Førhen var det altid sådan, at det var smartest selv at fylde tanken op på lejebilen før man afleverede den, for så fik man en bedre pris på brændstof og slap for en opfyldningsgebyr. Såden er det ikke altid længere.

Den billigste løsning er stadig normalt selv at fylde bilen helt op, lige inden du afleverer den. Nogle få udlejningselskaber i nogle få lande tager et gebyr for at tjekke og selvom tankmåleren viser fuld tank, er der nogen gange plads til lidt mere benzin eller diesel, og så kan biludlejningen fylde på og opkræve gebyret.

I 99 ud af 100 tilfælde medfører overdragelse af bilen ingen problemer, heller ikke omkring genopfyldning, men det er en god idé lige at tjekke regningen, og se om billejefirmaet har trukket for mere brændstof end de har fyldt på, på samme måde som man lige løber regningen igennem ved kassen i et supermarked eller efter et måltid på en restaurant. Hvis der er en fejl, gælder det om et påpege det så hurtigt som muligt.

Jo mere man selv fylder tanken op, og jeg tættere man gør dette på afleveringsstedet, jo bedre og billigere. Omtanke omkring forbrug af brændstof er blevet vigtigere i de senere år på grund af stigende priser på olie. Nogle biludlejningsselskaber fylder bilen op uden gebyr og til en literpris, der ligger meget tæt på standeprisen på almindelige tankstationer, men der er altid lidt penge at spare ved at gøre det selv. Til gengæld er det selvfølgelig lidt tid at spare ved at overlade optankningen til billejefirmaet.

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *