Billeje på Paros

Oplev Paros i Grækenland med en billig lejebil

Find den billigste billeje på Paros gennem vores søgemaskine, som finder de bedste priser fra alle biludlejningsselskaber på øen.

Paros ligger midt i øgruppen kykladerne, vest for Naxos, øst for antiparos og 91 sømil fra havnebyen piræus, og det er oplagt at bestille en billig billeje til din ferie på Paros. Øen har er arealmæssigt den tredjestørste ø i kykladerne, og den er pyntet med billedskønne, hvidkalkede, små landsbyer, små, snørklede gader, smukke sandstrande og små bugter, bittesmå kirker, byzantinske kulturmindesmærker, dage fulde af solskin og et natteliv, der er noget ganske særligt. Paros har en meget rig og spændende historie. Øen er overstrøet med kirker, afsidesliggende kapeller og klostre, vindmøller og andre levn fra sin rejse gennem historien.

Du kan her læse mere om øgruppen Kykladerne.

Oplevelser på Paros

Panagia Ekatondapyliani-kirken, ”Jomfru Maria-kirken med de Hundrede Porte”, i Paroikia, kun 200 meter fra havnen, er et imponerende 1700 år gammelt byzantinsk bygningsværk. Besøg Det Arkæologiske Museum, marmorbruddene i Marathi, den venetianske borg i Naoussa, Kefalos-højen i Marpissa, folkloremuseerne i Naoussa, Marpissa og Alyki, skibsværftet fra gammel tid nær Dryos samt Petaloudes, der er en lille, grøn oase fyldt med sommerfugle.

Paros giver umiddelbart indtryk af at være et stykke fremmed, goldt land, men ved nærmere eftersyn opdager man et usædvanligt rigt og interessant planteliv. På egnene uden for byerne stråler blomsterne, der gror helbreddende, velduftende krydderurter, og over 200 fuglearter er blevet observeret her. Korn- og vinmarkerne, oliventræerne, haverne og frugttræerne, der breder sig ned ad skråningerne, indhyller øen i en enestående skønhed. Det er som om, øen forsøger at bære frugt, samtidig med at den modstår den brusen fra vindene, der blæser i Det Ægæiske Hav.

Charmerende landsbyer

Paros har mange smukke og traditionelle landsbyer. De snehvide huse putter sig langs små labyrintiske gader, og de er prydet med trapper, smukke balkoner, keramikpotter med mangefarvede blomster og klatreplanter, der får dig til at forundres i timevis. Alt er vidt åbent og lige til at gå til – lige som folkene på denne ø! Paroikia er hovedhavnen og –byen, og den er værd at gå en tur rundt i. Du bliver helt sikkert fascineret af dens charme, markedspladsen, der er fuld af liv, og den enestående byzantinske katedralagtige Jomfru Maria-kirke med de Hundrede Porte.

Naoussa er kendt som en af de smukkeste fiskerlandsbyer i Grækenland. Den ligger på øens nordkyst, er bygget som et amfiteater, og dens lille havn gør stort indtryk. Ambelas, der ligger lige ved siden af, er forblevet en stille fiskerlandsby med kaiker og små både i den lille havn.

I den charmerende landsby, Lefkas, der ligger højt oppe på et bjerg, møder du oprindelige, smalle gader med huse, som ser ud som store sukkerknalder. Det er en landsby, der ligner et maleri. Længere nede venter Kostos, den mindste landsby på Paros, på dig. Prodromos, Marmara og Marpissa har fortjent at få besøg af dig, og det er bedst, at du parkerer din bil i udkanten og i stedet går ad deres smalle stræder. Området er forholdsvist frugtbart. Alle steder møder du smukke haver med vandmeloner og traditionelle stuehuse. Derefter er der på øens sydøstlige side Piso Livadi, en smuk, lille landsby med en meget malerisk læfyldt havn med Logaras som nabo samt landsbyen Dryos. I syd ligger Alyki, der har mange små både og kailer, der sejler på det åbne hav. Pounta ligger lidt nord for Alyki og har status som en havn, der har forbindelser med små både til naboøen Antiparos.

Smukke sandstrande

Paros er begavet med talrige sandstrande og friskt koralblåt hav. Strandene tilfredsstiller alles behov, da det er muligt at vælge mellem de befærdede eller de øde, de velordnede strande med klubber og liggestole eller de helt isolerede. Blandt disse er Kolymbythres, Monastery, Krios, Parasporos, Chryssi Akti, Nea Chryssi Akti, Santa Maria, Ambelas, Langeri, Xifara, Molos, Kalogeros, Logaras, Dryos, Farangas, Alyki, Pounta, Martselo og Agia Irini. Uanset hvilken vej vinden blæser, kan du altid finde en strand med læ og roligt vand. Paros gør windsurfing, dykning, kitesurfing og ridning til enestående oplevelser. Uanset om du jogger eller bare løber en tur, så er vejene på Paros gode, og stierne er sikre. Du kan gå på opdagelse i bjergene eller ved havet, helt tæt på et helt anderledes Paros. Gå fra landsby til landsby, i et med den frie og fantastiske natur på øen.

Ud over øens naturlige skønhed findes der også mange kulturmindesmærker, og Paros er et helt særligt rejsemål med en bemærkelsesværdig infrastruktur, der tilgodeser turismen, samtidig med at øen tilbyder overnatningsmuligheder og underholdning, der imødekommer alles smag samt alle krav i alle aldersgrupper. I løbet af sommeren kan du i mange landsbyer få glæden af at deltage i en masse festivaler, optrædende, shows og festligheder. Så gå ikke glip af muligheden for at danse og feste sammen med de lokale til lyden af øens sange og traditionelle musik.

Læs mere om Paros i Grækenland hos turistkontoret

Billeje på Paros i Grækenland

Billejeinfo samarbejder med CarTrawler om at finde billigste billeje på Paros i Grækenland. Indtast dine ønsker i søgemaskinen og få en oversigt med ledige lejebiler og priser. Husk at priser på billeje hos CarTrawler altid er inkl. fri antal kilometer og lovpligtige forsikringer.

Vi ønsker dig god ferie på Paros med billig billeje.

Find den billigste lejebil på Paros Find Billeje her --> Sammenlign priser her