For langt de fleste, som lejer en bil i udlandet, er det en problemfri oplevelse. Men har du en klage, har alle biludlejningsfirmaer en kundeservice, som du kan henvende dig til. Er du ikke tilfreds med svaret herfra, kan du i visse tilfælde få hjælp af European Car Rental Conciliation Service (ECRCS).

European Car Rental Conciliation Service (ECRCS)

ECRCS er en uafhængig organisation som uden omkostninger for billejekunderne gennemgår klager over biludlejningsfirmaer i udlandet (Europa). Det er dog endnu kun de store biludlejningsfirma, som har forpligtet sig til at følge afgørelser fra ECRCS. I skrivende stund samarbejder Avis, Alamo, Budget, Dollar, Europcar, Hertz, Maggiore, National, Sixt, Thrifty, Firefly og Enterprise med organisationen.

Når ECRCS modtager en klage, vurderer de om biludlejningsfirmaet har overholdt den ‘Code of Best Practice’, som de har tilsluttet sig. Du kan se den fulde tekst for dette dokument på ECRCS’s hjemmeside. For dig som kunde, koster det ikke noget at benytte servicen fra ECRCS.

For at ECRCS kan behandle din klage, skal du være EU-borger. Derudover skal klagen dreje sig om billeje i et andet EU-land end hjemlandet. Inden du kontakter ECRCS med en klage, skal du desuden først have fulgt din udlejers egen klageprocedure og modtaget svar fra dem.

Har du en klage i forbindelse med leje af bil i Danmark, kan du i stedet rette henvendelse Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen. De vil ligesom ECRCS forsøge at mægle mellem dig og biludlejningsfirmaet. Kan Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen ikke finde frem til en løsning, kan du sende din videre til Forbrugerklagenævnet.

Find billig billeje i Europa

Har du brug for en billig lejebil til ferien? I søgemaskinen fra CarTrawler, som du finder her på Billeje.info, kan du med blot én søgning få en liste over de bedste priser fra alle de store biludlejningsfirmaer, samt en lang række mindre udlejere.

Uanset hvilket selskab du vil bestille en lejebil hos, er det altid en god ide at læse lejebetingelser grundigt igennem inden du gennemfører bestillingen. Vær også opmærksom på, at der er forskel på lejebetingelserne hos de forskellige udlejningsselskaber.

Har du spørgsmål om din lejekontrakt, betaling, forsikringer etc. hos CarTrawler skal du altid kontakte CarTrawlers kundeservice, der har åbent 24 timer i døgnet.

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *