Billeje på Filippinerne

Velkommen til vores guide med information om billeje på Filippinerne. Find nemt og hurtig den billigste biludlejning ved at sammenligne priser på leje af bil fra alle udlejningsselskaber på Filippinerne. Du kan bla. se priser fra selskaber som AVIS, Hertz, SIXT, Budget, EuropCar og Alamo biludlejning, men også mindre lokale firmaer der er specialister i biludlejning på Filippinerne.

Foruden Cartrawler kan du også her på Billejeinfo sammenligne priser hos andre formidlere af billeje, bla. Holiday Autos, AutoEurope og Carrentals.

Billig billeje på Filippinerne med Billejeinfo

Information om Filippinerne

I denne mini guide kan du læse lidt informationer om Filippinerne. Vil du vide mere om billeje på de enkelte destinationer og lufthavne så kan du navigere ved hjælp af menuen.

Øgruppen Filippinerne præsenterer en kombination, der er enestående i Asien. Befolkningen er malajo-polynesisk, flertallet af befolkningen er romersk-katolsk, og engelsk er det eneste fælles sprog i et land, der har 87 indfødte tungemål; næsten fire århundreders spansk kolonistyre har efterladt en duft af Latinamerika; og 100 års USA.-indflydelse (efter Den Spansk-Amerikanske Krig i 1898) betyder, at Filippinerne også er en smule amerikaniserede. For længe siden, og før den spanske opdagelsesrejsende Fernao de Magalhàes ankom fra Stillehavet på sin verdensomsejling i 1521, havde Islam nået den sydlige ø Mindanao. Et stort mindretal på denne ø tilhører stadig denne religion. Derefter gennemførte spanierne så meget enhed, som øgruppen nogensinde har haft (den omfatter 7.107 øer), de opførte haciendaer og anlagde sukkerplantager på hovedøerne. Fra 1898 blev Filippinerne styret af USA, og under Anden Verdenskrig blev de besat af japanerne, blev regeret af det korrupte og autoritære Marcos-regime fra 1965 til 1986, og oplevede en lang række oprør i sidste halvdel af 1900-tallet. De første oprørere var kommunister, men senere har de været medlemmer af den islamiske Moro National Liberation Front.

Den filippinske øgruppe omfatter tre hovedgrupper af øer: Luzon-gruppen, Visayan-gruppen og Mindanao og Suluøerne. De to største øer er Luzon mod nord og Mindanao mod syd, og tilsammen udgør de to tredjedele af landets samlede areal.

Fælles for alle hovedøerne er deres kuperede, bjergrige og vulkanske topografi med smalle kyststrimler, nord-syd-orienterede højlandsrygge, og floder der strømmer mod nord.

Luzons tæt befolkede centralslette strækker sig fra Manilabugten nordpå helt op til kysterne af Lingayen Golfen.

Det er et vigtigt risproducerende område. Bag bjergene mod nordøst ligger den frugtbare dal omkring Cagayan-flode.

Kunstvandede risterrasser anlagt af Igorotfolket rejser sig bag hinanden op ad bjergskråningerne på det nordlige Luzon. Sydøstluzons halvøer rummer en række vulkaner. Den højeste bjergtop i Filippinerne, Mount Apo (2,954 m), ligger på Mindanao.

Man har brugt statsinvesteringer og skattefordele til at fremme den industrielle udvikling. Med sin blanding af let industri og landbrug er den filippinske økonomi i den seneste tid bedret støt år efter år uden dog at nå op på højde med dynamikken i andre af regionens lande.

Mens ris er hovednæringsmidlet på Filippinerne, er majs hovednæringsmidlet på Cebu, Leyte og Negros, en mindelse om landets gamle tilknytning til Spansk Amerika.

Landet er rigt på mineralforekomster, og nikkel, tin, kobber, zink og bly oparbejdes i udsmeltnings- og forædlingsværker. Filippinerne er også verdens største leverandør af hærdekrom og næststørste forbruger af geotermisk energi efter USA. Udenlandske investeringer gik tilbage i forbindelse med regionens økonomiske afmatning i 1998. Til de permanente svagheder i økonomien hører en meget dårlig infrastruktur, energimangel på grund af elværkernes utilstrækkelige kapacitet, lav indenrigsk opsparing og en udenrigsgæld til USA. på 45 mia. dollars.

Fakta og tal om Filippinerne

 • Officielt navn Republika ng Pilipinas (Republikken Filippinerne)
 • Regeringsform Republik med to kamre
 • Hovedstad Manila
 • Areal 198.170 km2
 • Tidszone GMT + 8 timer
 • Indbyggertal 84.526.000
 • Forventet indb.2015 95.881.000
 • Befolkningstæthed 281,1 pr. km2
 • Gnsn. levealder 68,1
 • Børnedødelighed (pr.1000) 27,9
 • Officielt sprog Filipino (tagalog)
 • Andre sprog Engelsk, over 80 lokale sprog (bl.a. cubuano, iloko, hiligaynon, bikol, samar- leyte, kapampangan, pangasinan)
 • Analfabeter 5,4%
 • Religioner Katolikker 83%, protestanter 9%, sunnimuslimer 5%, andre (buddhister, aglipayanere m.fl.) 3%
 • Etniske grupper Malajer 95,5%, kinesere 1,5%, andre 3%
 • Valuta Filippinsk peso = 100 centavos
 • Økonomi Serviceerhverv 48%, landbrug 42%, industri 10%
 • BNP.pr. indb. US Dollar 4.000
 • Klima Tropisk, med regntid fra juni til november
 • Højeste punkt Mount Apo 2,954 m

Eksempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Book fra 120,- pr. dag
Eksempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Book fra 119,- pr. dag
Eksempel

Mellemstørrelse

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Book fra 210,- pr. dag
Info og eksterne kilder

Vil du vide mere info om Filippinerne kan jeg foruden Google og Bing anbefale følgende eksterne kilder:

 

Find den billigste lejebil på Filippinerne Find Billeje her --> Sammenlign priser her