Dodge Viper. Foto: Florian Forster, Creative Commons.

I 2017 er det slut med produktionen af den amerikanske muskelbil Dodge Viper. Det er blevet afsløret i forbindelse med forhandlinger mellem producenten, Fiat Chrysler Automobiles, og den amerikanske motorindustris fagforening. Der skal således i fremtiden ikke produceres biler på fabrikken i Detroit, hvor 80 medarbejdere hidtil har håndbygget hver eneste Dodge Viper.

Ikke flere hug fra slangen

Den første udgave af Dodge Viper blev præsenteret som en konceptbilved en bilmesse i USA i 1989 og begejstrede sportsvognsentusiasterne. Bilen blev derfor sat i produktion og kom på gaden et par år senere.

Chrysler var på det tidspunkt mest kendt for at producere fornuftige og lidt kedelige bilmodeller henvendt til familier. Den nye Dodge Viper var dog det helt modsatte med en voldsom motorkraft, baghjulstræk og krævende, direkte føling med vejen. Særligt i de første modeller var al komfort skåret væk og trods moderniseringer i de nyeste modeller, er Dodge Viper aldrig blevet mainstream.

Chevrolet’s Corvette der findes i forskellige mere “civiliserede” udgaver, som menigmand kan tæmme, har været anset for Viper’ens nærmeste konkurrent. Men Dodge Viper som selv for rutinerede racerkørere var krævende, opnåede aldrig samme høje salgstal og måtte allerede i 2010 indstille produktionen på grund af økonomiske problemer hos Chrysler. Den fik dog comeback i 2013, men salgstallene har ikke været imponerende og sidste år blev der kun solgt 714.

Fans håber, at Fiat Chrysler afslører en ny efterfølger til den nuværende Viper-model, men det tyder ind til videre mest på, at slangen har hugget for sidste gang.

Læs mere om Doge Viper på den officielle hjemmeside her

Lej en sportsvogn

Drømmer du om at sætte dig bag rattet i en ægte sportsvogn eller luksusbil? Mange biludlejningsfirmaer – herunder Hertz, Avis og Sixt – har nu til dags et sortiment af eksklusive lejebiler, heriblandt sportsvogne som Porsche, Aston Martin, Lamborghini og Tesla Model S.

Hvad enten du er på udkig efter en unik køreoplevelse eller blot den billigste billeje, kan du finde din næste lejebil i søgemaskinen her på Billeje.info. Indtast blot hvor og hvornår du ønsker at afhente din bil. Så finder søgemaskinen de aktuelt bedste tilbud fra en lang række biludlejere.

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *