Billeje Hamborg lufthavn

Hvis du flyver til Hamborg lufthavn, er det oplagt at leje din lejebil direkte ved ankomsten til lufthavnen, så du får alle fordelene ved at kunne bevæge dig fleksibelt, hurtigt og nemt rundt i Hamborg og omegn, hvad enten det er på ferie, forretningsrejse, eller i anden anledning, du skal bruge en lejebil i Hamborg.

Billigste biludlejning i Hamborg lufthavn

Her på Billeje.info har du mulighed for at finde den billigste billeje i Hamborg lufthavn via søgemaskinen foroven, der sammenligner priser på lejebiler fra mere end 500 biludlejningsselskaber. Det eneste, du skal gøre, er at indtaste de informationer om afrejsetidspunkt og destination m.m., som du bliver spurgt om, så finder søgemaskinen automatisk det bedste tilbud i Hamborg lufthavn til dig. På denne måde kan du ordne din billeje online hurtigt, nemt og sikkert allerede inden du ankommer til Hamborg.

Et godt tip er at benytte søgemaskinens effektive filter til at finde netop den lejebil i Hamborg lufthavn, som bedst opfylder dine behov og ønsker. Du kan for eksempel bruge filteret til at finde biler fra bestemte biludlejningsselskaber, biler med ekstra udstyr og specialtilbud med eller uden fri kilometer inkluderet i lejeprisen.

Hamborg lufthavn

Hamburg lufthavn, også kendt som Hamburg-Fuhlsbüttel Lufthavn, eller på tysk Flughafen Hamburg-Fuhlsbüttel, er den femte mest travle kommercielle lufthavn i Tyskland med omkring 13-14 millioner passagerer om året og omkring 160 tusinde flyoperationer.

Lufthavnen ligger 8,5 km nord for Hamborg centrum og spreder sig ud over et 5,7 km 2 stort areal. Den har har to terminaler, Terminal 1 og Terminal 2, som er forbundet af Airport Plaza og bagage-området, der strækker sig gennem de lavere niveauer af alle tre bygninger. Begge terminaler har et højt, buet loft designet til at efterligne formen af en vinge. I alle bygninger er niveau 1 afgangs-område, mens niveau 0 er ankomst-område. Lufthavnen tilbyder 14 bagage-bånd ved ankomsten.

Historie

Lufthavnen ved Hamborg er en af de ældste i verden og har en interessant historie. Det var således blandt andet på foranledning af den berømte luftskibsskipper Ferdinand von Zeppelin, at man i 1910 etablerede lufthavnen. Et par år senere kunne man tage en ny stor hangar, opkaldt efter greven, i brug til de store luftskibe. Kort tid herefter fandt de første fly også vej til den nye lufthavn. 1. Verdenskrig og en brænd i hangaren satte dog en stopper for udviklingen i lufthavnen indtil luftfarten for alvor begyndte at boome i 1920’erne. I 1929 fik Hamborg Lufthavn således sin første rigtige passagerterminal, som blandt andet husede en restaurant.

Endnu en gang kom en verdenskrig dog på tværs af lufthavnens udvikling, men trods store ødelæggelser i resten af Tyskland, klarede lufthavnen sig dog næsten uskadt igennem. Derfor kunne briterne allerede i 1946 genoplive den civile flytrafik til og fra lufthavnen. Siden har Hamborg Lufthavn udviklet sig til et vigtigt knudepunkt for flytrafikken til og fra det nordlige Europa med ruter til stort set alle verdensdele. i 2014 benyttede 14.76 millioner passagerer lufthavnen, heriblandt også hundredtusindvis af danske passagerer som ikke har langt hertil.

Hamborg

Med omkring 1,8 millioner indbyggere (i indre by-zone) er Hamborg er den andenstørste by i Tyskland og den syvende-største i EU.  Beliggende ved floden Elben er havnen i Hamburg den næststørste havn i Europa  og den tiende-største på verdensplan.

Hamborgs officielle navn, Freie und Hansestadt Hamburgafspejler Hamborgs historie som medlem af det berømte middelalderlige handelsforbund Hansestæderne, dens tidligere status som fri kejserlig by i Det Hellige Romerske Rige, og at Hamburg er en bystat som én af de seksten stater i Tyskland. Før Tysklands genforening i 1871 var Hamburg en fuldstændig suveræn stat og helt indtil de forfatningsmæssige ændringer i 1919 blev den borgerlige republik styret af en klasse af såkaldte grand burghers eller Hanseaten.

Hamborg er én af de mest velstående byer i Europa og udgør ikke blot et trafikknudepunkt i Nordtyskland, men også Nordtysklands mediemæssige og industrielle centrum, med mere end 120.000 virksomheder, herunder nogle af Tysklands mest kendte, såsom Airbus, Spiegel-forlaget og verdens næstældste bank, Berenberg-banken.

Transport

Hamborg er et vigtigt transport knudepunkt i Tyskland og er forbundet med fire Autobahnen (motorveje); desuden er byen det vigtigste jernbaneknudepunkt på ruten til Skandinavien.

Broer og tunneler forbinder den nordlige og sydlige dele af byen, såsom Alter Elbtunnel, der er blevet lidt af en turistattraktion,  og Elbtunnel.

Andre populære tyske billeje-destinationer

Du har også mulighed for at læse om nogle af vores andre populære billeje-destinationer i Tyskland, f.eks. om biludlejning i Flensborg.

Find den billigste lejebil i Hamborg lufthavn Find Billeje her --> Sammenlign priser her