Billeje i Poznan

Foto: Radomil

Hvis du arrangerer biludlejning i Poznan, Polen, så vil du nemt blive transporteret tilbage til begyndelsen af polsk tidsregning, da Poznan var stedet for Polens oprettelse for over 1000 år tilbage.

Poznan ligger langs Piast-ruten; en populær turistattraktion og pilgrimsfærd i det vestlige Polen. Byen er en del af en historisk region, som har rødder i den polske civilisation, og ved at leje en bil kan du nemt udforske hele området. Billeje.info tilbyder et bredt udvalg af lejebiler samt forskellige afhentningssteder, så det er både nemt og fleksibelt at leje en bil i Poznan hos Billeje.info.

Oplev Poznan i udlejningsbil

Bag rattet i en udlejningsbil i Poznan, så kan du nemt udforske Polen i dit helt eget tempo. Poznan og den nærliggende by, Gniezno, var byerne hvor staten Polen blev oprettet, og der er derfor masser af historie og kultur, som venter på at blive studeret. Besøg den berømte Peter og Paul Katedral, hvor den første konge af Polen, Boleslaw den Brave, og hans far ligger begravet, og husk også at besøge rådhuset fra renæssancen på det gamle torv. Kør videre i din udlejningsbil for at opleve nogle af de øvrige byer i Polen, såsom Warszawa eller Krakow. Man kan endda køre en tur til Prag, hvis man har lyst til at besøge nabolandet også.

Eksempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Book fra 120,- pr. dag
Eksempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Book fra 119,- pr. dag
Eksempel

Mellemstørrelse

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Book fra 210,- pr. dag

Fakta om Poznan

Bortset fra byens katedral, så er det rådhuset fra det 16. århundrede, som er byens vigtigste bygning. Rådhuset er omgivet af gamle handelshuse, som blev omhyggeligt restaureret efter Anden Verdenskrig. Herfra er man kun et stenkast væk fra Golebia Street og Poznans sognekirke, som er et af de mest pragtfulde eksempler på barokke kirker i Polen.

De sparsommelige og velhavende indbyggere i Poznan har altid haft en sund respekt for uddannelse og videnskab. Den første skole for videregående uddannelse i Poznan, Lubranski Akademiet, blev grundlagt i 1518. Der findes nu mere end 10 skoler for videregående uddannelse. I en by på 600.000 indbyggere er over 50.000 af dem studerende.

De vigtigste kilder til velstand for Poznans borgere var håndværk og handel. Igennem årevis har Poznan været berømt for sine messer og markeder. Det største var Skt. Johns Marked, 24. juni, hvor folk primært handlede uld og korn. Skt. Johns Marked er i dag et sted, hvor kunstnere, håndværkere, og kunstsamlere mødes til Poznans største messe, Poznan International Fair. Messecentret er beliggende i byens centrum og er det vigtigste centrum for international handel i Polen. Her afholdes messer, udstillinger og shows, og hvert år afholdes mere end 25 arrangementer, som tiltrækker tusindvis af mennesker, producenter, firmaer, samt forskningsinstitutioner fra hele verden.

Det kan siges, uden falsk beskedenhed, at Poznan i mange henseender er en meget speciel by. For eksempel har byen et rigt musikalsk liv. Poznan er hjemsted for et verdensberømt drenge- og herrekor, samt Polish Theatre of Dance – Poznan Balletten, som er den eneste af sin slags i hele Polen. Musikelskere kommer jævnligt til Poznan for at nyde de moderne musikfestivaler og for Henryk Wieniawskis violin, og violin-konkurrencen, som afholdes hvert femte år i Poznan. Desuden finder man Poznan Philharmonic Symphony Orchestra, operaen og teatre, samt et stort antal af museer, heriblandt Museet for Musikinstrumenter, som er en af de rigeste samlinger i Europa.

Sådan lejer du en bil i Poznan med Billeje.info

Hvis du leder efter billig biludlejning i Poznan, samt en fortrinlig kundeservice, så kan du med fordel leje en bil hos Billeje.info. Vi gør alt hvad vi kan for at opfylde alle dine ønsker til din biludlejning, og vi finder desuden de bedste tilbud. Du kan finde mere hjælp her på vores hjemmeside, hvor du også kan bestille din udlejningsbil direkte online. Har du brug for mere information kan du læse vores FAQ om biludlejning eller kontakte vores kundeservice.

Lej bil i Poznan

Tag på bilferie i Poznan i Polen. Bestil billeje i Poznan hjemmefra og spar både køreturen derned og penge ved at være i god tid med billejen. Med en lejebil til rådighed kommer I nemt rundt og oplever byens mange interessante seværdigheder. Byen er smuk og rig på historie og med floden Warta, der løber igennem byen, har du den ideelle kulisse til en smuk ferie.

Poznan er hovedstad i den nordpolske region, Wielkopolska. Byen her emmer af historie, hvilket man især kan opleve i den gamle bydel. Det er generelt en god idé at bestille biludlejning i Poznan, da det er den nemmeste måde at komme rundt i byen og området på.

Find biludlejning i Poznan

Kør blandt andet en tur ud til den lille ø, Ostrow Tumski, der ligger midt i floden, og hvor det siges, at Poznan blev grundlagt. Her er der en kort pause fra byens travle liv. Har man booket leje af bil i Poznan bør man også tage ud og se nogle af byens mange imponerende kirker og slotte. Blandt andet ligger St. Peter og Pauls katedral, som er landets første af slagsen, i Poznan, men også Kongens slot og St. Stanislaus kirke er et besøg værd.

Find den billigste lejebil i Poznan Find Billeje her --> Sammenlign priser her