Billeje i Israel

Velkommen til vores guide med informationer om billig billeje i Israel. Sammenlign priser og ledige lejebiler fra mere end 700 forskellige biludlejningsselskaber med CarTrawler eller en af de andre formidlere af billig billeje. I Israel kan du bla. leje bil hos Avis, Budget, Alamo, Europcar, SIXT eller Interrent, men også igennem flere lokale udlejningsfirmaer. De fleste som lejer bil i Israel afhenter bilen i en af de internationale lufthavn i Jerusalem Tel Aviv eller Eilat. Du kan leje alle typer af biler i Israel, lige fra smø økonomiske modeller til luksus biler. Du finder mere information i søgemaskinen, her kan du også læse om forsikring på lejebilen. Husk altid at læse lejebetingelser godt igennem inden du bestiller din billeje.

Foto: Israel har gode veje. Foto kilde CNN

Information om Israel

Israel blev oprettet som jødisk hjemland i 1948. Det er et lille land med en strålende fortid, der har haft afgørende betydning for tre af verdens store religioner, samt en usikker fremtid. I 50 år er det lykkedes et verdsligt, demokratisk politisk system at føre landet gennem en række krige med fjendtlige arabiske naboer, og styre stærke religiøse tendenser, der er dybt rodfæstede i fortiden. Afgørende begivenheder i den jødiske historie i området er de 12 israelitiske stammers bosættelse i landet for 4.000 år siden; dernæst fordrivelsen (adspredelsen eller “diaspora”) af den ene overlevende stamme, jøderne, efter et fejlslagent oprør mod romerne i år 138; fremkomsten i 1800-tallet af zionismen, der gik ind for oprettelsen af et jødisk hjemland i Palæstina som en løsning på århundreders eksil og forfølgelse; for det fjerde Holocaust, der forstærkede argumenterne for en territorial uafhængighed; og for det femte, proklamationen af staten Israel i maj 1948, der førte til, at mange palæstinensiske arabere udvandrede. Siden da har der været konstant strid mellem den nye stat og dens naboer. Israels efterfølgende overtagelse og besættelse af yderligere territorier er blevet voldsomt bekæmpet af de arabiske indbyggere. Denne konflikt er skærpet, efter at jødiske religiøse fundamentalister har udvidet deres bosættelser i omstridte områder.

Geografisk består Israel af fire hovedregioner: Sharon-kystsletten ud til Middelhavet, som overrisles af vand fra Qishong-, Soreq- og Sarida-floderne; det bølgede bakkeland, der strækker sig fra Galilæa i nord til Judæa centralt i landet; Jordan-Rødehavssektionen af den gravsænkning (rift valley), der strækker sig hele vejen langs østgrænsen fra Golanhøjderne i nord til Aqababugten i syd; og den store sydlige kile af den ørkenhøjslette, der betegnes Negev (Ha Negav), og som udgør cirka halvdelen af Israels samlede areal. Takket være kunstvanding er kystsletten langs Middelhavet et frugtbart land med frugtavl. I de mere tørre, sydlige områder er klitterne tæmmet ved hjælp af græs og tamarisk og genindvundet til græsning. Det nordlige bakkeland omkring Galilæa får rimelig nedbør og har en frugtbar sortjord opstået ved forvitring af basalt. Her og omkring Judæa har man plantet fyrre- og eukalyptustræer for at binde jorden og holde på vandet. Jezreels Dal (‘Emeq Yize’el), der ligger mellem Galilæa og Samaria mod syd, rummer en dyb muld bestående af flodaflejringer, der dyrkes intensivt med grønsager og frugt. Jordan-Vestnegev-planen – det mest ambitiøse af Israels forskellige kunstvandingsprojekter – leder via en række rørledninger og kanaler vand fra Øvre Jordan og andre kilder til Negev. Ørkenen er over store områder dækket med sand og løss, men tomater og vindruer vokser godt, når de får tilført vand.

Israel har regionens mest industrialiserede erhvervsliv. Der udsmeltes jern i Haifa og der er stålværker ved Akko. Der er kemiske industrier i Haifa og fabrikker ved Det Døde Hav. Et landsomspændende elnet leverer strøm til vidt spredte byer, hvor fabrikker fremstiller tekstiler, keramik og andre varer. I Negev syd for Boersheba bryder nye bosættelser olie, kobber og fosfat, og fabrikker udnytter kali og salt fra Det Døde Hav. Israel er i det store og hele selvforsynende med fødevarer med undtagelse af korn. Diamanter, højteknologisk udstyr og landbrugsprodukter er de vigtigste eksportvarer. U.S.A. tegner sig for omkring halvdelen af landets udenrigsgæld og yder størstedelen af den bistand, landet modtager udefra. For at tjene udenlandsk valuta har regeringen satset på højteknologiske produkter som f.eks. medicinsk scanningudstyr. Det giver anledning til stadig økonomisk bekymring, at arbejdsløsheden er så stor efter den massive indvandring fra den tidligere Sovjetunion samt behovet for at importere strategisk vigtige råmaterialer.

Eksempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Book fra 120,- pr. dag
Eksempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Book fra 119,- pr. dag
Eksempel

Mellemstørrelse

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Book fra 210,- pr. dag

Fakta og tal

 • Officielt navn: Medinat Yisra’el (Staten Israel)
 • Regeringsform: Republik med ét kammer (Knesset)
 • Hovedstad: Jerusalem
 • Areal: 20.770 km2
 • Tidszone: GMT + 2 timer
 • Indbyggertal: 6.030.000
 • Forventet indbyggertal i 2015: 7.714.000
 • Befolkningstæthed: 290,3 pr. km2
 • Gennemsnitlig levealder: 78,9 år
 • Børnedødelighed (pr. 1000): 7,6
 • Officielt sprog: Ivrit (nyhebraisk), arabisk
 • Andre sprog: Jiddisch, engelsk, russisk
 • Analfabeter: 5%
 • Religioner: Jøder 82%, sunnimuslimer 14%, drusere 2%,kristne 2%
 • Etniske grupper: Jøder 82%, arabere 17%, andre 1%
 • Valuta: Ny shekel = 100 agorot
 • Økonomi: Serviceerhverv 75%, industri 21%, landbrug 4%
 • BNP pr. indbygger: U.S. dollar 19.000
 • Klima: Tempereret langs kysten, varmt og tørt mod syd og øst
 • Højeste punkt: Har Meron 1.208 m
Find den billigste lejebil i Israel Find Billeje her --> Sammenlign priser her