Hvis du køber en ny bil, bør du overveje at få den i hvid, hvis du regner med at skulle sælge den igen engang. Ifølge en ekspert i brugtbilpriser holder hvide biler således prisen bedst, mens for eksempel det er penge ud af vinduet at købe en grøn bil. Du kan naturligvis også slippe helt for disse bekymringer om værditab ved i stedet at benytte billig billeje.

Det er den engelske brugtbilekspert CAP, som har undersøgt farvens betydning for bilens brugtpris, og hvide biler får generelt en 5 procent højere brugtpris i forhold til markedets gennemsnitlige pris.

CAP har analyseret salgspriserne for hundredetusinder af biler over en periode på fem år, og hvor hvide biler konsekvent klarede sig bedst, var prisen for blandt andet blå biler under gennemsnittet. Derudover afslører analysen, at grønne biler er upopulære og køber man sine nye drømmebil i lilla, skal man indstille sig på et betydeligt tab ved videresalg.

Farvemoden inden for biler skifter, så hvor hvide biler tidligere stod længe til salg, kan en typisk hvid bil i dag efter tre år være adskillige tusinde kroner mere værd end en tilsvarende model i grøn.

“Lektien for billister er, når du vælger farven på din nye bil, så overvej hvordan den vil tage sig ud for potentielle købere, når du skal sælge den som brugtbil. Naturligvis gælder det omvendte også – for brugtbil-køberen er det muligt at finde rigtig gode tilbud, hvis du vælger en mindre populære farve.”

Find tilbud på billeje online

Selvom det for mange ikke er muligt helt at erstatte egen bil med for eksempel billig billeje, så er en lejebil faktisk i mange situationer en billigere transportløsning end at køre i egen bil. Årets sommerferie sydpå vil for eksempel ofte være mere komfortable og billig ved at benytte sig af fly plus billeje fremfor at køre den lange vej selv på grund af benzinudgifter, slid og værditab på bilen. Du kan finde gode tilbud på billeje i søgemaskinen her på Billeje.info, hvor vi i samarbejde med en af verdens førende billeje-formidlere, finder priser på billeje fra alle biludlejningsfirmaer, og gør det let for dig at finde billig billeje til sommerferien.

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *