Billeje i Budapest Lufthavn

Budapest Lufthavn er den suverænt største lufthavn i Ungarn målt på passagertal. Beliggenheden nær landets spændende hovedstad gør den da også til et oplagt valg for mange rejsende. Billeje i Budapest Lufthavn giver dig dog også mulighed for at komme billigt, nemt og hurtigt videre til mange andre dele af Ungarn.

Budapest Lufthavn
SkyCourt i Budapest Lufthavn. Foto: Rudi Riet, CC BY-SA 2.0

Praktisk information om lufthavnen

Budapest Lufthavn ligger cirka 16 kilometer sydøst for centrum af den ungarske hovedstad. Lufthavnen har siden 2011 officielt heddet Budapest Ferenc Liszt International Airport til ære for Ungarns mest berømte komponist Franz Liszt. Lufthavnen omtales dog lokalt stadig ofte blot som Ferihegy, der henviser til den lokale bydel.

Næsten 15 millioner passagerer benytter årligt Budapest Lufthavn, hvilket gør den til en af de største i det tidligere Østeuropa. Der er sket meget i Ungarn, siden man som det første land lod jerntæppet falde i 1989. I dag giver landets største lufthavn sine rejsende forbindelse til det meste af verden. En bred vifte af store og små flyselskaber har således direkte ruter fra Budapest Lufthavn til det meste af Europa plus en rækker fjernere destinationer.

Der er to passagerterminaler i lufthavnen (Terminal 2A og 2B), som er forbundet af den såkaldte SkyCourt. Dette er en ny (2011) stor hal med opholdsområder, butikker, spisesteder og ikke mindst et iøjefaldende panoramavindue. Lufthavnen har også en Terminal 1, som dog stadig ikke er kommet tilbage i drift efter den blev lukket ned i forbindelse med konkursen af det ungarske flyselskab Málev Hungarian Airlines i 2012.

Trods dette tilbageslag, som efterlod Budapest Lufthavn med en stor ubetalt regning, er lufthavnen kommet stærkt igen og oplever i disse år en stærk vækst. Det skyldes blandt andet, at man har investeret i at gøre lufthavnen endnu mere attraktiv for sine rejsende med gennemgribende moderniseringer. I dag finder du derfor alle de faciliteter, man kan forvente af en moderne lufthavn i terminalerne såsom et turistinformation, vekselkontor, hittegods-service, talrige restauranter, snackbarer og toldfri-butikker. For Business-class passagerer er der desuden forskellige lounge-områder. Sidst, men ikke mindst, er der naturligvis et godt udvalg af biludlejningsselskaber i Budapest Lufthavn for dig, der vil hurtigt videre.

Biludlejning i Budapest Lufthavn

Søg efter billeje i Budapest Lufthavn (lufthavnskode BUD) i vores billeje-søgemaskine. Her kan du nemt sammenligne priser fra de forskellige udlejere i lufthavnen, hvilket inkluderer billeje fra for eksempel Avis, Budget, Buchbinder, Europcar og Hertz. Så er det nemt at finde det bedste tilbud på lige præcis den lejebil, der passer bedst til dine ønsker.

Er du kun interesseret i at se de billigste priser på en bestemt størrelse lejebil, eller vil du kun til tilbud fra udvalgte firmaer, kan du med fordel bruge søgemaskinens filterfunktion. Husk at du også kan vælge at bestille en lejebil med afhentning i Budapest Lufthavn, som du afleverer et andet sted.

Oplev mere end Budapest med billeje

En perlerække af historiske og kulturelle seværdigheder har sammen med et lavt prisniveau gjort Budapest til et populære storbyrejsemål i Europa. Det er derfor forståeligt, at mange rejsende glemmer at Ungarn har meget andet at byde på. Lejer du en bil i Budapest Lufthavn kan du dog nemt både besøge hovedstaden og udforske resten af landet.

Takket være sin beliggenhed det landets centrale trafikknudepunkt, hvorfra hovedvejene strækker sig ud i alle retninger, er Budapest Lufthavn et perfekt udgangspunkt for en oplevelsesrig kør-selv-ferie med billeje. Herunder er en liste med ideer til spændende destinationer du kan nå i lejebil.

Eksempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Book fra 120,- pr. dag
Eksempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Book fra 119,- pr. dag
Eksempel

Mellemstørrelse

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Book fra 210,- pr. dag

Spændende destinationer inden for rækkevidde

  • Esztergom – Ungarns tidligere hovedstad
  • Szentendre – farverig lille by en halv times kørsel fra Budapest. Er kendt for sit rige kunsterliv.
  • Balatonfüred ved Balatonsøen – et populært udflugtsmål i de varme sommermåneder.
  • Visegrád – lille by med et færstningsværk hvorfra der er en smuk udsigt over Donau.
  • Eger – kendt for sine mange barokkirker og spa-bade.

Nyttige links

Det lokale turistkontor
Lufthavnens officielle hjemmeside.

Find den billigste lejebil i Budapest Lufthavn Find Billeje her --> Sammenlign priser her