder til en kør-selv-ferie med biludlejning.

Det kan dog varmt anbefales at afsætte god tid til at udforske attraktionerne i Cape Town, før du kører videre. Vil du danne dig et overblik over den smukke by, kan du for eksempel tage svævbanen op på byens naturlige vartegn, taffelbjerget Table Mountain, som faktisk udgør en nationalpark. Har du gode ben (og tid), kan du eventuelt vandre derop i stedet ved at følge stien, som starter nede i den flotte Kirstenbosch botaniske have. Det er en lidt anstrengende tur op til den flade top, men belønningen er den fantastiske udsigt, som du kan nyde hele vejen, når du går langs kanten hen til svævebanen for at komme ned igen.

Nede i byen bør du også udforske for eksempel det farverige Bo-Kaap kvarter eller det stemningsfulde havneområde. Er du historisk interesseret, er det næsten et must at tage med på en af udflugterne til fangeøen Robben Island. Det var her Nelson Mandela sad i 18 af de 27 år, han var fængslet.

Boulders Beach, bare en seværdighed du kan opleve med biludlejning i Cape Town.

Pingviner på Boulders Beach. Foto: janeblue329, CC BY 2.0.

Eksempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Book fra 120,- pr. dag
Eksempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Book fra 119,- pr. dag
Eksempel

Mellemstørrelse

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Book fra 210,- pr. dag

Pingviner og vingårde

Når du er klar til at køre videre fra Cape Town, er mulighederne talrige. Der er således et væld af interessante udflugtsmål tæt på byen. Med billeje har du for eksempel chancen for at køre på en af verdens smukkeste vejstrækninger, når du kører langs kysten mod syd ud af Cape Town. Vejen fra forstaden Hout Bay ad Chapmans Peak Drive til  Noordhoek er således ekstraordinær smuk med så mange flotte udsigter undervejs, at det næsten kan være svært at holde øjnene på vejen.

Fortsætter du køreturen sydpå, kommer du til sidst til det berømte Cape point, hvor Atlanterhavet møder Det Indiske Ocean. Modsat hvad mange tror er dette dog ikke Afrikas sydligste punkt. Det finder du ved Cape Agulhas  ca. 150 km mod sydøst. Kører du den vej, bør du også stoppe ved Simons Town for at se pingvinerne ved Boulders Beach. En påmindelse om at nærmeste landmasse mod syd er Antarktis.

Kører du i stedet østpå fra Cape Town lidt længere inde i landet, kommer du til de berømte vinområder omkring  Stellenbosch. Det er det ideelle udflugtsmål for livsnydere, som her kan deltage i vinsmagninger og tage på opdagelse blandt områdets mange gode restauranter.

Det er i det hele taget nemt at komme omkring som billist i Sydafrika, hvor vejene generelt er gode og rækker ud til de fleste seværdigheder. En kør-selv ferie med biludlejning i Sydafrika kan således nemt strække sig over flere uger og bringe dig til den anden ende af landet. Har du dit udgangspunkt i Cape Town, er det for eksempel oplagt at køre ude langs kysten for at følge den populære Garden Route. Her vil du opleve noget af det mest frodige natur, der findes i Sydafrika, dramatiske klipper og ikke mindst fantastiske, gyldne sandstrande.

Billeje i Cape Town Lufthavn

At Cape Town er et af de mest populære udgangspunkter for en kør-selv ferie med billeje i Sydafrika er i høj grad takket være de gode, direkte flyforbindelser hertil. Cape Town International Airport (lufthavnskode: CPT), der ligger omkring 20 km fra bymidten, er således Afrikas tredjestørste lufthavn.

Cape Town Lufthavn benyttes af over 10 millioner passagerer årligt, som herfra kan flyve til et væld af destinationer i Afrika, Europa og Asien. Der er desuden indenrigsforbindelser til blandt andet Johannesburg, lufthavnens travleste rute.

Cape Town International Airport er en indbydende lufthavn med alle de faciliteter, man forventer af en moderne, international lufthavn. I forbindelse med afholdelsen af foldbold VM i 2010 gennemgik lufthavnen en større renovering og udvidelse. Vil du fortsætte din videre rejse fra lufthavnen i lejebil, skal du blot følge gangtunnelen fra den centrale terminalbygning til Transport Plaza. Her holder en stribe biludlejningsfirmaer til, heriblandt Avis, Europcar og Hertz.

Læs mere om lufthavnen på den officielle hjemmeside

Nemt at finde den billigste biludlejning i Cape Town

I de fleste tilfælde er det mest praktiske at bestille billeje i Cape Town med afhentning i lufthavnen. Det kan du gøre ved at bruge søgemaskinen øverst her på siden, hvor du også kan bestille en lejebil til afhentning inde i byen, hvis det passer bedre med dine planer. Du skal blot angive i søgemaskinen hvor og hvornår, du ønsker at afhente din bil for at få en oversigt over de aktuelt bedste tilbud. Derefter føres du sikkert igennem de trin, der skal til, før den valgte bil er reserveret.

Cape Town modtager hvert år millioner af rejsende, så der er ikke overraskende et godt udvalg af biludlejningsfirmaer. Særligt i sommerhøjsæsonen (november-februar) kan der dog være rift om de billigste biler og populære størrelser. Derfor bør du bestille din billeje i Cape Town hjemmefra. Så slipper du desuden for unødvendige forsinkelser inden du kan komme videre fra lufthavnen.

Find den billigste lejebil i Cape Town Find Billeje her --> Sammenlign priser her