smartphone bilFoto: Nirzar Pangarkar.

Lejer du en bil, vil der nogle gange være mulighed for at forbinde din mobil til bilradionen. Det er der mange fordele ved, men der er én ting du bør være opmærksom på: husk at slette personlige oplysninger, som lejebilen eventuelt har gemt fra din mobil.

Overføres til bilens hukommelse

Muligheden for at tilslutte en mobil via Bluetooth eller usb er noget mange billeje-kunder sætter pris på. Det kan være en mulighed for at føre håndfri samtaler eller for eksempel streame sin egen musik eller podcasts på en lang bilferie i stedet for blot at høre radio. Der er dog et par ting, du bør være opmærksom på, hvis du ønsker at værne om dit privatliv.

Når du forbinder din mobil til bilen, vil der være mulighed for bestemme i hvilket omfang bilens computer skal have adgang til dine kontakter, beskeder osv. Overser du dette trin ved sammenkoblingen, eller vil du gerne have adgang til disse funktioner trådløst, vil informationen typisk blive overført til bilradioens egen hukommelse. Desuden vil bilen ofte gemme en log over, hvilke opkald du foretager eller modtager.

Sådan sletter du dine informationer fra lejebilen

Langt de fleste, som lejer en bil, bekymrer sig ikke synderligt om, hvorvidt bilens indbyggede computer eventuelt husker et par telefonnumre. Men bryder du dig ikke om, at bilens næste lejer eventuelt kan se disse oplysninger. Er det heldigvis normalt ret nemt at slette sine spor, før man afleverer sin lejebil.

Computersystemerne er forskellige fra bilmærke til bilmærke, men der vil være mulighed for at gå ind i menusystemet og slette oplysninger om “parrede enheder”. Kig eventuelt i bilens manual, eller spørg efter hjælp fra personalet ved aflevering. Ofte vil du i listen over parrede Bluetooth-enheder se en lang liste, da mange kunder ikke får slettet deres oplysninger.

Vil du gerne oplade din mobil uden at forbinde den til bilens radio? Så brug ikke en usb-port i radionen, men slut i stedet en usb-lader til cigarettænderen. Ligeledes er der i nogle tilfælde mulighed for at høre musik fra mobilen ved at tilslutte et audiokabel, som ikke overfører andre informationer.

Har du spørgsmål omkring at bestille billeje i søgemaskinen fra CarTrawler, som du finder øverst her på siden? Så kig i vores FAQ med ofte stillede spørgsmål om billeje. Her finder du svar på det meste. Har du spørgsmål angående din billeje, lejekontrakt, betaling, forsikringer etc. hos CarTrawler, skal du altid tage direkte kontakt til CarTrawlers kundeservice, der har åbent 24 timer i døgnet.

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *