For mange hundeejere er vovse en naturlig del af familien, som man gerne vil have med overalt – også i forbindelse med billeje. Selvom de fleste biludlejningsselskaber tillader kæledyr i deres biler, bør du altid tjekke lejebetingelserne først og eventuelt spørge biludlejeren om reglerne for deres biler, hvis du er i tvivl.

Tips til problemfri billeje med hund

Når nogle biludlejere ikke tillader, at man har hunde, katte og andre kæledyr med i lejebilen, er det primært af hensyn til bilens renlighed. Det er ikke nemt at leje en bil ud igen, hvis den lugter af hund eller der er hår overalt på interiøret.

Det vigtigste råd hvis du har din hund med, er derfor at være ekstra opmærksom på at beskytte lejebilens interiør mod skader og snavs. Det er for eksempel en god ide selv at medbring et tæppe, så sæder eller bagagerum beskyttes. Vurderer biludlejningsselskabet, at det er nødvendigt med en ekstra grundig rengøring af bilen, før den er klar til en ny kunde, kan du få en opkrævning herfor.

Vær i øvrigt også opmærksom, når hunden skal ind og ud af bilen. Hundekløer kan være hård ved bilens lak.

Tager du disse forholdsregler, er der som regel gode muligheder for at få en fin oplevelse med billeje og hund. De fleste biludlejere har et bredt sortiment af køretøjer, som har god plads til Fido.

Hvad siger lovgivningen?

Lejer du en bil for at tage på tur med din hund (eller et andet kæledyr) i Danmark, er der ikke lovmæssige krav om, at hunden skal være spændt fast under kørslen. Men af trafiksikkerhedsmæssige grunde bør du dog sikre dig, at den enten sidde i et transportbur eller er fastspændt. Dette er både af hensyn til hundens, passageres og din egen sikkerhed.

Skal du på ferie i udlandet, skal du til gengæld være opmærksom på, at nogle lande har særlige regler for transport af kæledyr. I både Sverige og Tyskland er der for eksempel specifikke regler omkring sikring under kørsel, som skal overholdes. Også hvis du blot er på gennemrejse. Overtrædelse kan koste en bøde.

Find en billig lejebil

Uanset om du har en lille “taskehund” eller en grand danois, er det muligt at finde en lejebil, som passer. Det kan du nemt gøre i søgemaskinen øverst her på siden.

Den effektive søgemaskine, som stilles tilrådighed af CarTrawler, indhenter de billigste priser på en stribe biltyper fra både store og små biludlejningsselskaber som Avis, Europcar, Hertz og Sixt. Det gør det nemt for dig at finde de bedste tilbud på den lejebil, som passer bedst til dig og din hund.

Har du spørgsmål vedrørende din billeje, lejekontrakt, betaling, forsikringer etc. hos CarTrawler, skal du altid rette hevendelse direkte til CarTrawlers kundeservice, som har åbent 24 timer i døgnet.

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *