Bentley - information om Bentley lejebiler

Britiske Bentley hører til blandt verdens mest luksuriøse og dyre bilmærker. Håndbyggede kvalitetsbiler har sammen med seks sejre i Le Mans været med til at slå Bentley’s navn fast i bilernes topklasse.

Bentley Continental. Lej bil på Billeje.info

Bentley Continental Flying Spur. Foto: Axion23

Historien om Bentley

Walter Owen Bentley grundlagde Bentley Motors i England i 1919, og præsenterede to år senere firmaets første model, Bentley 3-liter. I modsætning til sine franske og italienske konkurrenter fokuserede Bentley på at udvikle tungere, mere solide og driftsikre sportsvogne. Denne opskrift gav i de følgende år især Bentley succes i udholdenhedsløb som Le Mans med fem sejre mellem 1924 og 1930. Trods sejrene på racerbanen lykkes det dog ikke Bentley at give overskud, og i 1925 solgte grundlæggeren størstedelen af firmaet til den rige racerkører Woolf Barnato, som sammen en gruppe ligesindede (rige) racerkørere derefter brugte Bentley til at jage sejre på racerbanen. Gruppen blev kendt “Bentley Boys”. Under Barnato’s ejerskab lancerede Bentley i 1930 sin første serieproduceret luksusbil, Bentley 8-liter, som kunne måle sig med Rolls Royce. Men timingen var skidt, og den verdensomspændende recession sendte Bentley i konkurs i 1931. Kort efter blev Bentley opkøbt af Rolls-Royce og grundlæggeren Walter Owen Bentley forlod firmaet. I de efterfølgende årtier gled Bentley i baggrunden og mistede sin unikke stil, da de nye modeller i vidt omfang var baseret på Rolls-Royce modeller.

I 1998 overtog Volkswagen Rolls-Royce og dermed også Bentley. Efter årtusindskiftet har Volkswagen med nye ressourcer og teknologi for alvor genoplivet Bentley’s status med nye modeller som Continental GT og Continental Flying Spur, med salgstal der overgik Rolls-Royce’s.

I 2003 gjorde Bentley desuden comeback på sejrsskamlen i Le Mans næsten 80 år efter debuten ved at besætte både første- og andenpladsen. Iøvrigt med danske Tom Kristensen bag rattet i sejrsbilen.

Find en Bentley Lejebil

Ikke overraskende finder man ikke luksusbiler som Bentley hos alle biludlejningsfirmaer. Men drømmer du om at sætte dig bag rattet i en Bentley, eller har du brug for en lejebil til en helt særlig lejlighed, kan du dog finde Bentley lejebiler hos udlejere med speciale i luksusbiler.

Fakta om Bentley

 • Grundlagt: 1919
 • Moderselskab: Volkswagen
 • Hovedsæde: Cheshire, England
 • Adresse i Danmark:
  MLA-Gruppen A/S, Banevingen 9
  Copenhagen N
  2200
  Danmark
  Tlf.: 45 20 04 10

Læs også mere om Bentley på bilproducentens officielle hjemmeside her

>> Find den billigste lejebil << Find Billeje her --> Sammenlign priser her!